Sådan føles orgasmer

Brev til Signe: Jeg har - i en alder af 35 år - ikke aldrig fået orgasme.

Følg Sex & Samliv
Ekstra Bladet

Hej Signe
Jeg har - i en alder af 35 år - ikke aldrig fået orgasme.

Jeg ved at det kræver træning - ALENE og så et spørgsmål om at slippe kontrollen og nyde øjeblikket. Men jeg behøver nogle svar for at vide, om jeg overhovedet nærmer mig en sidegevinst ved lækker sex med en sød kæreste (og ved solosex).

Hvordan ville du beskrive følelsen i og omkring skeden lige før en orgasme? Jeg har hørt, at det føles som at tisse - bare uden at gøre det. Er det sandt?

Jeg har også hørt, at kvinder faktisk IKKE KAN tisse, når de er voldsomt seksuelt ophidset. Er det sandt? Er den 'letteste' vej at gå til psykolog og/eller sexolog? Har du nogle råd til helt konkrete personer at kontakte?

Jeg ved godt, at orgasmen ikke skal være målet, men jeg vil bare gerne prøve samme følelse, som når kæresten er ved at vende det vide ud af øjnene af bare nydelse.

Hilsen den Stille pige der gerne vil 'synge'Signe til ung pige: Sådan skal du onanere

Kære Stille pige, der gerne vil synge
Jeg synes, det er et rigtigt godt spørgsmål; hvordan føles en orgasme? Man kan beskrive det som en opbyggende spænding i vagina eller sågar hele kroppen, der topper og får udløsning i nogle meget behagelige sammentrækninger i muskulaturen i vagina og bækkenbundsmuskulaturen, der for øvrigt også ligger omkring urinrøret. Det betyder, at der bliver lukket af for urinrøret, og derfor kan man normalt ikke tisse, mens man får orgasme.Ung pige savner sine orgasmer

Når nogle kvinder beskriver orgasmer lidt som at tisse, så kan jeg godt følge dem. Der er jo noget meget befriende og dejligt i at få lov til at tisse, hvis man har holdt sig længe. Hold da op hvor det kan kilde.

Orgasmer kommer i både det helt små, og kan være listende og være klinget af, før man egentlig nåede at opdage det og så kan den komme rullende, langsomt og voldsomt og vare op til et minut. I begyndelsen og/eller hvis man ikke har haft sex i et stykke tid, så er de ofte ret små eller svage i det. Men det væsentlige er altså den der opbygning af spænding og så en følelse af udløsning/pludselig afspænding.

Har du mod på det, så kan du finde en sexolog, som kan hjælpe dig på vej, så prøv dansksexologforening.dk, hvor du kan finde en sexolog nær dig.

Kh Signe

Har du knas i dit sex&samliv? Så skriv til Signes brevkasse og få hjælp. Det er helt anonymt.

Ubegrænset adgang med
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet
79 kr./md.
Abonnent? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+