Annonce:
Annonce:

Her er fem trin til at undgå utroskab

Guide: Det handler om at tage sidespringet i opløbet

- Utroskab rammer meget sjældent de sunde og stærke ægteskaber, siger Hoffmann. (Foto: colourbox.com)
- Utroskab rammer meget sjældent de sunde og stærke ægteskaber, siger Hoffmann. (Foto: colourbox.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Det kan lade sig gå at komme videre efter utroskab. Men det er alt andet lige bedre at tage det opløbet.

Det mener 53-årige Mikael Hoffmann, der i mange år har virket som parterapeut, foredragsholder og mentor-coach. Han har også skrevet flere bøger om parforhold.

Læs en bog - og scor kvinde

Undersøgelser - som denne og denne - viser, at cirka en tredjedel af danskerne har været utro i et forhold. Hvad skal der til, for at man undgår fristelsen med sidespring og de dertil hørende følelsesmæssige smerter i forbindelse med parforhold og børn?

Sådan opdager du utroskab

- Utroskab rammer meget sjældent de sunde og stærke ægteskaber, siger Hoffmann. Hvis man har det godt med sin partner med kærlighed og nærhed, har man ikke behov for at blive bekræftet andre steder. Hvis man er mæt, har man jo heller ikke lyst til endnu en portion mad.

Det pisser os af ved vores partner

Annonce:

Men måske bliver sidespring valgt, fordi man savner spænding, forelskelsens rus, lidenskab, romantik eller lykke i samlivet, emner Mikael Hoffmann. Eller man føler sig afvist og trådt på, og er blevet alvorligt træt af konflikter og problemer i parforholdet.

Disse forhold oplever utroskab

- Så hvis du søger pirring eller udfordringer og spænding uden for dit ægteskab, er det er en advarselslampe eller et råb om hjælp, der skal gøre opmærksom på, at der er en ubalance mellem jer, og at det er på høje tid at gøre noget for at ændre kursen for jeres parforhold, siger Hoffmann, der her lister fem konkrete tiltag, der kan være med til at forhindre sidespring i dit parforholdet.

Sådan kommer I over utroskab

1. Tal sammen om jeres forhold
Find ud af, om I begge er tilfredse, eller om der mangler noget. Kommunikation er vigtigt. Tag jer tid til at snakke sammen et kvarter eller en halv time - gerne flere gange om ugen. Lyt til, hvad din partner siger og mener.

Lad være med at forudsætte noget. Tro ikke, at du kender din partner ud og ind. Lad være med at tage noget for givet. Vær hele tiden nysgerrig og undersøgende.

Her er parforholdets værste fjende

Annonce:

2. Gør noget aktivt og fysisk sammen
I skal kunne blive ved med at mærke samhørigheden. Afsæt tid til at være sammen, både for at tale alvorligt sammen over for hinanden, og bare at være sammen uden noget formål. Afsæt tid i kalenderen uden børn, computer, tv, venner og lignende. Kun jer to.

Tag på kæresteweekend. Gå i biografen. GØR noget. Mange kvinder har ofte brug for at føle og snakke, mens mænd oftest har brug for det fysiske nærvær. Hvis disse ting udebliver mellem parterne, risikerer man at begynde at lede efter det andre steder end hos ægtefællen.

TV: Sådan undgår du utroskab

3. Få gang i jeres sexliv
Aftal en bestemt ugedag, hvor I har sex - uanset om I har lyst eller ej. Den gnist eller polarisering, der skal være mellem jer, kan bedst vedligeholdes med et regelmæssigt sexliv.

Hvis lagengymnastikken er gået helt i stå, skal der gøres en indsats, for at få den i gang igen. Manglende lyst er ingen undskyldning. Hvis man er overvægtig, er det også hårdt og svært at komme ud og motionere, men ikke desto mindre nødvendigt for at kunne smide de ekstra kilo. Talom, hvad der skal til, for at det bliver en rar oplevelse for jer begge to.

Verdens bedste sexkur

Annonce:

4. Respekt
Vær klar over, at I er forskellige - uanset hvor meget du synes, at I efterhånden er kommet til at ligne hinanden. Se med positive øjne på forskellene. Hvis du er kritisk og negativ, er I på vej ned i en destruktiv skrue. Jeres forskelle er jeres styrke, hvis I gør dem til det. Og hvis I vælger det modsatte, er det sådan, det er…

Husk, at den partner, du har valgt, er den partner du har valgt at have dine problemer med.

Vær bevidste om jeres prioriteringer i familien.

Se hvem der er mest utro

5. Søg hjælp i tide
Nogle mennesker vedligeholder deres bil og sommerhus bedre, end de vedligeholder deres parforhold. Det er en lidt underlig prioritering. Alle parforhold har problemer. Det kan ikke undgås. Men nogle problemer kan vokse sig uforholdsmæssigt store, når man ikke håndterer dem i tide.

Hvis man selv havde kunnet løse problemerne, havde man med stor sandsynlighed gjort det for længst. Derfor er optræk til lyst til utroskab en god anledning til at få justeret kursen i samarbejde med en professionel parterapeut.

Sådan undgår du skilsmissen

Annonce:

Et andet eksempel på problemløsning er, at man jo går til tandlægen, når det begynder at gøre ondt i en tand. Når der først er gået alvorlig betændelse i tanden, skal den måske trækkes helt ud. Hvis man havde gjort noget ved tanden i god tid, var det måske blot et spørgsmål om at få plomberet et hul.

Selve utroskaben i sig selv er ikke problemet. Sidespring er kun et symptom på, at der er noget (andet) galt i parforholdet og ægteskabet. Udfordringerne kan have været længe undervejs og skjult, inden de springer ud i lys lue.

Bliv forelsket i din kæreste - igen

Ansvar
Ifølge Mikael Hoffmann er der altid tre ansvarlige, hvis der har fundet sidespring sted: Manden, kvinden og den tredje part. Ingen kan sige sig fri, hvis det går galt. Hvis den ene part i parforholdet konsekvent har lukket døren for den anden, har dørlukkeren også samtidig låst yderdøren op.

- Det er der få, der gør sig klart, så hvis ens partner har haft en udenomsægteskabelig affære, må man også kigge på, hvad der er ens eget ansvar i dette. Det er vigtigt, at begge parter erkender, at den enes sidespring er tegn på, at noget er galt med det oprindelige forhold. At kursen skal justeres, siger Hoffmann.

Annonce:

- Det er nemlig ingens skyld, men derimod alle tre parters ansvar. Og der er ingen tvivl om, at parret har en bedre chance for at redde det oprindelige forhold, hvis begge parter er parate til at acceptere, at de skal tage ansvar for de ting, der forud for affæren er gået galt.

- Heldigvis er det muligt at blive ved med at have et nærende og godt parforhold uden indbyrdes kampe, isnende kulde og utroskab - hvis man ved, hvordan man skal gøre. Et vellykket parforholdet kommer ikke af sig selv. Der skal gøres en indsats - fra nu af og resten af livet.

Læs mere om Mikael Hoffman og hvad man kan gøre for at få et bedre parforhold her: MegetBedreParforhold.dk

Seks tegn på du er utro...

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Se beskederne

En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: