Annonce:
Annonce:

Derfor er forhuden vigtig

Snit-snit: Manglende forhud giver hård hud på glans

Annonce:
Følg Sex & Samliv

Millioner af drengebrøn verden over får årligt deres forhud snittet af. Men det kan giver seksuelle problemer, når de bliver voksne.

Religiøs omskæring påvirker sexlivet

Det har overlæge på Statens Seruminstitut Morten Frisch påvist i en undersøgelse, publiceret sidste år.

videnskab.dk forklarer Morten Frisch, at den omskårne mand udvikler et tyndt lag hård hud på sin penis. Og det nedsætter følsomheden, hvilket kan betyde, at han skal gå hårdere til den under samlejet for at få orgasme. Det kan i sin tur give smerte hos kvinden.

Det går frem for forhuden

Forhuden kører frem og tilbage over glans under samleje, og på den måde stimulerer forhuden både manden og kvinden under samlejet, forklarer Morten Frisch.

Annonce:

- Når en omskåret mand bevæger sig ind og ud af en kvinde uden ’the gliding movement’, som forhuden giver, kan det hos nogle par gå hårdere ud over kvindens slimhinder. Det kan formentlig forklare smerterne og en tendens til tørhed, som nogle kvinder med omskårne mænd oplever, siger Morten Frisch, der afviser, at der kan være kulturelle forklaringer, idet der i den danske undersøgelse kun var få mænd, der var blevet omskåret af religiøse årsager.

Frisch oplyser, at de fleste omskårne mænd og deres partnere ikke ser ud til at få påvirket deres sexliv, men:

-Så er der en markant større gruppe af omskårne mænd og deres kvinder, som oplever hyppigt besvær med at opnå orgasme. Og der er markant flere kvinder med omskåret mand, som oplever smerter ved samleje eller føler, at deres seksuelle behov ikke er opfyldt, siger Morten Frisch på videnskab.dk.

Læs:

Superhelte kæmper for forhuden

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: