Annonce:
Annonce:

Du får ret - jeg får fred

Ny undersøgelse viser, at mænd har en tendens til at undvige diskussioner...

Mænd vil gerne undgå konflikt - kvinder vil finde en fælles løsning. (Foto: colourbox.com)
Mænd vil gerne undgå konflikt - kvinder vil finde en fælles løsning. (Foto: colourbox.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Mænd har en tendens til at kopiere kvinders sindstilstand. Kvinder derimod reagerer på partnerens stemninger ved at være modsat.

Det fremgår af en undersøgelse i 'Journal of Social and Personal Relationships,' hvor en psykolog fra University of Arizona satte sig for at finde ud af, hvordan par samarbejder. Forskeren Ashley Randall filmede 44 pars samtaler omkring deres fælles livsstil i forhold til mad og helbred. Efterfølgende så hver deltager så videoen og skulle kommentere, hvad han/hun følte under de optagede samtaler.

Humor får dit forhold til at glide bedre

Psykologen Ashley Randall fortæller på universitets hjemmeside, at studiet viser, at mænd i samarbejdssituationer typisk kopierer kvinders følelser: Er hun glad, er han glad, er hun negativ, bliver han negativ. Kvindens mønster er derimod sådan, at hun reagerer modsat mandens stemning.

Annonce:

Randall illustrerer med følgende eksempel. Et par er i butikscentret for at købe tøj til hende. Hun prøver tøj og viser ham en trøje, som hun måske vil købe. Han siger, den er pæn og håber, hun køber den. Hun beslutter sig for at prøve nogle flere...

5 tegn på du er en dårlig kæreste

Dette sker i virkeligheden: I tråd med tidligere forskning, der viser, at kvinder vil samarbejde, og mænd undgå konflikt og/eller komme frem en hurtig beslutning, synkroniserer han ubevidst med kvindens stemning - men hun beslutter sig for at prøve flere trøjer, fordi hun fornemmer det uægte i mandens reaktion. Hun bliver dermed mindre positiv i sin reaktion for at finde frem til hans ægte holdning og dermed søge at nå en gensidigt tilfredsstillende beslutning.

Ifølge Randell viser undersøgelsen at kvinder i højere grad end mænd fungerer som følelsesmæssige regulatorer under samarbejde:

- Samarbejde er uundværligt et i godt parforhold, men kvinder og mænd oplever det forskelligt. Fremtidig forskning skal søge at belyse, hvordan følelsesmæssige mønstre er med til at gøre forhold succesfulde eller dårlige.

Red dit parforhold med et godt skænderi

Annonce:
Annonce:
Annonce:
BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: