Sexkunder søger efter kærlighed

Det handler langt fra kun om sex, når mænd besøger prostituerede, viser undersøgelse

Nogle af kunderne ved godt, at luderen faker den intimitet, mens andre bliver forvirrede over de følelser, som de selv og sexarbejderne eventuelt har. (Foto: colourbox.com)
Nogle af kunderne ved godt, at luderen faker den intimitet, mens andre bliver forvirrede over de følelser, som de selv og sexarbejderne eventuelt har. (Foto: colourbox.com)

Det er ikke nogen hemmelighed for sexarbejdere - og for mange af deres kunder - men en hel del mænd, som besøger prostituerede, kommer for at få intimitet og kærlighed.

Det fremgår af en ny undersøgelse i 'Men and Masculinities', hvor to forskerne har set nærmere på sexkundernes motiver.

Ved at læse kommentarerne fra brugere af et site, hvor ludere tilbyder deres arbejdskraft, The Erotic Review, kommer forskerne frem til, at cirka en tredjedel af sexkunderne er ude efter intimitet og ikke blot fysisk tilfredsstillelse.

Se også: Nøgen sexarbejder viser varen i protest

Som en kunde skriver: 'Mænd, der har denne hobby (går til prostituerede, red), og som tror, de kun leder efter sex, lyver for sig selv. Sex involverer altid følelser, med mulighed for hengivenhed, nærhed og følelsesmæssige forbindelser. Folk kan blive forelskede, når de mindst venter det. Og den kærlighed kan vare ved, selv om den ene eller begge parter er gift - eller selv når den ene er sexarbejder.'

Se også: Skat presser danske piger ud af sex-marked

Motiver
Forskerne opremser en hel serie af mulige kundemotiver for at besøge en sexarbejder - blandt andet disse:

- svært ved at finde en partner på almindelig vis.

- har problemer i eget parforhold.

- for at opfylde en specifik sexfantasi.

- fordi selve købet er pirrende.

- fordi de ikke orker det følelsesmæssigt forpligtende i et 'rigtigt' forhold.

- og så altså en stor gruppe mænd, der søger en intimt og følelsesmæssigt samvær.

Disse mænd går op i, at sexarbejderen også får en god oplevelse og ser ud til at vise dem respekt.

Nogle af dem ved godt, at luderen faker den intimitet, mens andre bliver forvirrende over de følelser, som de selv og sexarbejderne eventuelt har.

Se også: Sådan er jobbet som luder

Manden betaler
Vi spurgte den Susanne Møller, talsmand for SIO - S exarbejdernes Interesseorganisation - om det også er hendes erfaring, at mænd vil mere end blot sex:

- Jeg tror, udgangspunktet for de fleste sexkunders motiv for at besøge en sexarbejder er ønsket om sex. Mange mænd har ikke noget problem med at skulle betale, også kontant og dyrt, for sex.

- Når vi dater, er det stadig manden, som betaler regningen på restauranten og det er ham, der forkæler kvinden med blomster, smykker, tøj, rejser og dermed viser hans hengivenhed - og selvfølgelig ligger der også deri en forventning eller forhåbning om at få noget igen. F.eks samme hengivenhed evt. udmøntet i sex, siger Susanne Møller.

Se også: 47-årig: Sådan er mit liv som luder

Der er ikke så langt fra smykker og blomster til kontanter, mener Møller:

- Forskellen er, at aftalen er klar og tydelig og meget mere sikker. Og så at oplevelsen skal betales hver gang. Man når ikke et punkt, hvor hengivenheden bliver taget for givet.

Læs:

Se også: Her er fremtidens sexturisme

Tryghed
En anden ting, Sunnane oplever ofte, er, at kunden søger tryghed:

- Tryghed for, at han bliver taget vare på og bliver modtaget, ikke kun som kunde, der skal have lov til at kører pikken ud og ind, til han får en udløsning, men som hele det væsen, han nu er. At han bliver set på som et helt menneske og også som et seksuelt væsen, siger Susanne Møller.

- Hvis det har været en mangel, og hvis han bliver modtaget sådan, så er det klart, at han bliver meget glad for sexarbejderen og også nogle gange forelsket. Og når han kommer igen, bliver en fast kunde, er det ikke længe kun sex, han kommer for og betaler for, det er ligeså meget bare for at være tæt sammen med den udvalgte sexarbejder.

Læs:

Se også: Fordomme et problem for ludere

Forelskelse
Nogle kunder bearbejder de her følelser ved at blive væk, enten i længere tid eller for al tid, forklarer Møller:

- Nogle besøger andre sexarbejdere, eller har en regel om aldrig at besøge den samme sexarbejder mere end en gang. Andre søger efter tegn på, at forelskelsen er gengældt, at han enten kan få mere tid, end han har betalt for, eller at sexarbejderen vil bruge af sin private tid på ham og være sammen med ham uden for klinikkens rammer.

- Jeg hører ofte kunder sige: 'Jeg ved godt, at det bare er forretning for dig, men jeg synes også, at vi har noget specielt sammen, der går ud over kundeforholdet.' Og det synes jeg, de fleste har ret i. Man kan godt både have et kontant forretningsforhold og samtidig også opleve varme gode følelser imellem hinanden, siger SIO's talsmand.

Se også: S/M er terapi

Kompliceret
Men det kan være kompliceret, også for sexarbejderen:

- Jeg kunne godt tænke mig at se en undersøgelse, der tager fat i samme emne, bare med sexarbejderen i fokus. Sexarbejdere er jo ikke bare sexarbejdere. Vi er også mennesker med nøjagtig de samme følelser og reaktionsmønstre som alle andre. Og ofte har vi dem med på arbejde og bruger af de følelser professionelt, som vi også bruger privat.

På danske danske blog Sexkunde kan du læse om en sexkundes oplevelser med og tanker om prostituerede.

Læs:

Se også: 42-årige Tea er hyggeluder

Mand: Har du besøgt en sexarbejder?

Mand (der har betalt for sex): Hvorfor gik du til luder?

Se resultat

Mand: Har du besøgt en sexarbejder?

Mand (der har betalt for sex): Hvorfor gik du til luder?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Sex & samliv
Mest læste i Sex & samliv
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen