Stor dansk pigefotograf død

Michael Ancher, der har fotograferet nøgne piger til danske og internationale mandeblade i årtier, gik bort i går

Michael Ancher leverede også fotos til det nystartede danske magasin 'Players Magazine.'
Michael Ancher leverede også fotos til det nystartede danske magasin 'Players Magazine.'

Efter kort tids sygdom døde pigefotografen Michael Ancher fredag eftermiddag.

Det oplyser han kone, Kia Yasmin Ancher, på fotografens facebookprofil, hvor der nu strømmer kondolence-beskeder ind.

Michael Ancher har siden begyndelsen af 80'erne været en af bedste og mest succesfulde danske pigefotografer. Han har leveret smukke billeder af smukke nøgne kvinder til førende indenlandske og udenlandske mandeblade - fra rapport til Playboy og Penthouse.

I mandebladenes gyldne år i 80'erne og 90'erne boede han i Rom, Cannes og Los Angeles, hvor han skød piger fra hele verden. Det var dengang, en pigeserie kunne indbringe helt op mod 15.000 D-mark via salg til fem-seks forskellige blade. Siden 2000 har han boet i Prag, Tjekkiet.

I dag kan Anchers (og de fleste andre pigefotografers) billedserier købes for omkring 30 dollars til brug på nettet..

Til journalisten.dk udtale han i 2008 om sin stil som fotograf:

'I bund og grund handler det i dag om at kunne komponere et billede. Jeg tror, mit talent er, at jeg kan se billedet for mig, før det bliver taget. Det er svært at forklare, hvad et godt billede består af ... måske en kombination af modellen, baggrunden og posituren.

Mange fotografer fortæller, at de altid går i seng med pigen først, for så er der et tættere forhold, og så kan de lave bedre billeder ... sådan noget pladder ... bare for at komme i bukserne på et pigebarn! I alle de år, jeg har fotograferet, har jeg aldrig lagt an på en model.

Men selvfølgelig skal der være et samspil, og fotografen skal vide, hvad han skal gøre og sige: Vi skal have det frem sådan og sådan ... du skal også smile med øjnene ... hele den smøre, man kommer med hver gang.

Jeg har altid været seriøs med det, jeg lavede. Jeg har lavet enkeltserier og pige-pige, men aldrig hardcore-porno, selv om jeg er blevet tilbudt store summer. Der går min grænse.'

Format
Jan Nielsen, der som chefredaktør på rapports mandeblade i mere end 20 år kendte Michael Ancher godt, siger i anledning af hans død:

- Michael var Danmarks eneste pigefotograf med internationalt format og gennemslagskraft. Han stod for opdagelsen af nogle af 80'ernes bedste danske modeller - og så kunne han glæde sig over en karriere, der lod ham leve og arbejde i Cannes, Los Angeles, Rom og Prag. Jeg opfattede det sådan, at han og hans daværende kone, Kirsten, ofte påtog sig rollen som reserveforældre for de piger, der følte sig lidt fortabt i modellivets glimmerverden.

Michael Ancher efterlader sig et barn og to børnebørn samt hustruen Kia Yasmin Ancher, som han blev gift med i 2011. Han blev blot 63.

Det danske erotiksite side6.dk har en hel del af Anchers serier. Blandt andet denne og denne.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere