Her knalder vi mest

Læsernes sextid: Vores sexolog råder til at skifte de faste sextider - men har vores læserpanel foretrukne knalde-dage?

- Alene det, at vi bryder med vores egne forestillinger om, at sex altid skal foregå på et bestemt tidspunkt, gør, at vi stimulerer hjernen til at åbne sig for nye ting, forklarer Signe V. Bentzen, forklarer sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen i artiklen

Se også: Få en ny knaldedag

Læs amerikansk undersøgelse, der viser, at de fleste knald finder sted ved sengetid.

Men hvad gør medlemmerne af vores sexpanel? Det kan du finde ud af her:

Linda: Ingen faste dage
Det er meget forskelligt på, hvilket tidspunkt af dagen vi har sex, og for den sags skyld hvilke dage. Det er rimelig nemt for os at gejle hinanden op og ingen dage er faste.

Der kan klart være forskel på kvaliteten af sex - alt efter hvilket tidspunkt på dagen det sker. F.eks. er morgensex for mig helt anderledes end andre tidspunkter på dagen. At vågne op ved berøring og tage den store tur inden arbejde, kan gøre mig helt vild hele dagen.

Det handler om at kunne pirre hinanden til hverdag. Hvis det ender med den store tur lørdag og den lille onsdag så begynder der altså at være noget galt. Det skal være sådan at man tage hinanden på køkkengulvet, i badet, i stalden for den sags skyld ligemeget hvad dag det er, hvor gammel man er og hvilket tidspunkt det.

Læs:

Se også: Sex eller søvn?

Katrina: Aftenen
I mit forhold har vi i mest sex om aftenen, lige inden vi skal sove. Ja, der er forskel på kvaliteten alt efter tidspunktet. Det plejer for det meste at være nogle hyggeput i hverdagene, og så den helt store tur i weekenderne.

Det er sådan, da jeg arbejder super meget i hverdagene og derudover også har meget at se til, så det bliver nødt til at være nogle hyggeput, så jeg også kan få min skønhedssøvn. Jeg er pt. egentlig godt tilfreds med, hvordan det kører, så på nuværende tidspunkt kunne jeg ikke tænke mig det anderledes.

Se også: Spontan sex hitter

Karen: Jeg er single, men jeg kan godt forestille mig, at par nogle yndlingstidspunkter. Men én ting er sikkert. Der er ikke meget, der slår at vågne op til en dag, hvor man ikke skal ud af døren lige foreløbig, og der til gengæld ligger en sød én ved siden af i sengen. Jeg bliver i godt humør bare ved tanken! Så der må åbenbart være noget med det der morgensex, hvis man spørger mig - på den anden side sover man også vældig godt ovenpå lidt godnatsex.

Plus Her er vores sextid

Tine: Single
Da jeg er single, er det forskelligt, hvornår jeg har sex. Nogle gange er det i forbindelse med en bytur, hvor fyren er heldig at komme med hjem. Andre gange så arrangerer jeg noget med min eks-kæreste, som kan være alle dage i løbet af ugen.

Afhængig af tid, lyst og hvem det er med, så kan det være utrolig forskelligt om det er den store tur eller en hurtig omgang.

Jeg tager lidt sex, som det kommer. Hvis jeg møder en, som giver mig lysten, vil jeg nok være ligeglad med hvornår og hvordan. Er rimelig spontan som person, så bryder mig ikke så meget om planlagt sex.

Se også: Lørdag er Store Knaldedag

Jan: Formiddagen
Da min kæreste arbejder om natten, og der er et skolesøgende barn i huset, har vi oftest lejlighed til at have sex om formiddagen. Det fungerer fint; der er lyst så vi kan se hinanden(s), og der er fred og ro til at lave narrestreger. Det sker ofte, at legetøjet kommer frem, og det generer ikke, at hun hyler, når hun kommer.

(Foto: Jørgen Sperling) Sexperterne Det ønsker vi af sexåret 2013

Ind i mellem trænger vi også på andre tidspunkter, men rent praktisk betyder det, at vi må nøjes med soveværelset med låst dør. Og der er hun nødt til at dæmpe sig, så barnet ikke hører for meget. Det tager lidt af det sjove af affæren.

Selvfølgelig drømmer jeg mig tilbage til dengang, der ikke var barn i huset, og vi kunne bolle døgnet rundt. Men faktisk elsker vi mere nu, hvor vi er nødt til at planlægge det.

Så hvordan får banket mere ligestilling ind i soveværelset? Jo, vi tager os sammen! skriver Signe V. Bentzen i sin klumme. (Foto: colourbox.com) Plus Læg en slagplan og få mere sex

Inge: Kommer an på mulighederne
Jeg bliver aldrig til planlagt sex, og da jeg ingen børn, har behøver jeg ikke tage hensyn til bestemte tidspunkter. Så har ingen faste dage at sexe på. Og heller ikke noget fast tidspunkt på døgnet. Kan ligeså godt have sex om eftermiddagen som om morgenen. Kommer an på om muligheden og tiden.

Men der er da forskel, et knald om eftermiddagen er der gerne mere tid til, end hvis det er en hurtig tur om morgenen, inden man står op. Men det gør jo ikke nødvendigvis, at den ene gang er bedre end den anden. For sex er jo ret forskelligt hele tiden og kan jo altid varieres, så det matcher, det man lige har behov for.

Se også: Sådan er det 'normale' sexliv

Heidi: Hver dag
Vi dyrker faktisk sex hver dag, mere eller mindre. Det sker mest, når vi går i seng om aftenen, men det sker nu også tit, at vi ikke kan vente, og måske det så bliver til to gange den dag i stedet for. Synes ikke kvaliteten kommer an på tidspunkt.. Men selvfølgelig kommer det da an på, hvor hård en dag man har haft, og hvor træt man er, om det bliver til en hurtig tur eller en lidt længere, måske mere grundig, tur.

Det er ingen skam, hvis du hellere vil sove end knalde. (Foto: All Over) Plus Slap af - du er helt sex-normal

Eivind: Passer ind
Ugedagen varierer meget. Jeg prøver at passe det ind, så det er passer med fridage. Nogle gange er det ’snigeren’ midt på natten, hvis jeg vågner, og lysten er der. Så bliver det til hyggeputtet, hvor hun bare ligger og vugger med.

Andre gange er det midt på dagen, hvor vi for tændt hinanden, når vi har vores daglige hygge-ti-minutter.

Og om aftenen når vi går i seng. Der forsøger vi at planlægge at komme tidligt i seng, så der er tid til det sjove sex.

Se også: Danskere: Sex der ændrede vores liv

Lisbeth: Kvalitet
Der er ikke noget mønster i vores sexliv. Men der er selvfølgelig altid forskel i kvaliteten, men et hurtigt put kan være lige så godt som den store tur. Det kommer helt an på, hvor liderlig man er - i hvertfald for mit vedkommende!

Læs:

Giver du din partner et tørklæde over øjnene, bliver det hele lidt nemmere at leve sig ind i legen. (Foto: colourbox.com) Sexperterne Vær pervers for en dag

Steffan: Om morgenen
Det er typisk om morgenen, inden jeg skal op, eller om aftenen inden jeg går i seng. Det er de tidspunkter, der låner sig bedst til det, da man jo skal/er under dynen alligevel. Jeg kunne godt tænke mig muligheden for at gøre det, når der var lyst til det, og det arbejder jeg også på.

Søndag er f.eks sat af til at være i sengen, så der er det så afslappet, at der som regel kommer en masse sex ud af det.

Se også: Sådan bryder I den onde sexcirkel

Jonas: Som pizza
Som udgangspunkt er alle tider i døgnet lige gode. Nu er sex jo som pizza, selv når det er en dårlig pizza, er den god. Sådan er det jo også lidt med sex. Det afhænger også meget af humør og stemningen. Mener, det er fedt at vågne, og bare ligge i ske inden ungerne vågner og få det klaret stille og roligt. Det er også rart at få sendt ungerne ud af huset, og så ellers hive det store udstyr frem og give den hele armen.

Hvis hverdagen er fyldt op med børn, bleer og tøjvask, så må man nøjes med forspillet hele dagen, og så tage turen om aftenen.

Læs:

Sexperterne - 23. maj. 2012 - kl. 14:20 TV: Sådan er mænd og kvinders sexlyst

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere