Mænd vil have frisk kød

Og kvinder kan bedst lide det velkendte...

Det er mandens evolutionsbetingede behov at for sprede sin sæd, der er skyld i, at han elsker synet af friske forsyninger, viser en undersøgelse.
Det er mandens evolutionsbetingede behov at for sprede sin sæd, der er skyld i, at han elsker synet af friske forsyninger, viser en undersøgelse.

Nyhedens interesse er vigtig - også når mænd skal vurdere kvinders attraktionsværdi..

Det fremgår af en videnskabelig undersøgelse i 'Archives of Sexual Behavior', hvor forskere fra Storbritannien har undersøgt, om der er kønsforskelle i måden mænd og kvinder vurderer nye og velkendte ansigter.

På baggrund af en evolutionspsykologisk teori om, at mænd vil have mange sexpartnere og derfor sætter pris på nyt kød, blev der lavet en række eksperimenter.

I det ene deltog 146 mænd og kvinder. De skulle se på billeder af en række ansigter to gange. Og hver gang angive, hvor attraktive ansigterne var. Her viste det sig, at kvinderne i højere grad end mænd syntes, at ansigterne var smukkere efter andet gennemsyn.

Disse typer er til engangsknald

I to andre eksperimenter deltog 70 og 76 personer. Her fremgik det, at mænds lyst til uforpligtende sex faldt i takt med, at ansigterne blev mere og mere velkendte.

Og resulterne af det sidste forsøg - med 114 deltagere - var, at kvinders tiltrækning til ansigter var betinget af, at personerne på billederne lignede kvindernes nuværende partnere, mens dette ikke var nær så udtalt for mænd.

Ikke overraskende konkluderer forskerne, at deres resultat kan pege på, at det faktum, at mænd trigger på nye ansigter, er et resultat af mange tusinder års evolution, der 'dikterer, at manden skal sprede sin sæd.

Kvinder kan også lide engangsknald