Fertile kvinder ser efter smukke mænd

Men glemmer dem let igen...

Kvinder ser ekstra meget efter flotte fyre, når de har størst chance for at blive gravide. (Foto: UPI)
Kvinder ser ekstra meget efter flotte fyre, når de har størst chance for at blive gravide. (Foto: UPI)

Kvinder er ikke anderledes end mænd: De ser også efter flotte personer fra det modsatte køn. Men i modsætning til mænd kan de ikke huske dem bagefter.

En gruppe psykologer fra en række amerikanske universiteter har set nærmere på, hvordan kvinder med og uden ægløsning ser efter mænd. Det viste sig, at kvinder nær ægløsning var mere visuelt fokuserede på flotte mænd. Men på trods af denne ekstra opmærksomhed kunne de ikke huske mændene bedre bagefter.

Det fremgår af forskernes artikel i 'Journal of Experimental Social Psychology.' Titlen siger det meste: 'I Only Have Eyes for You: Ovulation Redirects Attention (but not Memory) to Attractive Men.'

Nogle kvinder blev i et laboratorium vist række billeder med på otte ansigter på en computerskærm; fire mænd, hvoraf to mænd meget attraktive. Kvinderne var udstyret med eyetracking-teknologi, der sporer, hvor kvinder helt præcis så på skærmen.

Derefter skulle samme udføre hukommelsestest. Her blev de vist 32 ansigter fra den første test og 32 lignende ansigter, de ikke havde set før. De skulle angive om de havde set dem før.

Til sidst skulle fortælle, hvor i deres cyklus de var.

Det biologiske ur gør kvinder sexfikserede

Resultatet
Resultatet var, at kvinder først ser på de smukke ansigter af begge køn, og at kvinder med ægløsning ser mere på flotte mænd i forhold til de knap så flotte mænd og kvinder.

Normalt er husker vi noget, hvis vi har givet opmærksomhed. Men det sker altså ikke for disse kvinder med ægløsning. De huskede ikke bedre end de andre kvinder.

Mænd, har andre undersøgelse vist, husker til gengæld godt attraktive kvinder.

Mænd er tungnemme - og nemme

But why?
Så hvorfor husker disse kvinder så ikke de flotte mænd? Det forklarer psykologen Douglas T. Kenrick på psychologytoday.com.

En forklaring kunne være, at selv om kvinder rent faktisk giver flotte mænd mere opmærksomhed, træder mentale forsvarsmekanismer i brug, især når disse mænd er fremmede. Kvinder står overfor både fordele om ulemper ved at indlade sig med en ukendt, men flot mand: Han har måske nok har gode gener til afkommet, men netop på grund af sit gode udseende kan han finde på at forlade hende til fordel fra andre kvinder, der jo også synes, han er attraktiv.

En anden forklaring kunne være, at kvinders første øjenkontakt ikke er designet til at samle information, men derimod til at vise nonverbal romantisk interesse - altså at flirte. Og hvis manden ikke gør noget ved det og introducerer sig selv, er det ingen grund til at bruge ramplads på ham.

Lækker krop udløser fræk aftale

0 kommentarer
Vis kommentarer