Så meget knalder lesbiske

Kvalitet frem for kvantitet: Undersøgelse peger på, at homoseksuelle kvinder ikke har sex så ofte - til gengæld er det god sex

Et godt sexliv er ikke nødvendigvis det samme som at have sex hele tiden. Kvantitetet er kun én måde at måle seksuel lykke.

Det fremgår af nyt studie, der ser nærmere på lesbiske kvinders sexliv.

Forskerne fra Canada fik 822 personer, alle i parforhold, i alderen 18 til 79 til at udfylde grundige spørgeskemaer om deres sexliv. Cirka halvdelen af deltagerne var homoseksuelle. De blev blandt andet spurgt om, hvor ofte de har sex, hvor lang tid de har sex og hvor tilfredse de er med sexlivet.

Og helt i tråd med tidligere forskning på området viste det sig, at lesbiske kvinder ikke har sex så ofte som de andre par. Til gengæld har de homoseksuelle kvinder nogle markant længere sexseancer.

Mediansextiden for lebsiske: 30-45 minutter. For alle andre: 15-30 minutter. 20 procent af de lesbiske knalder en time eller mere. Det tal er markant lavere for andre grupper.

Der var ingen synderlig forskel på de forskellige gruppers tilfredshed med sexlivet.

Forskerne mener, at man i højere grad skal indberegne længden på sexakten, når man undersøger folks sexliv.

Tidligere forskning har vist at lesbiske kvinder får flere orgasmer

- Når man ikke ved, hvad gode og dejlige kys kan gøre for ens lyst, fordi man bare aldrig er blevet kysset på den måde før, hvor det går direkte i underlivet, så savner man det naturligvis heller ikke. Men i dag, hvor jeg har været sammen med flere mænd, der forstår kunsten, så vil jeg længere ikke bare nøjes, siger Lilly. (Arkivfoto: shutterstock.com) Sex & samliv - 5. nov. 2013 - kl. 23:06 Godt kys vigtigere end stor diller

Se også: Derfor kysser pigerne på hinanden

Sextepapeuten Tracey Cox lister på din blog på dailymail.co.uk en række ting, som heterokvinder (og mænd) kan lære af lesbiske:

Mindre fokus på penetration - husk at klitorishovedet sidder udenpå, ikke indeni.

Tag det roligt, sæt tempoet ned - kvinder skal bruge længere tid på at opnå klimaks.

Tænk ikke på sex med en tre-akter med en begyndelse, et midterstykke og en afslutning - kvinder kan nemlig få mange orgasmer, så den 'naturlige' afslutning er ikke så naturlig.

Husk mere forspil - kys og kærtegn er ikke kun for kvinder - mænd kan også godt lide det.

Foto: shutterstock.com Sexperterne Sådan har du aldrig prøvet forspil før

Et af sexologens trick er at sætte tempoet ned. (Foto via Shutterstock.com) Sexperterne Sådan bliver du en endnu bedre elsker

Se også: Mere nærvær - færre sexperimenter, tak

 

1 kommentar
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere