Også kvinder lurer på kvinder - og mænd

Undersøgelse: Sådan kigger vi på hinanden

De seneste år har avanceret eye tracking-teknologi været brugt til at afsløre, hvad mænd og kvinder kigger på hos hinanden.

Eye tracking måler, hvor lang tid vi kigger på hvad. Og det skulle så sige noget om, hvad vi egentlig går op i og finder attraktivt.

Se også: Så hurtige er vi på netdatingSex & samliv - 3. nov. 2011 - kl. 10:42 TV: Danske mænd besatte af brysterSe også: Fyldige læber ER sexedeSe også: Mmmmh - bryster!

Senest har forskere i Australien fundet ud af, hvad kvinder ser på, når de kigger på tre mandekropstyper: Den muskuløse, den slanke og den tykke. Mændene havde ryggen til på de anvendte fotos.

Kvinderne skulle også angive, hvilke kroppe de fandt mest attraktive.

Og sørme om ikke kvinderne i studiet så mest på den muskuløse, dernæst på den slanke og til sidst på den tykke. På de slanke og muskuløse så de først på den øvre og nedre ryg. På de tykke var nedre ryg, inkusive taljen, mest i fokus.

Overkroppen på en mand sender tydelige signaler om, hvorvidt han er sund og har gode genetiske egenskaber, mener forskerne. Derfor ser kvinder først på dette.

Se også: Mænd vil have kvinder med kurver

I to andre studier, publiceret i 'Sex Roles,' er andre forskere gået mere kønspolitisk til værks i deres brug af eye tracking.

De har nemlig fundet ud af, at mænd tjekker kvinder ud. Og især kvinder med den optiale timglasfigur og/eller med store bryster får blikket. Og det skete både de mandlige deltagere fik at vide, de skulle bedømme kvindens udseende og personlighed. Som blev bedømt mest positiv, når kvinden havde en timeglasfigur og/eller store bryster.

Det skriver sciencedaily.com.

Forskerne mener, at alle kvinder lider under mandens objektificerende blik, uanset deres kropstype og personlighed. Alle kvinders kroppe blive konstant set, evalueret og potentielt objektificeret, lyder det.

Helt generelt er folk, både kvinder og mænd, mere positive overfor attraktive kvinder end de mindre attraktive.

At kvinderne i undersøgelserne også lurede på kvinder, og især på de attraktive kvinder (store bryster og/eller timeglasfigur), forklares med, at kvinder gør det ud fra et konkurrenceparameter. De tjekker simpelthen konkurrence-situationen ud.

Se også: Her er formlen på den perfekte kvinde

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere