Guide: BDSM for begyndere

Nysgerrig på s/m, men på lidt usikker grund? Så kommer sexologen med en række råd

BDSM handler om at afgive og tage kontrol. Hvilke midler I bruger for at komme derhen, kan være vidt forskellige og afhænger af, hvad I tænder på. (Foto: shutterstock.com)
BDSM handler om at afgive og tage kontrol. Hvilke midler I bruger for at komme derhen, kan være vidt forskellige og afhænger af, hvad I tænder på. (Foto: shutterstock.com)
Følg Sex & Samliv

I kølvandet på 'Fifty Shades of Grey'-trilogien er interessen for BDSM for alvor blusset op i mange af landets soveværelser. Mange kvinder er blevet vakt af de hede saftige scener fra bogen, og nu vil vi gerne domineres. Men hvordan griber vi det lige an, hvis vi ikke har prøvet det før? Sexolog Vivi Hollænder giver os her en guide til BDSM for begyndere.

I 'Fifty Shades of Grey' er det kvinden, der er den underdanige og manden, der er den dominerende, og den fordeling er derfor også udgangspunktet for denne guide. Skulle det forholde sig omvendt, bytter I bare rundt på rollerne eller skiftes, hvis lysterne går begge veje. Men ét er fantasierne og tanken om at lege med dominans.

Hvordan tager man skridtet videre og får ført ønskerne ud i livet? At lade ham bestemme over dig og bruge dig som sexslave, er formentlig milevidt fra jeres dagligliv, hvor I er to ligestillede voksne mennesker. Hvis han tillige skal give dig smæk, strider det mod alle de normer og værdier, som vi er vokset op med.

Er I klar til at prøve kræfter med BDSM? Så læs med her

Kommunikation er vigtigt
Inden I går i gang er det vigtigt, at I får en god snak om, at det her handler om en sexleg, som skal være til lige stor fornøjelse for begge parter. Smæk og smerter i denne forbindelse har intet til fælles med vold og mishandling. Både undervejs og bagefter er I ligeværdige mennesker, som blot har påtaget jer hver en rolle til gensidig glæde.

BDSM handler om at afgive og tage kontrol. Hvilke midler I bruger for at komme derhen, kan være vidt forskellige og afhænger af, hvad I tænder på. BDSM handler i lige så høj grad om at være til stede i nuet, have fuld opmærksomhed på sin partner, nærvær, hengivenhed, opleve seksualiteten gennem alle sanser og i mange tilfælde også om kærlighed.

Dominans kan styrke dit parforhold, mener sexolog Sara Skaarup. Se her hvordan

Uvante roller
BDSM kan IKKE sammenlignes med vold, mishandling, undertrykkelse eller udnyttelse. Det er ikke altid lige nemt at træde ud af de normale hverdagsroller og ind i et univers, hvor det vante er vendt på hovedet.

Det kan være utroligt svært for en mand, som er opvokset med idealbilledet af den gode elsker, som en, der er blid og hensynsfuld, pludselig at skulle svinge en pisk over sin elskedes bagdel eller beordre hende ned på knæ og slikke pik. Det kræver noget af en omstilling i hjernevindingerne at forstå, at man stadig kan være en hensynsfuld elsker - også når man står med en pisk i hånden og kræver at blive serviceret.

'Doktoren': Sådan lærer jeg mine slavetøser op

Det er bestemt heller ikke altid lige let for en kvinde, der normalt opfatter sig selv som stærk og selvstændig, at skulle acceptere, at hun tænder på at lade sig dominere og underkaste sig en mands seksuelle ønsker og lyster. Det kan godt kræve en mental omstilling at forstå, at de to ting godt kan gå hånd i hånd og at det ene faktisk er en forudsætning for det andet, hvis det skal fungere godt.

Se den erotiske film 'Smæk i slowmotion' på Tidens Kvinder

Det er ok at 'fejle'
På trods af at begge er tændt på tanken om dominans, vil det næsten altid være forbundet med en god portion usikkerhed i starten. Han kan være bange for at gøre hende fortræd og frygte at gøre hende vred eller ked af det, i stedet for lysten og liderlig. Eller han kan blive frygtelig skuffet, hvis hans handlinger ikke vækker den forventede lyst og nydelse hos hende. Hun kan være nervøs for ikke at kunne leve op til forventningerne og usikker på, hvordan hun skal agere undervejs.

De fem største misforståelser om s/m

Måske har hun været voldsomt tændt på tanken om en endefuld, og når de første slag rammer, gør de meget mere ondt end hun havde regnet med. Måske føles det pludselig alt for ydmygende at kravle rundt på knæ og få ordrer, selv om tanken om det var dejligt pirrende.

Her eksperimenterer I med grænser og følelser og det er meget nemt, uforvarende, at komme til at træde ved siden af. Din mand er i risiko for at komme til at opleve sig selv som seksuel krænker – afhængig af dine reaktioner, hvis han fejlbedømmer en situation.

Derfor dyrker de kinky sex

En balancekunst
Et typisk begynderproblem kan netop være, at kvinden bliver vred og såret, fordi hendes grænser er blevet overtrådt og manden bliver ulykkelig over, at hans handlinger er blevet oplevet som et overgreb. I den situation skal I ikke begynde at skændes om, hvem der har fejlet: Ham, der ikke stoppede i tide eller hende, der ikke sagde fra. At lege med BDSM er en balancekunst og det kræver øvelse.

De bedste og fineste nøgleord undervejs skal derfor være: Overbærenhed og tålmodighed. Vis overbærenhed, når den anden 'fejler' og hav masser af tålmodighed. Tro ikke at I skal nå rundt om alle facetter i det sorte univers i løbet af én seance.

Unge kvinder fanget i S/M

Start i den blide ende. Uanset om I er til spanking, bindelege, klemmer, verbal dominans eller andet. Snak om, hvilke elementer I hver især tænder på. Selv om I begge er til BDSM, kan det vise sig, at jeres forventninger ligger langt fra hinanden. Har du lyst til at være den uartige, provokerende tøs, der skal overmandes, straffes og 'tvinges' til at lystre eller gemmer du på en lydig og underdanig slavinde, der gerne vil adlyde hans mindste vink?

Sex handler om magt - tag den!
Kinky sex er ikke spor sygt

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind