Scorekarl på 30 dage

Neil Strauss lærer dig i sin nye bog at spille det svære score-spil. Og hans råd virker realistiske, mener Ekstra Bladets anmelder

Følger du anvisningerne i bogen, kommer du ud på den anden side som et målrettet handyr a la scorekongen her. (Foto: All Over Press)
Følger du anvisningerne i bogen, kommer du ud på den anden side som et målrettet handyr a la scorekongen her. (Foto: All Over Press)
Neil Strauss: Spillets regler

Oversat af Kim Langer
304 sider. 249,95 kr., Bazar Forlag

Med bogen ’Spillet’ lærte Neil Strauss en generation af usikre mænd verden over, hvad Carl-Mar Møller glemmer, når han ruller sig selv og sine kursister i mudder og råber fisse: At score er et spil. Nu er Strauss tilbage med ’Spillets regler’.

Den ene del består af letflydende fortællinger fra Neils tid som scorekonge. Selvironien redder historierne fra pral og munder ud i overvejelsen: Kan man tro på – og finde – den eneste ene, når man har smagt på det bittersøde scoringsfix?

Anden del er en logbog, der lover, at den, der følger manualen i 30 dage, kommer ud på den anden side som et nyt og målrettet handyr.

Umiddelbart virker det jo både poppet og plat, men de mange råd – fra stemmetræning til tøjindkøb, fra fjernelse af ørehår til frygtløse tilnærmelser til fremmede kvinder – virker brugbare og realistiske.

Bogens bedste råd er simple: Drop den angstfremkaldende fokusering på endemålet – en date, et nummer, sex. Man skal turde fejle for at blive bedre. Forvent alt, og alting vil føles som intet. Forvent intet, og alt føles som alting.