Sådan er de åbne forhold

I anledning af verdens første videnskablige konference om polyamori mythbuster vi begrebet

Man får forskellige ting ud af de forskellige forhold, mener polyamorøse. (Foto: colourbox.com)
Man får forskellige ting ud af de forskellige forhold, mener polyamorøse. (Foto: colourbox.com)

Der må mangle noget - sex eller kærlighed - i det primære forholdet, hvis man søger sex eller kærlighed et andet sted samtidig.

Det er en af de største myter om det åbne/polyamorøse forhold. I anledning af verdens første videnskablige konference om polyamori, der denne weekend holdes i San Francisco, USA, mythbuster livescience.com begrebet, der her bredt tolkes som åbent forhold - fra swingersex til at bo sammen med flere kærester.

1. Polyamorøse er utilfredse
Det er ganske almindeligt at antage, at hvis en person søger kærlighed eller sex uden for det faste forhold, skyldes det, at vedkommende netop mangler de ting.

Men det ser ikke ud til at forholde sig sådan for polyamorøse, for et canadisk studie, hvor 1093 polyamorøse deltog, viste, at de følte sig mest tilfredse med og tættere forbundet med deres primære partner end deres sekundære. Og selv om de var tilfredse med den sekundære, mindskede det ikke lykken med den primære.

Polyamorøse forhold er således relativt uafhængige af hinanden.

Se også: Hver tredje vil prøve åbent forhold

2. Polyamorøse har et primært forhold
Det er en simplifiering at antage, at polyamorøse har et primært forhold og så et mindre vigtigt ved siden af. Psykologen Bjarne Holmes, der mener, at cirka 30 procent af de polyamorøse angiver, at de har en primær partner. De fleste afviser denne hierakiske tolkning - de får bare forskellige ting ud af de forskellige forhold. Holmes har stødt på flest, hvor to mænd og en kvinder lever sammen.

Læs:

Sexperterne - 4. okt. 2011 - kl. 22:57 TV: 'Jeg havde to kærester på én gang'

3. Undgå forpligtelse
Ifølge forskning fra University of Michigan er det en fejl at tro, at man ved at være i et åbent forhold kan undgå fortpligtelser. Dels er mange forhold langvarige, dels kommunikerer de polyamorøse uophørligt. Det er den eneste måde, hvorpå de kan sikre sig, at alles behov bliver dækket, at ingen bliver jaloux eller føler sig udenfor.

Læs:

Hvis man kan elske to eller flere samtidigt, er man sikkert polyamorøs. Hvis man knalder to eller flere på en gang, er man sikkert swinger. (Foto: All Over) Sex & samliv - 16. sep. 2010 - kl. 15:13 Knald ved siden af med god samvittighed

4. Polyamori er udmattende
'
Puha - som om en partner ikke dækker ens behov for forhandlinger, kommuniaktion og skænderier,' tænker du måske.

Men ifølge Elizabeth Sherf, universitetslærer, der skriver på bog om emnet, er denne omsorg og kommunikation nærende for de polyamorøse. Kærlighed skaber mere kærlighed, syens de.

5 synd for børnen
Det må da skabe nogle forvirrede unger?

Det er der ikke noget klart billede af, idet der ikke findes meget forskning på området. Ifølge Elizabeth Sherf er de største udfordringer omverdenes stigmatisering og fordomme om livet som barn i hjem med polyamorøse forhold samt faren ved, at barnet knytter sig til en voksen, som på et tidspunkt forlader konstellationen. Men det sker jo for børn af serielle singler...

Læs:.

Se også: Den moderne mand er en hanrej

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere