Kvindelig fotograf på lur i swingerdanmark

Unikt foto-indblik i det danske swinger-miljø: Københavnsk fotoudstilling stiller skarpt på forbudt sex

- Det slog mig også, at langt de fleste af de, jeg undervejs i processen talte med og/eller lavede billeder af, når alt kommer til alt søger tosomheden, higer efter at finde sig en fast partner. (Foto: Sofie Amalie Klougart)
- Det slog mig også, at langt de fleste af de, jeg undervejs i processen talte med og/eller lavede billeder af, når alt kommer til alt søger tosomheden, higer efter at finde sig en fast partner. (Foto: Sofie Amalie Klougart)
Følg Sex & Samliv

25-årig kvindelig, dansk fotodokumentarist har været på rundtur i 'swinging Danmark' for at fange unikke øjeblikke fra en ellers lukket verden af lyster og laster og hudløs ærlig liderlighed.

Det kræver sin unge kvinde, der ellers intet forhåndskendskab havde til det danske swinger-miljø, at komme helt tæt ind på livet af gæsterne i de danske sex- og swinger-klubber - for efterfølgende selv at træde ind over tærsklen til klubberne og løbende dokumentere nogle af de personer og situationer, det er muligt at opleve i den ellers så hermetisk lukkede verden.

En verden af lyster og laster og hudløs ærlig liderlighed, hvor familiefaren i al hemmelighed og måske lettere skamfuld udlever sine lyster til sex med andre mænd, hvor den mandlige direktør iklæder sig dametøj og lader sig dominere og underkaste seksuelt, hvor husmoren dyrker at blive feteret og taget af en lang række mænd, inden hverdagen atter sætter ind - uden for murene.

Sådan fester singlekvinder i swingerklub

- I første omgang forsøgte jeg at komme i kontakt med personer fra swinger-miljøet ved at oprette profil på fx Scor.dk og SwingerDating.dk, men nemt er det altså ikke at komme i tillidsfuld dialog den vej rundt, siger Sofie Amalie Klougart.

- Så i stedet begyndte jeg at tage direkte kontakt til klubberne, for den vej rundt at undersøge, om de kunne hjælpe mig videre til personer, der under den ene eller anden form kunne forestille sig at være med foran kameraet, forklarer den nyuddannede og prisvindende freelancefotograf og fotodokumentarist, fortæller Klougart, der via sine mange klubbesøg rundt om i landet er blevet mest overrasket over, at ellers så frisindede Danmark, måske i virkeligheden ikke er så forbandet frisindet endda.

At det forsat er et meget stort tabu omkring det at bryde ud af rammerne for, hvad der i den brede befolkning er almindeligt og normalt og generelt acceptabelt, når det kommer til at udfolde sig seksuelt.

Fandt kærligheden igen med tantra og sexklub

Meget private danskere
I det store udland er Danmark blandt andet kendt og respekteret for den seksuelle revolution, der nu snart ligger 50 år tilbage, men den dag i dag, er Sofie Amalie Klougarts klare opfattelse, er vi danskere fortsat meget private og hemmelighedsfulde omkring vores seksuelle lyster og præferencer.

- Det slog mig også, at langt de fleste af de, jeg undervejs i processen talte med og/eller lavede billeder af, når alt kommer til alt søger tosomheden, higer efter at finde sig en fast partner.

- Men samtidig har denne her seksuelle nysgerrighed og drive og lysten til at udleve mere eksperimenterende typer af sex, der blandt andet så dyrkes rundt om i landets swinger-klubber, fortsætter 25-årige Sofie Amalie Klougart, der ingen problemer overhovedet havde med at foto-dokumentere danskernes seksuelle klub-udskejelser.

Så længe hun altså havde sit kamera med som buffer/filter at 'gemme sig bag.'

- Det var klart mest grænseoverskridende for mig den dag, hvor jeg havde aftalt med en klub at møde op uden mit kamera. Der følte jeg mig godt nok 'nøgen,' smiler fotografen, der på udstillingen præsenterer en række Hammershøi-inspirerede (stilmæssigt) swinger-billeder.

Billeder, der beskriver følelser og stemninger, krydret med mere rå snapshots, der projiceres med rå lydkulisse fra klubberne, der er helt ovre i den anden grøft. Så både det dokumentariske og mere romantiserede er at opleve på udstillingen i Øksnehallen.

Fejrer sin fødselsdag med gangbang

Inspiration at hente i swinger-miljøet
- Personligt har jeg en meget romantisk og monogam tilgang til det at dyrke sex, men underkender på ingen måde, at der er endda meget stor inspiration at hente i swinger-klubberne. Specielt hvis man er åben for, at vi altså alle er forskellige, siger den unge fotodokumentarist, hvis swinger-udstilling udspringer af en bunden opgave med overskriften 'Tillid.'

- Og er der et sted, hvor man for alvor skal have stor tillid til hinanden, så er det lige netop i swinger-miljøet, hvor mulighed for anonymitet, rummelighed, diskretion og tillid klubgæsterne imellem er et absolut must for, at den del af sexoplevelses-branchen overhovedet kan eksistere, siger Sofie Amalie Klougart.

Fotoudstillingen 'Swingers' kan ses i Øksnehallen i København fra 15. juni til og med 28. juli.

Derfor er det fedt at være swingerpige

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+