Dansk app fikser dit sexliv

Dansk sexolog har været med til at udvikle ny sexguide

Danske Anne Meelsen har været med til at lave Sexproblem.
Danske Anne Meelsen har været med til at lave Sexproblem.

Hvordan holder du længere i sengen, hvor sidder de erogene zoner, hvordan tænder du lysten i forholdet?

Det er nogle af de sexproblemer, som en nyudviklet dansk-norsk iOS 7 app tilbyder at hjælpe dig med. Sexproblem er navnet, og bag stå danske Anne Meelsen, der coach og specialist i sexologisk rådgivning, og den norske læge og sexolog Trond Daae-Johansen, praktiserende læge og sexolog i Oslo.

'Vi har skabt app'en til at nå bredt ud til alle generationer. Har du et specielt problem, eller vil du blot lære lidt om sexologi, er det uhyre nemt og enkelt at manøvrere rundt på app'en, lyder det i pressemeddelelsen.

App'en lærer kvinder at onanere

Langt det meste af app'en er små og mellemlange tekstguides, men flere af tankeøvelserne er desuden lagt ind som lydfiler.

Det største område er problemguide, som er bygget om som en brevkasse med spørgsmål og svar. Her er noget om for tidlig og forsinket udløsning og potensproblemer, ligesom orgasmeproblemer og smerter ved samleje dækkes.

Appen, der koster 14 kroner og også fås på engelsk, tager udgangspunkt i positiv psykologi, som grundliggende handler om at fokusere på styrker fremfor svagheder.

Ifølge Trond Daae-Johansen er den også velegnet for sundhedspersonale som læger, psykologer, sygeplejersker med flere.

Kama Sutra 3D på mobilen

Vi spurgte sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen om hendes oplevelse med Sexproblem.

- Jeg synes, deres force er klart nogle fine og brugbare mindfulness.øvelser, men deres 'løsningsforslag' er meget klasssiske og lidt overfladiske. Generelt er det lækkert lavet og er supernemt at navigere rundt i. Måske lidt teksttungt, men det er jo komplekse emner, så der må nødvendigvis stå noget tekst, lyder det fra Bentzen, der mener, at appen nok kan bruges af sundhedspersonale:

- Men jeg synes, at den måske er for bruger-hands-on-orienteret og ikke så fagligt forklarende, som jeg mener en 'sundshedsfaglig' app bør være.

App'en der løfter dit forspil