Kom med på sexskole - for kvinder

Yoniverse: Hvad sker der, når 12 kvinder samles for at udforske seksualiteten? Få svaret her

I det mandefri univers lærer kvinderne om omfavne deres seksualitet. (Foto: shutterstock.com)
I det mandefri univers lærer kvinderne om omfavne deres seksualitet. (Foto: shutterstock.com)

Har du nogensinde haft fornemmelsen af, at der må være noget mere at opleve seksuelt? Yoniverse-forløbet hos sexolog Katrine Berling er seksualundervisning kun for kvinder.

Parterapeut, læge og sexolog Helle Trankjær deltog på vegne af Tidens Kvinder og fortæller her om sine oplevelser.

'Yoniverse er for dig, der drømmer om et rigere kærlighedsliv, mere nydelse bedre elskov og dybere orgasmer og som vil mærke din krop, åbne helt op, elske og være totalt fri i din seksualitet.'

Sådan stod der i programmet for kurset. Og jeg tænkte: 'Hvem vil ikke gerne det”?  Så jeg tog et stort spring ud af min comfort zone, da jeg meldte mig til Katrine Berlings kursus ved navn Yoniverse. Jeg er selv familielæge, parterapeut og sexolog. I mit daglige arbejde har jeg talt med en del kvinder med manglende lyst eller manglende evne til at få orgasme. Jeg tænkte, at dette kursus på glimrende vis kunne supplere min viden og bibringe med nye spændende øvelser til min værktøjskasse - og nysgerrigheden var da også personligt baseret.

Danske kvinder: Mig og min f....

Dette booster kvinders sexliv

Face your fears
Kurset er et kvindeforløb, der strækker sig over næsten et halvt år med et møde hver 14. dag hjemme hos Katrine Berling i København. Det ville indebære, at vi skulle lave forskellige praktiske øvelser med det formål at komme i kontakt med sin krop. Tanken, der gik gennem mit hoved på forhånd, var: 'Face your fears!'

Her ville jeg for alvor blive udfordret til stregen på, hvad jeg tør dele af personlige ting med andre kvinder, forestillede jeg mig. Men hvis jeg virkelig ville lære noget nyt, så krævede det en indsats, besluttede jeg.

Da vi skulle mødes første gang, var jeg spændt. Tænk engang, at jeg havde sagt ja til nærmest hudløst at skulle dele dybt personlige ting om mit mest private liv - mit sexliv!

Vi var 12 kvinder i gruppen. Aldersmæssigt og erhvervsmæssigt var vi ikke en homogen flok, men vi havde noget essentielt til fælles: Vi var kvinder med stor nysgerrighed i forhold til vores seksualitet.

Sexologens bedste blowjobtips

Seksuel mindfulness
Undervisningen bestod alt i alt af en farverig palet af emner, en teoretisk gennemgang og en praktisk del.

'Hvad kan et mere nydelsesfuldt sexliv indebære?' var temaet, der bandt de forskellige emner sammen. Katrine underviste os i, hvordan kvinden i højere grad kan lære at nyde, åbne op og modtage kærtegn. Hun gav sit bedste bud på, hvordan man som kvinde kan lære at slappe af og nyde det, der sker i kroppen under sex - alternativt til at jagte orgasmen som et mål.

Vi var omkring så mange områder, at det fører for vidt at få det hele med her. Men et af de meget spændende emner handlede om bevidsthed omkring sex: For at få god kontakt med sin seksualitet, kan kvinden lære at fokusere på, hvad der sker i kroppen ved hjælp af blandt andet afspændingsøvelser, meditation, knibeøvelser, massage og vejrtrækningsøvelser - en slags seksuel mindfulness. Vi lavede lette øvelser i fællesskab på selve kurset og fik øvelser, som vi kunne tage med hjem.

Få bedre sex med meditation

Den største udfordring
Den mest udfordrende øvelse - for mig - foregik med et jadeæg. Vi lå 12 kvinder på stribe på Katrines stuegulv og øvede os. Katrine guidede os i, hvordan man træner og samtidig opøver sensitiviteten i sin skede og bækkenbund. Vi lå på hver vores madras, og selv om øvelsen ville foregå sobert med al tøjet på og med et tæppe, der dækkede fra halsen og helt ned til tæerne, var det alligevel en stor udfordring.

Katrine viste os, hvordan vi skulle føre en tynd tandtråd gennem ægget- før vi langsomt, ved hjælp af knibeøvelser, 'inviterede' ægget ind i skeden. På den måde havde vi kontrol over ægget, når vi ønskede at få det ud igen.

Så gik vi ellers i gang med jadeægs-træningen for alvor. Det foregik som en guidet øvelse i at suge ægget op, mens vi kneb om kap. Øvelsen blev udført i forskellige kropsstillinger, så ægget kunne mærkes på forskellige punkter i skeden, og med varierende intensitet. Det var svært ikke at tænke på, hvad denne træning kunne omsættes til i forbindelse med samleje. Det var den mest “æggende” øvelse af dem alle.

Da vi skulle hjem, havde jeg stadig ægget oppe og oplevede, at det er let at gå rundt med i mindst ½ time, men jeg måtte på vejen hjem sande, at det pludselig kan falde ud! Jeg glædede mig bare over, at jeg ikke havde G- streng på!

Katrine Berling har specialiseret sig i den kvindelige seksualitet.
Katrine Berling har specialiseret sig i den kvindelige seksualitet.

Langsom sex
En af de sidste gange, vi mødtes i gruppen, fortalte Katrine om et kursus, hun er ved at tage hos organisationen OneTaste i New York, der er stiftet af Nicole Daedone. Nicole er forfatter til bogen Slowsex, der beskriver fordelene ved orgastisk meditation. Orgastisk meditation er en metode, hvor kvindens lyster og behov er i centrum. Introduktionen til OM var for mig, den mest spændende del af hele kurset.

TV: Hun får orgasme af at give blowjobs

Slowsex handler om enkelthed. Det handler om at mærke og sætte pris på alle grader af orgastiske følelser og fornemmelser under sex. Det handler om at gå på opdagelse i, hvad det orgastiske potentiale er, uden at skulle forcere det frem. Der er ingen bestemte forventninger til sex. Det handler mere om en naturlig nysgerrighed. Der er ingen negative eller uopnåelige forventninger til sex. For at fremme sin seksuelle udvikling er det vigtigt at gå på opdagelse og lære sin krop at kende. Det hjælper at have et positivt body-image, så du kan nyde din krop selv med en lille mavedelle eller 'smilerynker.'

Vi talte også om, at nye seksuelle oplevelser ikke altid handler om at øge den seksuelle ophidselse ved at øge hastighed og tryk. Det kan nogle gange blive for meget og i stedet resultere i nedsat følsomhed. At sætte tempoet ned kan få kroppen til at mærke kærtegn mere intenst. For megen brug af vibrator kan netop nedsætte følsomheden. Når du dyrker slowsex, handler det om at være intenst til stede med sin seksualitet, og at holde fokus uden distraktion fra f.eks. seksuelle fantasier.

Hun er rejsende i orgasmer

Orgastisk meditation
Et emne, der hænger sammen med Slowsex, der fascinerede mig og som beskrives i bogen, er orgastisk meditation (OM meditation). Det er meningen, at kvinden skal tage imod forskellige kærtegn/strygninger af klitoris, uden at der forventes noget som helst af hende. Hun har da mulighed for at give sig hen og nyde det hele - uden at skulle tænke på hans behov. Manden kærtegner kvindens klitoris på forskellige måder efter en plan, der er aftalt på forhånd. Derved bliver begge parter klogere på, hvad hun tænder mest på, og hvad der ophidser hende allermest. Manden har stor glæde af, at han fornemmer hendes lystfølelse gennem sin finger.

Det er ikke meningen, at en OM-session skal føre til samleje. Hvis du først har lavet en aftale med din partner om at prøve orgastisk meditation, så er det svært at finde på undskyldninger for ikke at få det gjort. Det tager jo kun få minutter, og så er det super spændende og lærerigt. Efter min mening giver det mere lyst til det hele (der findes mere information på OneTastes' hjemmeside, eller se evt. videoen How to OM på YouTube - og Katrine Berling giver også par-sessioner i dette).

Hvad synes kvinder egentlig om oralsex? Læs de personlige oplevelser på TidensKvinder.dk

Udbytte
Det var et utroligt inspirerende forløb for mig. Jeg tog kurset for at styrke mig fagligt, men fik en kæmpe personlig læring også. Kurset var for mig især en øvelse i at gøre noget godt for mig selv. I perioder har jeg meget travlt i hverdagen. På kurset fik jeg sat ekstra fokus på mine egne ønsker, og at dyrke nærværet og seksualiteten er rykket højt op på min personlige “to do”-liste.

Det handler virkelig om at opprioritere det, der giver overskud. Sex kan ligesom motion nogle gange være svært at komme i gang med. Men når du først er i gang, er det jo fantastisk, giver livsglæde, overskud af energi og kærlighed.

For mig, der arbejder med mennesker og seksualitet, gav forløbet også en bonus til mit arbejde: Når jeg sidder med klienter, bliver det lettere for mig at finde øvelser, de skal lave som hjemmearbejde, når sexlysten bevæger sig drastisk mod nulpunktet.

Er du blevet nysgerrig på en massage af klitoris? Se her, hvordan du selv kan få én - også selv om du er single

Kan anbefales
Det var en stor oplevelse at komme så tæt på andre kvinder. Efterhånden kom vi til at kende hinanden rigtig godt. Derved blev det endnu lettere at dele intime tanker om sit parforhold, at tale åbent og ærligt om lyst, onani, knibeøvelser og meget mere.

Vi arbejdede sammen i små grupper på to eller tre personer noget af tiden. Dejligt, at sex ikke var et så forbudt område at tale om. Vi kvinder har brug for at kunne inspirere hinanden. Vi fik alle opskrifterne fra kurset med hjem - alle de øvelser, der hjælper, når du vil opbygge en mere intens lystfølelse og ophidselse.

Jeg er glad for, at vi i gruppen kunne være yderst seriøse, men vi kunne bestemt også grine højlydt, og der var en fin afslappet stemning. Undervejs delte vi mange historier med hinanden, og det som jeg hørte, rørte mig dybt. Tænk engang, disse skønne kvinder kom jeg til at kende bedre end alle mine gamle veninder.

Hurra, fordi det altid er muligt at udvide sin seksuelle horisont!

Læs mere om Katrine Berling samt hendes foredrag, rådgivning og kurser på katrineberling.dk

Hvordan bliver du opfattet i sengen? Tør du tage testen på Q.dk?