Annonce:
Annonce:

Er Laura en større tøjte end Therese?

Måske findes en sammenhæng mellem en piges navn og hendes villighed...

'Vil alle piger med 'a' i enden venligst rejse sig op og komme med?' Fransk site hævder, at piger, der ender med a, har flere sexpartnere. (Foto: All Over)
'Vil alle piger med 'a' i enden venligst rejse sig op og komme med?' Fransk site hævder, at piger, der ender med a, har flere sexpartnere. (Foto: All Over)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Man skal ikke tro alt, hvad man læser på det der internet. Således også denne lille historie, der udspringer i Frankrig. Som vi så alligevel iler med at viderebringe, simpelthen fordi vi ikke kan lade være. Vel vidende at den muligvis ikke beriger læserne vildt meget.

Et fransk datingsite, smartdate, har ifølge time.com målt deres brugeres sexliv op imod deres navne. Og sitet kommer frem til, at kvinder, hvis navn ender på a, har flere sexpartnere end gennemsnittet (som dog ikke er mere end 4,4).

Laura er den, der mest frisk: 9,7 partnere. Therese er lidt mere nærig med den: 1,1 elsker.

Men hvorfor siger navnet noget om en piges antal elskere? Smartdate mener, at navne, der slutter med a, er overrepræsenterede blandt franske kvinder (hvilket jo så bare ikke forklarer det, for så skulle det statistisk set udjævnes).

Annonce:

Time.com nævner en anden forklaring: At meget traditionelle franske navne ikke slutter på a. Underforstået: dem, der vælger gammeldags navne, har meget konservative værdier i forhold til kønslig omgang med det modsatte køn. Og de værdier viderefører de til døtrene.

Fri mediesex til unge

Sex
Tidligere forskning har vist, at unge piger fra en belastet social baggrund sexdebuterer tidligere end andre. Ikke hermed sagt, at de nødvendigvis har flere sexpartnere, men det er dog et fingerpeg i den retning. Kan det mon forklare den franske historie - og kan det overføres til danske forhold?

- Vi kan ikke trække data, der viser noget om, hvad de forskellige socialklasser kalder deres børn, forklarer Michael Lerche Jensen, der er navneforsker på Københavns Universitet. Så det kan vi ikke sige noget om. Men vi kan dog sige, at de fleste pigenavne ender på a eller e. Fra 80’erne blev a mere populært end e som slutbogstav.

Så for at vende tilbage til det spørgmål, vi indirekte stillede os selv i rubrikken: Er piger, der slutter med a, mere frimodige?

Annonce:

Well, de ældre ender på e. De unge på a. Så det må altså handle om, hvorvidt dagens unge piger er mere løsslupne end de ældre medsøstre. På den anden side: De ældre har til gengæld haft længere tid til at finde sexpartnere, så mon ikke en kvinde på 50 har haft flere elskere end hendes datter på 20..?

Det blev du marginalt klogere af.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: