Seks tegn på du er utro...

Ja, ja, du har ikke haft sex med en anden, men utroskab kan altså også være af følelsesmæssig karakter

5. Har du hemmeligheder, som en hemmelig mailkonto og lås på din mobil, kan det være tegn på, du holder noget gemt for din partner. (Foto: colourbox.com)
5. Har du hemmeligheder, som en hemmelig mailkonto og lås på din mobil, kan det være tegn på, du holder noget gemt for din partner. (Foto: colourbox.com)

Det giver sig selv, at kønslig omgang med en anden end din faste partner er utroskab, og de fleste er med på, at man ikke kysser på andre end kæresten.

Men der er et helt tredje område, hvor man kan være utro, selv om det ikke indebærer kropskontakt. Følelsesmæssig utroskab. Som er blevet lettere i takt med brugen af sociale medier som facebook og twitter er steget, hvor en lille flirt her og der er legende let - men dybt sårende for partneren.

Se også: Forår - og tid til utroskab

Her er fem tegn på følelsesmæssig utroskab, ifølge den britiske sexterapeut Tracey Cox:

1. Ved at tale negativt om din kæreste til en person af det foretrukne køn og som kunne være en potentiel partner, siger du virkeligheden, at du godt kan lokkes væk fra dit uperfekte nuværende forhold og ind i et nyt.

Se også: Dette er utroskab

Også det at dele intime hemmeligheder med en anden, som du måske synes er lidt dejlig, kan være at gå over grænsen, idet denne følelsesmæssige nærhed let kan udvikle sig i romantisk retning.

Se også: Sådan slipper du afsted med utroskab

2. Du opfører dig som om du er ledig. Når du taler om din partner med andre, fremgår det, at du har en kæreste. Men hvis du derimod taler udenom eller undgår at oplyse om eller hentyde til, at du er i forhold, vil man tro, du er single.

Se også: Utro kvinder savner opmærksomhed

3. Du må godt flirte, men din kæreste må ikke. For når du gør det, er det jo helt uskyldigt, ikke sandt? Men sådan spiller klaveret ikke.

4 ud af ti af vores læsere har været utro. (Foto: All Over) Plus Tina, 41: 'Utroskab giver mig et kick'

4. Fantaserer du mest om andre - virkelige - personer end din partner? Ikke nødvendigvis noget galt i det, men for meget sexfokus på en person kan få dig til at ville gøre det i virkeligheden også.

Se også: 10 tegn på han er utro

5. Har du hemmeligheder, som en hemmelig mailkonto og lås på din mobil, kan det være tegn på, du holder noget gemt for din partner. I det perfekte forhold flyder information frit.

6. Lyver du om at se andre? Du ved, at din kæreste bliver jaloux eller føler sig truet, hvis du har kontakt til en vis person, har du så alligevel kontakt og lyver om det? Spørg dig selv om dette: Hvis min partner så mig lige nu, ville hun så blive ked af det, og ville du havde behov for at lyve om, hvad du gø? Er svaret er ja, så så du ude i en gråzone.

Hver især er de seks punkter vel ganske tilforladelige, men gør du dig skyldig flere eller alle, er der grund til at stoppe op og tænke sig grundigt over din adfærd.

Det kan godt være, det var sekretæren, der lokkede. Men det er stadig utroskab og et udtryk for, at de skal se på, hvad der er galt dit  parforhold. (Foto: All Over) Plus Utroskab har intet med sex at gøre (næsten)

0 kommentarer
Vis kommentarer