Holder fire gange længere i sengen

Godt nyt til lynkinesere: Simpel øvelse forlænger holdbarheden

Følg Sex & Samliv

Der er to ting, der virkelig kan få frygtens sved frem hos mange mænd: Ikke at få den op og at fyre den af alt for hurtigt.

Den er i disse tilfælde: Penis.

Begge dele kan have både fysiologiske og psykologiske årsager, og især det at lide af præmatur ejakulation (sådan løseligt defineret som udløsning i løbet to minutters samleje) har sexterapeuter givet forskellige hjælpebud på. Typisk start-stop-tekniken, der går ud på at øve sig i at stimulere sig til punktet før udløsning fem gange.

Nu har et italiensk studie så vist, at også træning af bækkenbunden kan hjælpe på for tidlig sædafgang. Alle former for knibeøvelser, som netop træner den såkaldte pc-muskel, har tidligere vist sig at være godt for potensen.

40 mænd i alderen 19 til 46, som alle kom i løbet af et minut, deltog i studiet. I 12 uger trænede de bækkenbundsmusklerne. Før øvelserne var tiden for gennemsnitsudløsningen 31,7 sekunder - efter de 12 uger var den oppe på 146,2 sekunder. Altså fire gange så lang tid.

'Deltagerne havde før forsøget prøvet mange forskellige behandlinger; cremer, adfærdsterapi, antidepressiv medicin og psykologisk behandling, med ringe succes. 33 af de 40 mænd forbedrede deres tid. Vi fandt også ud af, at det disse mænd forbedrere deres sexliv ved egen hjælp, gav dem øget selvtillig.

Sexolog og sexterapeuter har længe opfordret klienter, der lider af præmatur ejakulation og/eller impotens, til at træne bækkenbunden:

Træn underlivet - med din kæresteHold længere i sengenNu er den her: Kuren mod for tidlig sædafgangTræning giver jernhård potensTV: Tantrahjælp til 'One minute man'Sexproblemer? Prøv med terapi

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.