Masser af usikker sex på rastepladser

Der bliver hygget på rastepladserne, kan AIDS-Fondet konkludere efter sikker sex-turne i Danmark

Der er masser gang i de danske rastepladser. Manden på billedet har intet med usikker sex at gøre (Foto: arkivfoto Per Rasmussen)
Der er masser gang i de danske rastepladser. Manden på billedet har intet med usikker sex at gøre (Foto: arkivfoto Per Rasmussen)

De danske rastepladser bliver ikke kun brugt til trætte chauffører. Det er også et mødested, hvor mænd kan have tilfældig sex med hinanden - og den er ofte usikker.

AIDS-Fondet har besøgt over 30 rastepladser rundt omkring i landet. Og de kan konkludere, at der er gang i buskadset.

Læs:

Se også: Så frækt er mit liv med dogging

- Vi går meget målrettet efter rastepladserne, fordi her er en gruppering af folk, som er sværere at nå i forhold til vores traditionelle forebyggelsesarbejde. Ofte kommer der mænd, som ikke definerer sig selv som bøsser - nogle af dem har måske en kone derhjemme, siger AIDS-Fondets vicedirektør Klaus Legau.

Læs:

Når du i skoven møder en letpåklædt pige, der tilsyneladende blot skyder paintball, skal du holde øje med farven på hendes armbånd. Rødt signalerer nemlig, hun er ude på noget uartigt. (Foto: colourbox.com) Sex & samliv Rødt armbånd signalerer sex i det fri

Tusind hivsmittede
Der er cirka 1.000 mennesker, der estimeres smittet med hiv uden selv at være klar over det. Og forebyggelse var formålet med AIDS-Fondets turné rundt på rasterpladserne i landet, som sluttede i weekenden.

Ruten blev blandt andet lagt på baggrund af research fra datingsiden Boyfriend.dk og andre internetsteder, hvor mænd mødes for at lave sexaftaler med hinanden.

- Vi samarbejder med flere foreninger. Og vi får informationer om homo-miljøet igennem vores netværk, men også diverse internetsider kan give os et praj om, hvor der bliver dyrket usikker sex, siger Klaus Legau.

Læs:

Se også: Fri sex i det fri

Godt modtaget med kondomer og glidecreme
Det er svært at konkludere, hvor meget usikker sex og 'cruising,' der bliver dyrket på de pågældende pladser. Men de frivillige fra AIDS-Fondet oplever, at kondomer og glidecreme bliver brugt, når de giver det til mændene.

- Vores frivillige er generelt blevet godt modtaget. Vi har endnu ikke oplevet, at der er nogen, der er løbet skrigende bort. Men vi er også meget forsigtige. Ofte lægger vi prævention og brochurer synligt frem til dem, der kommer på rastepladserne. Vores frivillige går altså ikke rundt med et infrarødt kamera, forsikrer vicedirektøren Klaus Legau.

Se her om din lokale rasteplads er et sexmødested.

Læs:

Se også: Vi smeder mens jernet er varmt

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere