Annonce:
Annonce:

Forskere: Skedeorgasmer findes ikke

Ny forskning viser, at fænomenet skedeorgasme slet og ret er en myte. Forskerne bag anbefaler, at vi fremover blot kalder bruger samlebetegnelsen 'kvindelig orgasme'

Annonce:
Følg Sex & Samliv

Skedeorgasme, klitorisorgasme, sprøjteorgasme og G-punkter er alt sammen myter, hvis man skal tro på en ny forskningsartikel i tidsskriftet Clinical Anatomy.

Bag artiklen står både en mandlig og en kvindelig forsker, og de foreslår i stedet at bruge samlebetegnelsen 'kvindelig orgasme' på lige fod med 'mandlig orgasme'.

Det skriver Videnskab.dk.

Forskerparret hævder i deres artikel, at kvinder, der får skedeorgasme, i virkeligheden får orgasme af stimuleringen af skedens omkringliggende erektile organer og klitoris.

Dermed går forskerne stik imod den populære opfattelse, hvor orgasme ved g-punktet, samt skede- og klitorisorgasme alle er grundlæggende forskellige former for orgasmer.

Til gengæld udmelder forskerparret også, at alle kvinder potentielt kan opleve at få orgasme. Det forudsætter blot 'effektiv stimulation af de kvindelige erektile organer', skriver forskerne i den videnskabelige artikel.

Andre artikler hos Videnskab.dk:

Lesbiske kvinder får flere orgasmer

Kvinder afslører hemmeligheder, når de har fået orgasme

Orgasme: Størrelsen på klitoris kan måske afgøre, om du kommer

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: