Bliver ophidset af at røre robot mellem benene

Vi reagerer følelsesmæssigt på robotter

Roboteksperiment

Det er bare en computer, der er formet som en legetøjsrobot. Alligevel reagerer man på at berøre den på 'intime' steder.

Nyt eksperiment fra det prestigiøse Stanford University, USA, peger altså på, at mennesker på et 'primitivt, social og følelsesmæssigt niveau reagerer på robotter.'

Deltagerne, fire kvinder og seks mænd, blev af robotten instrueret i at røre den på forskellige steder med den ene hånd. Den anden hånd var udstyret med en sensor, der måler hudens udsving i elektriske signaler. Hvilket kan fortælle noget om følelsesreaktioner såsom ophidselse - i bred forstand.

Deltagernes reaktionstid blev langsommere og ophidselsen steg, når de blev bedt om at røre for eksempel balder eller øjne:

- Social ekonventioner i forhold til at berøre andres intime dele dækker også robotters kropsdele, forklarer en af forskerne, der også oplyser, at en af deltagerne slet ikke kunne få sig selv til at gramse på robotten et 'vist sted'.

Robotsex er et emne, der i høj grad ægger fantasien og forskerlysten. I independent.co.uk fortæller Ghislaine Boddington, en af kuratorerne på techmessen FutureFest, om, hvad vi har i vente et godt stykke ude i fremtiden:

Gel med nanorobotter, som fx forbundet med ens langdistancepartner via wifi. Hun forestiller sig, man smører sig ind i gelen, hvorpå de små nanorobotter stimulerer de erogene zoner på alle mulige tænkelig og utænkelig måder - måske endda på en måder, som man mærker partneres nydelse. Og kombiner det med et virtual reality headset, og så behøver vi aldrig mere forlade sengen.

Sex & samliv Fremtidens sex er lige her - og det er en smule skræmmende

Ava fra filmen 'Ex Machine' er smuk, begavet og forelsket. Sex & samliv To ud af tre mænd vil knalde en sexrobot

Mon det også skal forbydes, at to sexrobotter knalder med hinanden... (Foto: sinthetics.com) Sex & samliv Derfor skal sexrobotter forbydes

1 kommentar
Vis kommentarer