Kvinder med flere sexpartnere drikker mere

Sex, drugs and alcohol: Undersøgelse fra New Zealand peger på en sammenhæng mellem antal sexpartnere og misbrug af alkohol og stoffer

På vej ud ind i en ond cirkel af tilfældig sex, alkohol og stoffer. (Foto: colourbox.com)
På vej ud ind i en ond cirkel af tilfældig sex, alkohol og stoffer. (Foto: colourbox.com)

Nattelivet lokker med sex, sprut og stoffer. Og en ond cirkel af uforpligtende sex og umådeholden indtagelse af alkoholiske drikke og narko kan være i gang.

I hvert fald viser en undersøgelse fra New Zealand, at kvinder med flere sexpartnere også drikker mere og tager flere stoffer end deres mere ærbare medsøstre.

Læs:

Se også: Rødvin gør kvinder liderlige

Studiet, som fulgte 1000 personer født i den samme by, Dunedin, gennem 40 år, peger på, at 21 årige kvinder, der har mere end 2,5 sexpartnere om året, havde ti gange større sandsynlighed for at være afhængige af alkohol eller stoffer, end kvinder der havde en eller ingen sexpartnere om året. I en alder af 32 havde de seksuelt aktive kvinder 17 gange så stor sandsynlighed for at være misbrugere.

Kvinder, der havde flere end 15 sexpartnere, mens de var i begyndelsen af 20'erne, havde større sandsynliged for at blive afhængige - og det blev endnu mere markant, jo flere sexpartnere de havde.

Sammenhængen mellem sex, alkohol og stoffer var mindre tydelig for mænd, skriver nzherald.co.nz.

Se også: Unge rygerpiger får tidlig sexdebut

Forskerne mener, der er heldbredsmæssige risici - psykiske og fysiske - ved at have mange sexpartnere - som altså kan føre til misbrug og kønssygdomme.

De antager, at sammenhængen kan skyldes, at sex, stoffer og alkohol findes i samme kontekst - fx en bar - og/eller de ting netop tiltrækker personer, som har hang til risikovillig adfærd.

Alligevel anfører forskerne det lidt moralske synspunkt, at det at have mange sexpartnere for en kvinde direkte medfører risiko for senere misbrug. 'Selvmedicinering (stoffer og alkohol) kan være en måde at behandle de psykiske problemer, som mange sexpartnere kan give...'

Denne onde cirkel ser altså sådan ud: Først en diller, så en skarp og så en spilff og en bane. Der giver behov for en diller, så en skarp og en spliff og en bane. Og så fremdeles. Indtil kvinden, ødelagt af selvhad over at hun kaster sig i grams, må kaste sig ud i et reelt misbrug for at dulme smerten...

Læs:

Se også: Knalder helst med kæp i øret

De data, som ligger til grund for studiet, er også brugt ved dette:

Se også: Hash gør dig alligevel ikke dummere eller...?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere