Annonce:
Annonce:

Iben: En orgasme om dagen holder depressionen væk

Selvmedicinering: 37-årige Iben bruger kraftig vibrator for at få sine savnede orgasmer, som antidepressiv medicin tog fra hende

- Efter noget tid skete det altså bare - jeg fik en af de her helt fantastiske orgasmer, jeg i så lang havde sukket efter, forklarer Iben, der i dag benytter sin tryllestav til med jævne mellemrum at selvmedicinere sig selv, som hun udtrykker det.
- Efter noget tid skete det altså bare - jeg fik en af de her helt fantastiske orgasmer, jeg i så lang havde sukket efter, forklarer Iben, der i dag benytter sin tryllestav til med jævne mellemrum at selvmedicinere sig selv, som hun udtrykker det.
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Medicin i forbindelse med stressrelateret depression fik Ibens sexlyst og evne til at opnå orgasme til langsomt at forsvinde. I dag selvmedicinerer Iben sig med ekstra kraftig klitoris-vibrator.   

37-årige Iben fra Kellerup i Jylland gik første gang ned med en stress-relateret depression i 2007, og siden har hun indædt kæmpet for at få evnen til at kunne opnå orgasme tilbage.

Nu er der så endelig lys forenden af en meget lang tunnel for den sygemeldte akutsygeplejerske.

Læs hele Ibens historie her og her

- Jeg har altid benyttet mig af sexlegetøj, primært diverse typer af vibratorer, i forbindelse med sex og onani, og havde da slet heller ingen problemer med at opnå orgasme, inden jeg blev syg og begyndte at tage diverse typer af medicin for min depression, forklarer Iben, der er gift og har tre børn.

Annonce:

Kvinden har også altid, som hun selv siger, fundet rigtig stor glæde og fornøjelse i at dyrke sex og onanere, og gerne med den for både krop og sjæl så forløsende og afstressende orgasme som mål for øje. Men denne fornøjelse røg altså til jorden med et brag, hvorpå kampen for at få sexlysten og evnen til atter at kunne opnå orgasme tog sin begyndelse.

De piller kan dræbe din sexlyst

TV: Motion giver dig sexlysten tilbage

'Svært at acceptere manglende sexlyst
I 'gamle dage', inden det gik galt, var det ikke ualmindeligt, at der for Iben og manden var sex på programmet mere eller mindre hver eneste dag - og ofte også flere gange om dagen. 

- Inden jeg blev medicineret, havde vi et endda meget aktivt sexliv, hvorfor det også kun var ekstra svært at acceptere, at det bare ikke var sådan mere - og måske heller aldrig, har jeg flere gange for alvor frygtet, ville blive det igen. Og det er jo ikke kun mig, men i høj grad også min mand, der i snart mange år har lidt afsavn. For hans lyst er jo ikke blevet mindre, fortsætter Iben, som dog atter ser lidt mere lyst på fremtiden, når det kommer til det seksuelle - ikke mindst vedrørende evnen til atter at kunne opnå den så forløsende orgasme. 

Annonce:

For nylig fik Iben nemlig en såkaldt wand/tryllestav foræret, en ekstra kraftig og eldrevet vibrator, der kan gøre orgasme-tricket for langt de fleste kvinder - en vibratortype, der evner at omgå eventuelle mentale barrierer og rent fysisk fremkalde klitorisorgasme.     

I første omgang blev hun dog en smule chokeret over, hvor stor denne type af vibrator nu engang er, ligesom produktets vibrationer er endda meget heftige. Men selvfølgelig skulle det nye stykke legetøj da have chancen.

Sådan giver du hende bedre sex med fingrene

Top tre tv: Det bedste sexlegetøj til kvinder

Fra balde til mis
- Den dag, vi modtog vibratoren, var min ene balde godt øm, så vi lagde lidt stille ud med, at min mand brugte tryllestaven på balden af mig. Den kan den nemlig også benyttes til - og så havde vi lige så stille taget hul på at prøve den af.  Mens jeg lå på maven helt afklædt og slappede fuldstændig af, smiler Iben, hvis mand efterfølgende så placerede vibratoren mellem benene på fruen, hvor den så lå og summede på laveste niveau, mens han gik en tur på badeværelset.

Fem grunde til at hade sexlegetøj

Annonce:

Tilbage fra badeværelset igen, og uden at fjerne vibratoren, gav han så fruen en omgang stille og rolig kropsmassage, og det var altså lige det, viste det sig, der skulle til - altså kombinationen af afslappende massage og intens klitoris-stimulation. 

- Efter noget tid skete det altså bare - jeg fik en af de her helt fantastiske orgasmer, jeg i så lang havde sukket efter, forklarer Iben, der i dag benytter sin tryllestav til med jævne mellemrum at selvmedicinere sig selv, som hun udtrykker det.

Nærhed med sin partner, sex og orgasme fremkalder nemlig helt automatisk hormonet oxytocin, også kendt som kærlighedshormonet - og kun flere og flere mener, at oxytocin kan virke helende på og/eller måske ligefrem forebygge depression. Hvorfor sex og orgasme for depressionsramte er en måde at kunne hjælpe sig selv på.   

Annonce:

-Jeg er jo slet ikke tilbage på samme niveau, som inden jeg blev syg, hverken når det kommer til sexlysten eller evnen til at opnå orgasme. Men hvor jeg for ganske kort tid siden måtte kæmpe måske næsten en time, for blot måske at kunne opnå orgasme, så er tiden nu blevet mere end halveret på grund af vores nye stykke sexlegetøj.

- Som nu fx her forleden, da jeg ville tage mig en lille middagslur, uden at tage tøjet af, og så lod vibratoren stimulere mig uden på bukserne. Her gik der ikke specielt lang tid, før jeg opnåede en super lækker forløsning – og en bedre og mere afstressende sovepille findes altså bare ikke i mit univers, siger Iben, der her fortæller meget mere om sine oplevelser med sin tryllestav:

TV: Derfor bliver kvinder vibrator-junkier

Rosen har en skarp torn
Mange sexologer og seksuel-vejledere anbefaler deres kvindelige klienter, der af den ene eller anden årsag har ekstra svært ved at opnå klitoris-orgasme, at anskaffe sig samme type af vibrator, som Iben nu med stor succes benytter.  

Annonce:

- En wand er bare super god, men vibratoren skal altså benyttes med omtanke. Ellers risikerer man nemlig pludselig ikke at kunne opnå orgasmer på andre måder. Hvilket af åbenlyse årsager ikke et specielt godt eller optimalt, fortæller sexolog og parterapeut Rikke Thuesen.

- Som med så meget andet kan brugen af en wand altså også blive for meget af det gode.Benytter man sin Wand hver evig eneste dag, så kan det nemlig blive problem at opnå tilfredsstillelse på andre måder - hverken alene eller sammen med sin partner. 

I stedet vil jeg anbefale, at man nøjes med at bruge sin Wand en gang imellem, når man trænger allermest, og så i stedet øve sig på også at kunne få orgasme på andre måder. Blandt andet ved under både sex og onani at slappe af i både krop og sjæl og bare give sig hen, siger sexolog Rikke Thuesen fra rikket.dk

Læs hele Ibens historie her og her

Sådan er pornoafhængige kvinder

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: