Annonce:
Annonce:

9 ting du skal vide om sex og kærlighed

Hvis du bare havde vidst dette, før I flyttede sammen...

Annonce:
Følg Sex & Samliv

Det begyndte som et festfyrværkeri af lystne nætter og længselsfuldt liderlige dage, hvor I levede drømmen om det perfekte forhold og troede, det aldrig ville slutte.

Men det gjorde det.

Ikke på en gang, men lidt efter lidt - for hver træt hverdag, for hver spildt mulighed, visnede begæret og de store drømme.

Not with a bang, but a whimper.

Men det havde ikke behøvet at gå sådan, hvis du havde lært disse 9 ting om kærlighed, sex og parforhold inden.

Det mener sexterapeuten Ian Kerner på foxnews.com.

Send den til en ven, der er på vej ind i et forhold. Du kan redde ham eller hende for mange skuffelser.

Annonce:

3 ting de ikke fortalte dig om parforholdet:
1. Det vil ofte føles som et fængsel
Det er helt naturligt, når du føler i søvn og vågner ved siden af den samme person igen og igen - og igen. Nogle flytter sammen og tror, de skal gøre alt sammen. De smelter sammen. Og så en dag vågner du op, og du har det, som om du bor i en Talking Heads sang: ’This is not my beautiful house ... this is not my beautiful wife ... how did I get here?’

Løsning: Gode par er også gode hver for sig. Vær ikke bange for at gøre noget for dig selv uden din partner. Både en aften med veninder/venner og en miniferie uden partneren. På den måde vil I beholde jeres individualitet - og så har I også noget at tale om bagefter.

2. Du vil ofte tænke: Hvad nu hvis …
Det er helt normalt at se bagud og tænke på, hvad der kunne være sket, hvis du havde taget andre beslutninger (læs: andre partnere). Men når du giver din partner et kram, som du krammer dine børn, ved du, at det har været prisen værd.

Løsning: Undersøgelser viser, at et kram på et halvt minut frigiver hormoner som oxytocin, der får jer til at føle samhørighed. Så hold mund et øjeblik, og ’lukta på blommorna’ i stedet: Giv en ordentlig krammer.

Sådan vækker du hendes begær igen

Annonce:

3. It’s the economy, stupid
Måske synes du, at du bekymrede dig om penge, før du fik egen bolig, børn og bundløs bankgæld. Nu ved du bedre. Og få ting stresser så meget som økonomiske problemer.

Nu er dit eneste håb ud af miseren en lottogevinst, eller at en af dine poder viser sig at være et tennisgeni, som du kan leve af resten af dine dage.

Løsning: Få lagt et fælles budget med din partner. Overblik mindsker stressfaktoren.

Stress af og få mere sex

3 ting de ikke fortæller fædre om graviditet:
1. Din partner vil have mere sex end dig
Efterhånden som kvinder nærmer sig den endelige forløsning, er der mange, der vil have mere og mere sex - hvor det omvendte ofte sker for mænd.

Det skyldes blandt andet øget blodtilførsel til bækkenbunden, hvilket kan gøre orgasmerne større og længere.

Og selvom vi ved, at det på ingen måde skader barnet med sex, også i sidste trimester, trækker mange mænd sig væk fra det seksuelle her. Og det er heller ikke alle, der synes, at hun er blevet mere sexet,…

Annonce:

Løsning: Sluk lyset, og del fantasier. Husk - hjernen er den største erogene zone. Og lig i ske. Så opdager du næsten ikke maven …

Gravid: Sådan holder I liv i lysthuset

2. Graviditet varer for evigt
Fra I første gang småchokerede har konstateret, hun er gravid, over morgenkvalmen til de sidste måneders tunge byrde, kan du føle dig som Bill Murray i ’Groundhog Day:’

Du vågner op hver dag, og hun er stadig gravid, og når hun så endelig føder, og ventetiden er overstået - vupti, bliver hun gravid igen.

Løsning: Nyd hendes graviditet. Når barnet endelig kommer, vil rutinerne komme ind i dit liv for alvor. Husk - I er et par, gør ting sammen, og prøv at være spontane og uforudsigelige. Der er ingen grund til at gå i redebyggermode endnu - det skal nok komme bagefter …

Annonce:

3. Du bliver sat ud på et sidespor
Engang, for ikke så længe siden, sørgede din partner for, at du ikke gik ud ad døren med uens sokker og ketchup på kinden. Når hun er gravid, kan du forlade hjemmet i underbukser og slips, og hun vil ikke opdage det. Din kommende baby bliver stjernen, i centrum for alle samtaler, din kones fokus 24/7.

Løsning: Væn dig til tanken om, at I er tre. Men glem ikke parforholdet. Det er en af mandens roller under graviditeten, og når barnet er kommet: at nære parforholdet. Grundlæggende har en lykkelig familie brug for et lykkeligt par i sit centrum - det må du godt minde din partner om.

3 ting de ikke fortalte om børn:
1. Søvn bliver vigtigere end sex
Dine dage og nætter er så propfyldte med job, børn og bekymringer og aftnerne afbrudt af tv, mails og, nåja, børn, så når I endelig kommer i seng, vil du i virkeligheden bare hellere sove. Og muligvis ligger der også en unge eller to og sover i dobbeltsengen.

Løsning: Sex er supervigtigt i et parforhold. Du bliver nødt til at prioritere det. Prøv sex mindst en gang om ugen.

De lykkelige pars sextricks

Annonce:

2. Dit sociale liv bliver legeaftaler
Når du får børn, mister du kontakten til mange af dine venner, og dine byture skrumper ind til stakåndede, småkiksede forsøg, hvor du hurtigt bliver for fuld og træt og meget, meget gammel.

Du vil aldrig nogensinde igen bare læne dig tilbage og sige: ’Jeg har helt fri’. For glæder og sorger over dine børn vil altid følge dig, og du vil kun få nye venner, som er dine børns venners forældre, og I vil kun tale om børn.

Løsning: Ingen. Du er forælder for resten af dit liv..

Godt nyt til teenageforældre

3. Familien er ikke rolig og harmonisk
Søskende slås. Sådan er det. Døre smækkes, legetøj kastes. Tårer fældes. Måske kan de også enes, men det er kun en stakket frist. Det holder muligvis op, når de flytter hjemmefra.

Løsning: Tag din iPod på, tune ud af familien, og lad larmen forsvinde for et øjeblik. Ingen grund til at have dårlig samvittighed. Familien løber ingen steder.

Sexlivet ødelægges af små børn

Annonce:
Annonce:
Annonce:
BREAKINGBREAKING
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: