Hellere mad på bordet end blomster

Romantik kan være mange ting, og mænd er mindst lige så romantisk anlagte som kvinder, viser afstemning

Det er en myte, at de danske mænd ikke er romantiske anlagte. (Foto: colourbox.com)
Det er en myte, at de danske mænd ikke er romantiske anlagte. (Foto: colourbox.com)

Forleden kunne vi berette, at danske mænd vil have mere forspil, og kort efter kom en videnskabelig amerikansk undersøgelse, der peger på, at for h øje forventninger til parforholdet ødelægger det.

Og nu kommer så en afstemning blandt flere end 1000 medlemmer af datingsitet zoosk.dk, der lægger sig i forlængelse af de to ovennævnte.

Danske mænd vil åbenbart have mere romantik i form af gaver og middagsinvitationer fra deres partner, ligesom de kærestesøgende herrer angiver, at de vil være oftere sammen med en potentiel partner, end kvinderne gør.

Læs:

Se også: Sådan ødelægger drømme dit sexliv

Det har sexperten Jakob Olrik en mening om, ifølge pressemeddelse fra datingsitet:

'Det er en myte, at de danske mænd ikke er romantiske anlagte. Mænd nyder i høj grad at være sammen med deres partnere, da samværet også fungerer som et frikvarter fra livet. Og de har selvfølgelig behov for, at deres kvinder viser, at de værdsætter dem med romantiske handlinger som middagsinvitationer og gaver.

Se også: Sådan ødelægger drømme dit sexliv

'Jeg kender ingen mænd, der ikke ville føle sig værdsat og elsket som en verdensmand, hvis de efter en krævende arbejdsdag kom hjem, og der stod en pakke på køkkenbordet med den nyeste iPad eller Playstation til dem fra kæresten. Jeg vil også lige understrege, at selvom hele 40,7 procent af de danske kvinder ifølge Zoosk-undersøgelsen siger, at de kun har behov for at tilbringe 1-3 dage med kæresten om ugen, så hænger det sammen med, at kvinder ikke opfatter kvantitets-kærestetid som romantik.

Læs:

Se også: Kvalt i kærlighed

Og kvinderne i afstemningen vil hellere have, at kæresten har lavet mad, når de kommer hjem fra jobbet, end at få en gave. Det skyldes ifølge Olrik, at kvinder har råd til at kåbe det selv og derfor heller vil have omtanke og hengivenhed fra deres mænd.

Det skal her tilføjes, at også både mænd og kvinder allerhelst vil have, at maden står på bordet efter en lang arbejdsdag - vigtigere end gaver, blomster, rengøring og middage i byen. Men blomster er stadig populært. For kvinder.

Læs:

Se også: Mænd skyder med spredehagl på netdating

Forventninger
Det er godt at have mål og håb, men det kan hurtigt blive til krav og forventninger, som underminerer kærligheden, mener Jakok Olrik:

'Forventninger er en af de største årsager til, at romantikken i et forhold går af fløjten, og folk dermed mister gnisten for hinanden. I den forbindelse er det paradoksalt, at danskere ofte bryster sig af, at de har høje forventninger til deres partner.

Derudover har mange forventninger ned til den mindste detalje i et forhold, forklarer Olrik:

'For eksempel siger næsten 92 procent i Zoosk-undersøgelsen, at de forventer frihed til at dyrke fritidsinteresser, selv om det ville gå ud over deres tid sammen med kæresten. Hvis danskerne kunne holde op med at have så mange forventninger til deres partner, ville de opleve langt flere positive overraskelser i deres forhold,' mener Jakob Olrik.

Se også: Her er vores største sexproblemer

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 Det er en myte, at de danske mænd ikke er romantiske anlagte. (Foto: colourbox.com)
0 kommentarer
Vis kommentarer