Ingen skam over ble-perversioner

Undersøgelse med næsten 2000 voksenbabyer viser, at dominans og omsorg er vigtige elementer i fetichen

Omsorg og dominans er vigtige elementer for voksenbabyen. (Foto: shutterstock.com)
Omsorg og dominans er vigtige elementer for voksenbabyen. (Foto: shutterstock.com)
Følg Sex & Samliv

En fetich kan antage mange former og udtryk. Nogle er lettere at forholde sig til end andre. Og så er de der feticher, som ofte bliver latterliggjort og hånet.

Et eksempel på det sidste er bleselskere, også kaldet voksenbabyer. For dem handler det grundliggende om at blive seksuelt stimuleret ved at behandles som en baby og/eller gå rundt med ble på.

Men hvem er disse mennesker med denne fetich, som nok kan være svær at fortælle om til sin kæreste - for ikke at tale om venner og familie?

Vil gå med ble

Det har videnskaben nu forsøgt at undersøge. Til studiet 'Adult Baby/Diaper Lovers: An Exploratory Study of an Online Community Sample,' publiceret i 'Archives of Sexual Behavior,' har to amerikanske forskere fået kontakt til 1795 mænd og 139 kvinder fra et online forum for bleelskere.

Det fremgår af studiet, at de fleste voksenbabyer forbinder det med sex, og at de primært tænder på bleen i sig selv og at have den på (og på at tisse og skide i den), mens en del også nyder babytøj og babylegetøj.

For nogle voksenbabyer er det tæt forbundet med rollespil, hvilket er mest udpræget blandt kvinder. For begge køn er det at blive domineret og få omsorg en meget vigtig del af fetichen. Flere mænd lægger mere vægt på de seksuelle aspekter af legen.

Fyr i 20'erne: - Jeg elsker at gå med ble Fyr i 20'erne: - Jeg elsker at gå med ble

7 ud af ti af de mandlige deltagere, som har en kæreste (cirka halvdelen), deler deres fetich med deres partnere. Det gør kun halvdelen af de kvinder, som har en kæreste, gjort. Langt de fleste af begge køn foretrækker at lege med en partner.

Forskerne kunne ikke finde signifikante korrelationer mellem tilknytningsstil og brugen af bleer etc, ligesom heller ikke depression, uro og angst var forbundet med at være voksenbaby. Hvilket får forskerne til at konkludere, at fetichen ikke er en måde at bearbejde psykologiske problemer og traumer etc.

Mænd opdagede lidt tidligere deres interesse i legen: 10-11-års alderen, og de prøvede det første gang i 12-14-års alderen. Pigerne erkendte det, da de var omkring 12-13 og debuterede mellem 15 og 16.

Min kæreste vil have ble på

Mænd i undersøgelsen bruger ble cirka fire gange om ugen i ni timer i gennemsnit pr. dag, mens pigerne er iført ble næsten fem gange ugentligt i 12 timer. pr. gang. Yderligere fremgår det af studiet, at deltagerne lidt oftere har almindelig sex med partneren end voksenblesex.

Størstedelen af voksenbabyerne skammer sig ikke over deres lyster.

På voksenbaby-foraet adisc.com diskuterer medlemmerne studiet indgående, og der findes også et par danske sider på nettet for bleelskere.

http://fluffi.diaper.dk/

http://www.abdlscandinavia.com/

Jeg vil have ble på

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?