Utro: Vi savner sex derhjemme

Romantik, lidenskab og sex er højt på ønskesedlen, når man begynder at lede efter en affære

64 procent mener, at sexmanglen er den vigtigste grund til, at de vil være utro, fremgår det af en pressemeddelelse fra det store nordiske sidepringssite. (Foto: shutterstock.com)
64 procent mener, at sexmanglen er den vigtigste grund til, at de vil være utro, fremgår det af en pressemeddelelse fra det store nordiske sidepringssite. (Foto: shutterstock.com)
Følg Sex & Samliv

Selv om parterapeuter ofte hævder, at utroskab ikke har noget med sex at gøre, så mener, de utroskabssøgende personer på victoriamilan.dk tilsyneladende noget andet:

64 procent mener, at sexmanglen er den vigtigste grund til, at de vil være utro, fremgår det af en pressemeddelelse fra det store nordiske sidepringssite.

Nu er det ikke kun, fordi de utroskabssøgende er rene sexmaskiner, for over halvdelen angiver også, sexdelen er mindre vigtig end følelsen af nærhed og intimitet, som sex kan give.

TV: Sådan tæmmer du din lyst til utroskab

Desuden viser det sig, at hele 35,5 procent af de adspurgte slet ikke har haft sex med partneren det seneste år, mens yderligere fire procent har oplevet totalt tørke i soveværelset i fem år.

Og så har 46 procent ikke fået noget i mindst en måned.

Blot 14 procent får nok sex derhjemme.

'For mange er sidespringet et råb om hjælp. Man får enten hjælp til at genoplive sin seksualitet, eller også er utroskaben en måde at distancere sig og afslutte et forhold uden kærlighed,' siger Sigurd Vedal, der er manden bag Victoria Milan, i pressemeddelelsen.

Tre tegn på at hun vil være utro

Se hvad utro tænder mest på

Ny serie: Følg dansk pars sexperimenter

Midaldrende kvinder
Selv om afstemningen på victoriamilan.dk er ganske uvidenskabelig, ser det ud til, at resultaterne ikke er helt hen i vejret, for en ny amerikansk undersøgelse peger i samme retning:

Studiet, der lige er blevet præsenteret på 'Annual Meeting of the American Sociological Association,' viser, at midaldrende kvinder leder efter romantisk lidenskab, når de vil være utro.

100 gifte kvinder mellem 35 og 45 deltog i undersøgelsen, som tog udgangspunkt i kvindernes samtaler med potentielle elskere på det amerikanske utroskabssite ashleymadison.com.

67 procent af kvinderne ledte efter en affære, fordi de ønskede mere romantisk passion, herunder sex. Og ingen af de 100 kvinder ville forlade deres mænd.

Undgå at blive knaldet for utroskab

- De var meget faste i overbevisningen om, at de ikke var ude på at finde en ny ægtemand. Mange angav endda, at de elsker deres nuværende partner højt, siger en af forfatterne bag studiet, Matthew H. Rafalo.

- Vores resultater afspejler ikke ægteskabelig disharmoni, men derimod den seksuelle monotoni, som er et faktum i længerevarende monogamt forhold. Det mest forudsigelige ved et forhold er, at hyppighed og kvalitet i sexlivet falder, jo længere det varer, lyder det fra forskeren, der mener, at den almindelige antagelse om, at kvinder er utro, fordi der er noget galt med de følelsesmæssige aspekter af et forhold, mens mænd knalder ved siden af, fordi de er liderlige, er usand:

- Vores resultater peger på, at mænd og kvinder ikke er så forskellige fra hinanden, som mange måske tror.

Kongen af utroskab: Sådan undgår du sidespring

Sådan får du hende til at knalde ved siden af

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind