Annonce:
Annonce:

Nu kommer den anden sorte sextsunami

Sexlegetøjsbranchen ser frem til premieren på den erotiske s/m-film '50 Shades of Grey'

Salgets af s/m-relateret sexlegetøj forventes at sige de kommende måneder. (Foto; shutterstock.com)
Salgets af s/m-relateret sexlegetøj forventes at sige de kommende måneder. (Foto; shutterstock.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Med mere 13 millioner visninger, bare på den officielle youtube-kanal, af traileren til filmatisering af megamultimiliionsællerten '50 Shades of Grey' er det tydeligt, at verden hungrer efter blid s/m og dyr erotik.

Husmor-porno for alle pengene  

Guide: BDSM for begyndere

De fem største misforståelser om s/m  

Sexperimenter lever ikke op til fantasierne

Og hele 50 Shades-tsunamien, der begyndte i 2011, da E. L. James udgav den første bog i serien, der har solgt over 100 millioner eksemplarer globalt set, ser også ud til at have påvirket folks sexvaner.

Det fremgår af en undersøgelse, som det svenske Lelo, der sælger sexlegetøj til det meste af verden, har lavet. Flere har prøvet kinky sexlege og flere har indkøbt sexlegetøj og piske og bondageudstyr de seneste år.

Derfor ser branchen også frem til 2015-premieren på '50 Shades of Grey':

Annonce:

Lelo forventer et stadigt stigende salg af især piske og og fjer, håndjern og sexkugler, ifølge Lelos Steve Thomson:

'Vores håndjern, blindfold og og pirrefjer er indgangsportene til andre af Lelos produkter. Uanset om '50 Shades' skabte markedet eller om markedet allerede var der, og '50 Shades' fyldte hullet - det ser ud til, at vi har en perfect storm af seksuelt indhold og seksuelt modne forbrugere, der bare venter på at blive tilfredsstillede i 2015.'

Sex handler om magt - tag den!

Kinky sex er ikke spor sygt

Også Mathilde Mackowski fra danske sinful.dk, der blandt andet sælger Lelos legetøj på hjemmesiden, mener, at trilogien om rigmanden Christian Grey, som oplærer naive Anastasia Steele i BDSM, har haft stor indflydelse:

Annonce:

- Det er fantastisk at tænke på, hvad '50 Shades of Grey'-bølgen har gjort ved verdensbefolkningen. For et par år siden var det for mange pinligt at sige ord som blindfold og bindebånd. Nu er ord som Pisk og håndjern noget folk taler om på cafeen med venner eller veninderne. Vi mærkede i stor stil den første bølge. For eksempel steg salget på vores mest populære pisk med 73 procent i de første par måneder efter lanceringen i Danmark.

- Efter at sexlegetøjsbrandet 'Fifty Shades of Grey' blev rullet ud, har vi også kunnet følge med i, hvor populær serien er. Vi forventer en massiv stigning i salget af de mere kinky og eksperimenterende sexlegetøj, når filmen vises i de danske biografer. Vi vil naturligvis forberede os på den store efterspørgsel og købe ekstra varer hjem til varelageret. På den måde sikre vi, at vores kunder får deres bestillinger med det samme, siger Mathilde Mackowski.

S/M for begyndere

På slaveskolen bliver pigerne lykkelige

Unge kvinder fanget i S/M

På danske erotik.dk, der også pusher alskens legetøj til danskerne, har oplevelsen været som hos konkurrenten sinful.dk. Da bøgerne kom ud på engelsk for tre år siden, startede hypen allerede så småt, forklarer Peter fra erotik.dk:

Annonce:

- Men det er klart, at så snart produktserien kom ud, så rykkede den en del! Dels fordi det var et godt brand, og naturligvis også fordi der var en reel interesse for sagen. Det peakede for cirka halvandet år siden. Salget af sm-relateret legetøj steg med cirka 1/3, da 50 Shades-manien var på sit højeste.

- Vi har også haft godt salg af 50 Shades-produkt-serien, som bl.a. indeholder piske, håndjern og blindfolds. Der må helst have været mange, der har læst bogen og som været nysgerrige efter at prøve det selv, og der har produktserien været en sikker investering. Selv om vi også sælger bøger om Kama Sutra, intimmassage, etc, så har '50 Shades' nok stået for 80 procent af alle bogsalg de seneste par år, siger Peter, der ser frem til premieren omkring Valentinsdag 2015, som ligger 14. februar:

- Så der skal nok købes nogle ekstra frække gaver! Hos erotik.dk skal vi hvert fald nok gøre vores for at gøre tiden lidt mere pikant. Og lidt smertefuld.

Alene den danske trailer til BDSM-hittet har trukket 50.000 visninger på en uges tid:
Se traileren til '50 Shades of Grey' her

Demokratisk dominans reddede vores forhold TV: Japanske bindelege for begyndere

'Doktoren': Sådan lærer jeg mine slavetøser op

 Alt du ikke vidste om 'Fifty Shades'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: