Annonce:
Annonce:

Dette booster kvinders sexliv

Og det sker næsten helt uden din hjælp

Hjemmearbejde. (Foto: shutterstock.com)
Hjemmearbejde. (Foto: shutterstock.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Der forskes til stadighed på en sexpille til kvinder, som mangler sexlyst, hvilket ifølge nogle eksperter helt op imod hver tredje kvinde gør.

Det er endnu ikke lykkes at finde denne mirakelpille.

TV: Så vild bliver sexpillen til kvinder (måske)

Så indtil da kan man ty til terapi. Måske endda gruppeterapi med mindfulness.

Det fremgår i hvert fald af ny undersøgelse, at det er godt for kvinders sexliv.

I studiet, publiceret i 'Behaviour Research and Therapy,' deltog cirka 100 kvinder i alderen 19 til 65, som alle havde problemer med sexlysten. Forfatterne definerer mindfulness således: ikke-dømmende opmærksomhed på nu'et.

TV: Mød en ægte sexguru

Annonce:

Kvinderne deltog i fire sessions af 90 minutters varighed. Hver session bestod af mindfulness-meditation, kognitiv terapi og sexoplysning. Desuden skulle deltagerne lave hjemmeopgaver, som for eksemel at undersøge egne kønsdele med et spejl på en ikke-dømmende og ikke-erotisk måde. Ligesom de også også skulle øve deres mindfulness-tenikker i seksuelle sammenhænge.

Mindfulness redder dit forhold

Seks måneder efter terapi havde kvinderne stadig markant forbedret deres seksuelle funktioner: Mere begær, mere ophidselse, mere seksuel tilfredshed, bedre lubrikation. De oplevede også færre seksuelle komplikationer såsom manglende orgasme.

Et andet nyt studie, offentliggjort i 'Journal of Sex Research,' peger på, at mindfulnessterapi og sansetræning kombineret med kognitiv adfærdsterapi også fungerer, hvis det foregår online. Så kvinder med seksuelle problemer behøver ikke nødvendigvis at forlade hjemmet for at få forbedret sexlivet.

Fire hurtige svar på jeres sexproblemerHer virker sexterapi

Danske kvinder
Vi spurgte sexolog og orgasmeekspert Katrine Berling, der holder gruppekurser for kvinder, der vil forbedre sexlivet. Kurset kalder Berling Yoniverse.

Annonce:

- Jeg kan kun bakke op om artiklens konklusion, for det er også det, jeg oplever i mine grupper. Mine grupper er en blanding af øvelser, undervisning i, hvordan vores krop fungerer, og sharing med hinanden. Det gør, at kvinderne får øjnene op for, at de ikke er alene.

- Og når vi finder ud af, hvad vi selv kan gøre for at få mere nydelse og lyst i vores krop ved hjælpe af simple øvleser, bliver det også meget lettere. Og når man indgår i et forløb, tager man pludselig sig selv og sin seksualiet alvorligt og og begynder at reflektere over en masse ting.

Kvinde - find og nyd din kvindelighed

- Jeg laver mange mindfulnessøvelse for at lære dem at være i deres krop. Kvinders største problem i dag er, at de har svært ved at være til stede i sex og slukke for tanker. Enten er de ovre hos manden, i Netto, laver 'to do'-lister eller tænker over, hvordan de ser ud. Gennem mindfulness kan man lære at være til stede i sin krop - og først der kan man opnå total nydelse, siger Berling.

Yoga godt for dit sexlivHer er hemmeligheden bag fantastisk sex

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: