Sådan ser 198 naturlige bryster ud

Den britiske fotograf Laura Dodsworth vil gennem sit projekt sætte fokus på, at vi ser utroligt få helt naturlige bryster i offentligheden

- Jeg ville have et bredt spektrum af kvinder. Der er kvinder med bh-størrelser fra AAA-K. Kvinder der er husmødre, lærere, kræftpatienter, strippere og en buddhistisk nonne, siger fotografen. (Foto: Laura Dodsworth)
- Jeg ville have et bredt spektrum af kvinder. Der er kvinder med bh-størrelser fra AAA-K. Kvinder der er husmødre, lærere, kræftpatienter, strippere og en buddhistisk nonne, siger fotografen. (Foto: Laura Dodsworth)

- Hvordan har du det med dine bryster?

Det spørgsmål har den britiske fotograf og feminist Laura Dodsworth spurgt 100 kvinder om.

Nå ja - hun spurgte dem også, om de ville stille op til et nøgenfoto.

- Vi ser bryster overalt, men de er ikke ægte. De skaber en ikke klædelig sammenligning og et ideal, der er uopnåeligt, siger Laura Dodswoth til Ekstra Bladet. 

Se også: Fem tegn på du er babsoman

Et bredt sprektrum
Den 41-årige fotograf har brugt de sidste to år på projektet. De kvinder, hun har interviewet, er mellem 19 og 101 år gamle.

- Jeg ville have et bredt spektrum af kvinder. Der er kvinder med bh-størrelser fra AAA-K. Kvinder der er husmødre, lærere, kræftpatienter, strippere og en buddhistisk nonne, siger fotografen.

Sexy? Not so much! Men det er jo heller ikke meningen. Faktisk er det målet at afseksualisere brystvorten og at give generte kvinder muligeden for at støtte Free The Nipple-bevægelsen uden at blotte noget. Sex & samliv - 27. jun. 2014 - kl. 09:26 TV: Topløs bh - sommerens frække badehit?

Formålet med projektet er, at vise eksempler på kvinders bryster i al deres naturlighed og forskellighed.

- Vi er ikke vandt til at se det, som er normalt. Selv modeller og smukke skuespillere retoucheres og kan ikke leve op til tidens skønhedsideal. Som fotograf og kvinde er det utroligt vigtigt for mig at vise helt upyntede billeder, siger Laura Dodsworth.

Hun har også selv stillet op til et nøgenfoto. Hun vil dog ikke afsløre, hvilke par bryster der er hendes.

Sex & samliv - 4. dec. 2013 - kl. 20:22 TV: Sæt brysterne fri

Mænd begyndte at kigge
Hvad folk skal tage med sig fra projektet vil hun helst heller ikke sætte ord på.

- Jeg vil have, at de skal drage deres egne konklusioner. Jeg vil bevæge, interessere og forhåbentligvis forandre menneskers syn på bryster. Jeg vil ikke sige, hvordan det skal ske, eller hvad folk skal synes - bare de tager stilling til det, siger fotografen.

Kvinderne, som har stillet op, har hver især fortalt om deres forhold til bryster. De mange personlige fortællinger planlægger Laura Dodsworth nu at udgive i bogform.

Læs uddrag hos den britiske avis The Guardian.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

0 kommentarer
Vis kommentarer