Bryster: Derfor er mænd vilde med dem

Ja, det handler også om sex...

Bryster behøver ikke at være store, for at mænd skal synes, de er sjove (men det hjælper nu og da). (Foto: Michael Ancher)
Bryster behøver ikke at være store, for at mænd skal synes, de er sjove (men det hjælper nu og da). (Foto: Michael Ancher)

Mennesket er det eneste pattedyr, som bruger hunnernes bryster i seksuel sammenhæng.

Det skriver to forskerforfattere, Larry Young og Brian Alexander, på huffingtonpost.com i anledning af, at deres nye bog, 'The Chemistry Between Us: Love, Sex, and the Science of Attraction,' er kommet på gaden.

Læs:

Se også: Babsologi: Her er en håndfast og erotisk barmguide

Her forsøger de at finde svaret på, hvorfor heteroseksuelle mænd er så fascinerede af bryster.

Ud fra et biologisk perspektiv er denne besættelse af bryster sær, for mennesket er som anført eneste pattedyr, hvor hannen er interesseret i hunnens bryster i seksuel kontekst.

Mennesket er det eneste pattedyr, hvor hunnens bryster bliver større i puberteten, uafhængig af graviditet. Og vi er også den eneste art, hvor manden kærtegner hunnens bryster under sex.

Og mange hunner kan endda lide det:

Bryster er et sjovt stykke legetøj, men der skal ikke leges med dem hele tiden, for så bliver det belastende i længden, mener en af vores læsere. (Foto: Magic Media) Sex & samliv Vores bryster skal kysses og krammes

Læs:

Sex & samliv - 6. okt. 2010 - kl. 19:58 Mmm - flere bryster

Forskerne mener, der er en neurobiologisk forklaring på det hele. Nemlig oxytocin. Det frigives i store mængder i moderen, når hun ammer sit barn. Hormonet får moderen til at fokusere på sit barn, som bliver det vigtigste i verden.

Dette mor-barn-bånd med øjenkontakt er også baggrunden for, hvorfor mennesket som den eneste art har sex ansigt til ansigt, mener forskerne. Oxytocin og domapin-rushet ved sex og kærtegn af bryster hjælper parret med et forme et kærlighedsbånd.

Se også: Er du bryst- eller baldemand?

Læs en parallelforklaring på vores fascination af bryster på salon.com.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Sex & samliv
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen