Dårlig til at knalde eller forkert kæreste?

Du er ikke dårlig til sex - du er bare seksuelt inkompatibel med din kæreste

Det er ikke nødvendigvis din egen skyld, hvis du føler, du ikke er god i sengen. (Foto: shutterstock.com)
Det er ikke nødvendigvis din egen skyld, hvis du føler, du ikke er god i sengen. (Foto: shutterstock.com)
Følg Sex & Samliv

Har du en fornemmelse, at du sutter røv i sengen (på den usexede måde), og du faktisk er helt vildt dårlig til at knalde?

Det er selvfølgelig muligt, at du er ganske talentløs udi elskovskunst, men husk, at man altid er to (eller flere) om et samleje.

Og det betyder, at grunden til, at det ikke spiller med din partner, kan være, at I ikke umiddelbart passer sammen.

Sådan får du hende til at sige JA til sex

Men det betyder ikke, at I behøver at gå fra hinanden, for ifølge menshealth.com er der måder, man kan afhjælpe det seksuelle mismatch. Som den berømte sexterapeut og forfatter Ian Kerner siger:

- Jeg tror ikke, at nogen er grundliggende dårlig til sex. Man kan være ufølsom, uempatisk eller hæmmet, men det kan alt sammen fikses.

Hvad der er mindblowing og sengevædende frækt for Linda, kan være kedeligt eller fuldstændigt vanvittigt for Lizette: Folk er forskellige, og især når man lige har mødt hinanden, kan det være svært at finde fælles fodslag - og så er der det med, at man kan ændre lyster og behov alt efter situation, humør, hormoner og forholdets status.

Det smadrer vores sexlyst
Sådan undgår du sexdræberne
Begærsdiskrepans
Det mest udbredte grund til, at par kan føle sig seksuelt fejlmatchede er, hvis de har meget forskellige libidoer. Den ene har ofte lyst til sex, den anden sjældent. Det kaldes med et fint ord begærsdiskrepans.

- Det har negative implikationer for parrets seksuelle og parholdsmæssige tilfredshed, især hvis dette sker jævnligt over lang tid, siger sexforskeren Kristen Mark fra University of Kentucky.

Her kan et kompromis være løsningen. Ingen af parterne er forkerte, så begge skal måske give sig til i forhold til partnerens behov. Det betyder, at den person med stor sexlyst måske må supplere med onani, mens den med mindre sexlys, måske skal gå med til sex nu og da, selv om vedkommende ikke er i humør til det.

22-årig pige: Mangler sexlyst - savner den ikke
Rigtige mænd gider ikke knalde

Særlige lyster
Vi har alle vores små særheder og særlige lyster og ulyster. En er til brutal anal, en anden elsker blid oral. En søger nye eksperimenter, en anden finder trøst i det velkendte. Og hvis der er meget langt mellem parrets seksuelle idiosynkrasier, kan det fælles sexliv lide.

Men ingen kan lægges det til last. Igen er et kompromis løsningen. Forskere har i studier konkluderet af, at en af de vigtigste markører for, at man er tilfreds med sit sexliv, er, at man føler, at man er seksuelt kompatibel med sin partner.

Han tænder mig ikke mere

- Vi fandt ud af, at det var ikke så vigtigt, om man tænder af og på på de samme ting - det er af langt større betydning, om man føler sig kompatibel med partneren, siger Kristen Mark. Så bare du tror på, at I er ens, er vigtigere end, om I rent faktisk er det.

Pligtsex skidt for dit forhold
Hvorfor gider han ikke sex mere?
Tiltrækning
Man kan komme langt med kompromisser og forhandlinger. Men hvis der helt generelt mangler en seksuel tiltrækning, er lidt mere ilde stedt.

- Hvis man ikke er tiltrukket af sin partner, fører det til en masse seksuelt inkompatabilitet, siger Ian Kerner. Oftest er man jo i et seksuelt forhold, fordi der på et eller andet tidspunkt har været en gensidig attraktion, men den behøver ikke at vare ved.

Helt generelt er det bedste bud på at løse den seksuelle diskrepans kommunkation.

Det kan være parret imellem, men det kan også være med en terapeut. Idet vores seksuelle identitet hænger sammen med resten af vores liv, parforholdet og sexliv, kan det være fornuftigt at se på andre aspekter end blot det seksuelle, for også stress og følelser af afvisning kan påvirke libidoen.

Han giver mig ikke sex nok
Her er dine 6 største sexproblemer

Disclaimer: Når nyhedens interesse er brændt ud, kan nogle finde af, at kæresten ikke er lige så attråværdig, som man ønsker. Mange par oplever, at deres følelser ændrer sig med tiden, og ikke alle magter den ændring. Ligesom man også kan opdage, efterhånden som man lærer hinanden at kende, at man ikke har nok tilfælles - hvilket kan lægge en dæmper på lysten til partneren.

 

Således kan utilfredshed med sexlivet også bunde i, at at forholdet bare ikke fungerer, og at individerne udvikler sig væk i hver sin retning, så de til sidst bare elsker ikke hinanden. Her kan et brud være løsningen.

Ingen sexlyst giver magt i sengen
Sådan forhandler du dig til mere sex

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind