Annonce:
Annonce:

Unge kvinder kan ikke tåle s/m-bog

Kvindelige forskere uddeler smæk til '50 Shades'

Der blev fundet en stærk korrelation - men ingen kausalitet - mellem diverse helbredsrisici og læsning af '50 Shades.' (Foto: shutterstock.com)
Der blev fundet en stærk korrelation - men ingen kausalitet - mellem diverse helbredsrisici og læsning af '50 Shades.' (Foto: shutterstock.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Bogen er solgt i  mere end 100 millioner eksemplarer, og filmen kan næsten ikke undgå at blive en blockbuster, når den får premiere til februar, idet traileren er den mest sete nogensinde.

Denne film-trailer er den mest sete nogensinde

Men '50 Shades of Grey' er ikke bare et popkulturelt fænomen om en ung kvindes fascination af en charmerende rigmand med hang til mærkevarer, BDSM, smæk og slavekontrakter, næ, romantrilogien har skam negativ effekt på unge piger.

Det mener en række kvindelige amerikanske forskere, som har publiceret studiet 'Fiction or Not? Fifty Shades is Associated with Health Risks in Adolescent and Young Adult Females' i Journal of Women's Health.

655 studerende kvinder udfyldte et spørgeskema om deres helbred, alkoholforbrug, sexadfærd (fx antal sexpartnere og erfaringer med analsex) og erfaringer med at læse '50 Shades.'

Unge kvinder fanget i S/M

Annonce:

Lussing fik Sabrina på bedre sextanker

Og sørme ja: Forskerne fandt, hvad de ledte efter, idet deres hypotese var, at problematiske fremstillinger af vold med kvinder fylder dagens medier - film, bøger, musik og porno - med store konsekvenser for kvinder:

Der blev fundet en stærk korrelation - men ingen kausalitet - mellem diverse helbredsrisici og læsning af '50 Shades.'

Det vil sige, at piger, der havde læst mindst et bind, havde større sandsynlighed for at have haft en partner, der har råbt eller bandet af dem, og som har sendt uønskede sms'er eller foretaget uønskede telefonopkald. '50 Shades'-pigerne har også oftere haft spiseforstyrrelser, flere drukture og flere sexapartnere, ligesom flere går uforholdsmæssigt op i deres udseende.

 Kinky sex er ikke spor sygt

Kinky sex er ikke spor sygt Sådan påvirker Hollywoodsex teenagere

Sådan er kvinders voldtægtsfantasier

Annonce:

'Hvis kvinder har dårlige helbredserfaringer - som en spiseforstyrrelse - kan det at læse '50 Shades' måske bekræfte disse erfaringer og potentielt forværre de relaterede problemer. Og hvis de læser '50 Shades,' før de oplever disse dine sundhedsproblemer, kan det være, at bøgerne er med til at påvirke adfærden,' lyder det fra hovedforfatter Amy Bonomi.

'Vi erkender, at fremstillinger af vold mod kvinder ikke i sig selv er problematisk, men det kan blive et problem, hvis fremstillingen forstærker en accept af status quo i stedet for at udfordre den.'

Forskerne kan ikke helt forklare, hvorfor der ikke var stringens forhold til, hvor mange bind af '50 Shades' pigerne havde læst og deres forskellige problemer.

'Doktoren': Sådan lærer jeg mine slavetøser op

Guide: BDSM for begyndere

På slaveskolen bliver pigerne lykkelige

Alt du ikke vidste om 'Fifty Shades'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
BREAKINGBREAKING
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: