Her er forskernes nye, gamle scoretrick

Musik er en del af vores parringsstrategi

I studiet lyttede kvinder på klavermusik af forskellige kompleksitetsgrad. (Foto: colourbox.com)
I studiet lyttede kvinder på klavermusik af forskellige kompleksitetsgrad. (Foto: colourbox.com)

Her er et scoretrick af de lidt mere besværlige: Komponer kompleks musik.

For så appellerer du til kvinder i løbetid, som er ude på noget uforpligtende sex.

Det fremgår af et studiet angiveligt det første af sin art, der er publiceret i ' Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences.'

Forskeren fra University of Sussex, der satte sig for at bevise en Darwin-hypotese om, at mennesket bruger musik i sin parringsstrategi, fik 1465 kvinder til at lytte til klavermusik af forskellig kompleksitetsgrad. De skulle angive, hvorvidt de var interesserede i et korttidsforhold eller et længere forhold til komponisten - baseret udelukkende på musikken de havde hørt.

Det viste sig, at kvinder, der var i deres mest fertile periode, var mere interesserede i et hurtigt forhold med komponisterne bag de komplekse stykker.

Forskeren Benjamin Charlton mener, at dette beviser, at Darwin havde ret i ideen om, at vi bruger musik til at tiltrække en mage.

Tidligere har forskning peget på, at kvinder med ægløsning tiltrækkes af korttidsforhold med mænd med goder gener og af blærerøve, og at guitarister får mere fisse, ligesom det også er påvist, at succesfulde kunstnere tildeles uforholdsmæssigt flere kvindeskød end andre.

0 kommentarer
Vis kommentarer