Mænd vil have mere forspil

Eksperter vender op og ned på fordommene om mænd og kvinder i sengen

(Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)

Kvinder vil have alenlange forspil, og mænd vil bare i gang med akten hurtigst muligt. Nogenlunde sådan lyder fordommen. Men ofte er virkeligheden ude i de danske soveværelser en helt anden.

En ny undersøgelse, som 24timer har foretaget i samarbejde med YouGov, viser, at omkring 450.000 danske mænd savner mere intimitet i sexlivet. Det samme gælder kun for rundt regnet 275.000 af de danske kvinder.

At problemet er størst hos mændene kommer ikke bag på sexolog Flemming Bogø. Ifølge ham er mænds behov for seksuel intimitet et tabubelagt område. Og for mange mænd er den manglende intimitet den direkte årsag til rejsningsproblemer og seksuel præstationsangst.

Læs:

Plus Sådan undgår du penispanik

- Stort set alle de mænd, der henvender sig til mig, har problemer med intimiteten. Disse mænd vælger eksempelvis enten at gå tidligere eller senere i seng end partneren, tager arbejde med hjem eller på andre måder forsøge at undgå en pinlig konfrontering. Kvinderne bliver ofte først opmærksomme på mandens behov for intimitet, når vi får talt om det, siger Flemming Bogø til 24timer.

Sexologen Bernadette Grandjean genkender problemet og fortæller, at det er en udbredt fordom, at mænd bare vil have hurtig sex, mens kvinder vil have kærlighed.

- Jeg er faktisk ikke overrasket over at høre, at det i høj grad er mændene, der savner mere intim sex, for nutidens stressede, moderne husmødre har det med at forsvinde væk i tankerne, når de har sex. Rigtig mange kvinder er meget i hovedet, men ikke særlig meget i kroppen. De kommer til at ligge og tænke på vasketøj, på at de skal have mad med til buffeten i børnehaven på fredag, eller at nu er klokken også blevet mange, og hun skal tidligt op. Det kan manden sagtens mærke, hvis han ikke kun er optaget af selv at få udløsning, siger Bernadette Grandjean til 24timer.

Begge sexologer mener, at det er et sundhedstegn, at mænd erkender, at de ønsker mere intimitet.

Læs: Se også: Fyr op under forspillet Fyr op under forspillet

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Sex & samliv
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen