Annonce:
Annonce:

Vi er alle sammen fetichister

78 procent af svenskerne er fetichister. I hvert fald hvis man tager en undersøgelse på en svensk netavis for gode varer

Mange kvinder - og mænd - tænder i et eller andet omfang på stiletter. (Foto: Trevor Watson)
Mange kvinder - og mænd - tænder i et eller andet omfang på stiletter. (Foto: Trevor Watson)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

De ellers så pæne svenskere er nogle værre grise. 78 procent af expressen.se’s læsere indrømmer, at de har en fetich. Og vi er godt med.

- Det er ikke en sygdom at have sære fantasier eller tænde på noget ekstraordinært, siger kønsforskeren Christian GroesGreen, for næsten alle mennesker har fantasier og feticher. Men mange er bange for at fortælle om dem af frygt for at blive misforstået eller set skævt til.

Hverdagsfetich
Da ekstrabladet.dk ringer til Joan Ørting, ligger hun i badet, og efterhånden som samtalen skrider frem, smører hun sig ind i creme, tager bh og g-streng på og udfører i det hele taget sit morgentoilette for åben telefon - på mange måder en lille erotisk oplevelse, hvis jornalisten havde været hverdagsfetichist med forkærlighed for det voyeuristiske og undertøj...

Annonce:

Joan Ørting, hvis personlige fetich i 80'erne var musikere og massageolie, mener, at de bor en lille hverdagsfetichist i de fleste af os. Men mere skarpt defineret er en fetichist en, der tænder på en specifik genstand eller en kropsdel, der ikke er en kønsdel. Og så oplyser Joan, at de fleste 'rigtige' fetichister er mænd.

- For fetichisten er det høj grad den fysiske følselse af den foretrukne genstand. Det kan fx være gummi, læder eller sko. I fetichen ligger også en form leg med roller om enten at være dominerende eller underdanig. Det er også det, man tager udgangspunkt i, når man vil hjælpe en fetichist i terapi.

Accept
- Først skal man lære at acceptere sin fetich, for så er det mere sandsynligt, at partneren også vil, siger Joan Ørting til ekstrabladet.dk. Dernærst handler det om at åbne det seksuelle univers fra den ene altoverskyggende ting til at rumme flere elementer, men et lille skridt ad gangen.

- Hvis en mand fx kun kan komme med sin kones trusser bundet om hovedet, prøver man at se på, at det evt. også kunne tænde ham at være domineret lidt. Eller om det også virker bare holde at dem i hånden.

Annonce:

Går øvelsen ud på få partneren med på legen, er det den omvendte vej, man tager:
- Lad os tage trussefetichisten igen som eksempel. Hvis han vil have kæresten med i legen, kunne han starte med at lige dufte til dem, når han piller dem af, og derefter kaste dem væk. Næste gang får de lov at ligge i sengen, og næste igen kan han holde dem i hånden, osv. På den måde bliver hun langsomt introduceret for hans trang, så hun ikke bliver overvældet og skræmt.

Date i trusser
Samme ting er kvinden K. inde på i sit indlæg på Erotikbloggen:

'Det var voldsomt at finde en date i mine trusser og høje sko (Han troede, jeg var i bad, men jeg skulle lige hente et håndlæde). Jeg blev ikke vred eller syntes, han var klam, men jeg var 17, da det skete, og slet, slet ikke klar til at deale med den slags lyster, så den flirt endte der.'

Joan Ørting mener, at kvinder generelt er mere diffust fetichistiske, forstået på den måde, at hun fx tager den korte, stramme kjole på, fordi den får hende til at føle sig sexet - og på den måde ikke helt ulig en fetichist, der tager en gummidragt på. Dog er kjolekvindens hverdagsfetich ikke specifik resultat- og orgasme-orienteret, som den ægte fetichists er.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: