Annonce:
Annonce:

8 ting du ikke må gøre på Facebook efter et brud

Her er et par simple råd til facebook-adfærd, når kæresten er skredet

Din kæreste er skredet, og du har pludselig al for megen tid til at gøre dumme ting på facebook. Her er 8 ting, du IKKE skal bruge facebook til efter et brud. (Foto: colourbox.com)
Din kæreste er skredet, og du har pludselig al for megen tid til at gøre dumme ting på facebook. Her er 8 ting, du IKKE skal bruge facebook til efter et brud. (Foto: colourbox.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Det gør nas. Helt ind i knoglerne. Minderne brænder ubønhørligt, og du er helt ved siden af dig selv og 10.000 kilometer hjemmefra.

Din kæreste er skredet, og du har pludselig al for megen tid til at gøre dumme ting på Facebook. Her er 8 ting, du IKKE skal bruge Facebook til efter et brud.

Læserne: Sådan takler vi bruddetSådan scorer du på facebookFem slags eks-kærester du IKKE skal væreDet lærte vi af vores skilsmisse

1. Facebook er ikke en dagbog
Du tumler rundt i dine følelser. Du har ikke været så fortvivlet og forvirret, siden du som bebumset teenager hulkede dig i søvn, efter Ulla fra parallelklassen droppede dig for ham den smarte Brian med knallert og overskæg.

Det betyder alligevel ikke, at dine op- og især nedture skal luftes på Facebook for fulde gardiner. Hold disse smertende udgydelser til en privat dagbog, og græd ud på en vens skulder, ikke i en lidende statusopdatering. Gå slet ikke ind på facebook, hvis du har behov for at krænge alle dine inderste følelser ud i real time.

Sex rimer på X

Annonce:

2. Sange
Måske hulker du, hver gang du hører 'jeres' sang, måske går du helt i stå og stirrer tomt ud i det fjerne, når de spiller 'How Am I Supposed To Live Without You' med Michael Bolton, i radion, og måske tror du, alle andre også elsker de slibrige ballader.

Ikke desto mindre skal du ikke poste vamle kærlighedssange på Facebook. Læg dig i stedet på gulvet og græd dit hjerte ud, mens du hører dem og har ondt af dig selv.

Sex med eks: Fantastisk - og frygteligt

3. Erkend nederlaget
Ja, selv om du stadig håber, at din kæreste ikke mente det så slemt og på den måde, da hun smækkede med døren helt bevidst og gik væk for at blive væk, så er det altså slut.

Derfor: Fjern billederne, hvor I kysser på hinanden, taget dengang I var jeres eget eventyr, og intet kunne slå jer ud. Og nåja, det er nok en god ide at ændre civilstatus. Og lad være med at skrive på eks'sens væg. Det kommer let til at virke patetisk.

Frokost med eks'en giver jalousi

Annonce:

4. Leg ikke med jalousien
Du kan risikere at tænke sådan her: 'Hvis jeg nu poster billeder, hvor jeg er sammen med en anden kvinde, som min eks ser, bliver hun sikkert jaloux og vil have mig tilbage.' Lad vær! Det er for tydeligt, hvad du er ude på, og det ser desperat ud. Og desperation kan potentielle nye partnere lugte som harsk friturefedt på lang afstand.

'Når kærestens eks er en guldpik'

5. Kryptiske opdateringer
Du føler dig både dyb, begavet og følsom, når du poster kryptiske opdateringer, som hinter til din eks eller til din (smertende) følelsesmæssige tilstand. Men det er kun dig, der forstår dem, og du fremstår blot endnu mere patetisk, end du allerede gør.

6. Hævn
Du er så såret, så vred, så indebrændt og bitter, at hævn virker tiltrækkende. Men der kommer ikke noget godt ud af at skrive om din eks'es (intime) hemmeligheder (vedkommende bliver liderlig, når støvsugeren kører/tænder på store sorte dillere/råber 'mor,' når han eller hun kommer) på facebook.

Offentlige tillidsbrud af den kaliber og hævnakter er at synke for lavt. Selv for dig.

Fem slags eks-kærester du IKKE skal være

Annonce:

7. Tigge
Og du må aldrig, hører du, aldrig, tigge om at blive taget tilbage i en opdatering. Hvis du ikke ved hvorfor, så er alt håb alligevel ude.

8. Stalker
Den aller vigtigste regel efter et brud: Unfriend hinanden. Du må ikke gå ind og snage på eks'en profil. Og du må slet ikke vise, du har gjort det ved at kommentere på nye billeder, hvor eks'en krammer en lidt for lækker person af det foretrukne køn, og når dit livs fortabte kærlighed skriver jublende forelskede opdateringer.

Nøgleordene er altså: Undgå at virke patetisk og desperat - det skræmmer eventuelle nye bejlere væk.

Derfor vil vi ikke have ny-skilte

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: