Dansk domina advarer mod 50 Shades

Klumme: Man skal faktisk lige tænke sig lidt om, før man prøver de mørke sider af seksualitet af, mener dominaen Ophelia Lind

Pas på jer selv og hinanden derude. Leg, nyd elsk og udforsk hele det seksuelle univers fra meditativ tantra-sex til frække dominanslege. Men KUN med en partner i kender og stoler 100 procent på og i sikre og trygge omgivelser, skriver domina i kølvandet på danskernes begejstring for Fifty Shades of Grey, hvorfra scenen ovenfor stammer.
Følg Sex & Samliv

Med '50 Shades of Grey' er dominanslege blevet mainstream på et hidtil uset niveau.

Nu skal alle tilsyneladende kaste sig ud i smæk, pisk og herre-slavinde-forhold.

Men man skal faktisk lige tænke sig lidt om, før man prøver de mørke sider af seksualitet af.

Det mener Ophelida Lind, der er en 42-årig dansk domina med 12 års BDSM-erfaring, eget gods og hjemmeside og en to meter lang pisk.

Kinky sex er ikke spor sygt

Chefen Preben: Min kone bestemmer i sengen

Niko: Mekanikeren, der vil knaldes med strap-on

Lind er ikke begejstret for 50 Shades-bøgerne og anbefaler derimod bogen bag filmen '9 ½ Uge' af Elizabeth McNeill (pseudonym for forfatteren Ingeborg Day). Her lægges der ikke fingre imellem, der romantiseres ikke, og desuden er bogen langt mere velskrevet og begavet end Grey-bøgerne.

Ifølge Linda har bøgerne om Christian Grey og Anastasia gjort s/m til et modefænomen, hvor det reelt tidligere kun har eksisteret udelukkende som niche. Det betyder at der er et stigende antal uerfarne spillere på banen, som overhovedet ikke aner, hvad de går ind til.

Derfor mener Ohelia Lind, at det er på tide at opremse regler og rammer for god s/m:

Unge kvinder kan ikke tåle s/m-bog

S/M og vanille-sex
S/M står for Sadomasochisme og er en seksuel fetich, ikke en seksuel orientering. Man tænder simpelthen på at lege med dominans og underkastelse.

Når man dyrker s/,m vil der være en dominerende part; sadisten, der tilfører, den underkastende part, masochisten, smerte og ydmygelse, verbalt eller fysisk og eventuel frihedsberøver i form af fiksering med håndjern eller manchetter.

Der er forskel, STOR FORSKEL, på s/m og så bare at 'lege lidt med dominans.' Langt de fleste mennesker, der har prøvet at lege med dominans; klap i måsen, bind for øjnene, håndjern og lignende er ikke til s/m, selv om de måske selv tror det. Men blot til det, som i s/m-kredse kaldes Vanille-sex, krydret med dominans-lege.

Såfremt man har planer om at hoppe med på trenden og kaste sig ud i dominans-universet er det uendeligt vigtigt, at man forstår forskellen på de forskellige former for sex og feticher.

S/M godt for dit forhold

 Hvis man er til s/m, er det selve dominansen og underkastelsen, der er det bærende element og IKKE seksuel udløsning ved stimulation af erogene zoner. Dog er seksuel stimulation ofte en integreret del af s/m.

For masochistens vedkommende er det en neurologisk forbindelse mellem smerte og lyst, som alle mennesker har, som er særligt aktiv. Derfor kan smerte give en meget dyb seksuel udløsning, som ikke altid kan opnås med seksuel stimulation alene.

 Prøvede 50 Shades-sex: Det gik over grænsen

Igen er det komplekst, idet visse masochister ikke decideret tænder på smerte, men på at blive domineret og frihedsberøvet. Der er mange, specielt kvinder, i dag, der alene tænder på at slippe kontrollen og så fejlagtigt tror, at de er masochister. 

 Det er de som regel SLET ikke. Deres trang til binde-lege er ofte udtryk for, at de er stressede af en travl hverdag og derfor har svært ved at give slip seksuelt. Men såfremt man er bundet og har bind for øjnene og bliver berørt på kroppen, så vil det hurtigt være svært ikke at overgive sig til nydelsen og forventning.

 Dette har INTET med s/m at gøre, og som sagt er det nødvendigt, at den enkelte forstår egne lyster og grænser, INDEN der springes ud i dominansens univers.

Martin, 29: Der er frihed i at blive bundet

Den grimme side
Hermed er vi fremme ved den side af sagen, som er problematisk. Majoriteten af de mennesker, der for alvor dyrker s/m, har godt styr på begreberne. Styr på sig selv, styr på partneren, lyster, ønsker og grænser. Måske dyrker de deres fetich privat, måske i en klub for s/m, hvor de inviterer andre til at se på eller lege med.

De er opmærksomme på, at masochisten skal være tryg, idet man altid har aftalt en stop-ord. Alt dette her er helt fint, og hvor er det dejligt, at vi lever i et frit land, hvor voksne mennesker kan nyde et kreativt og berigende sexliv.

Der er intet galt i at være hverken masochist eller sadist i et s/m-forhold og sadister er ikke onde mennesker, de har blot denne specielle fetich.

De fem største misforståelser om s/m

Derfor dyrker de kinky sex

Psykopater
Men der eksisterer masser af psykopater, og psykopater er ALTID sadister.

Psykopater er mennesker, der enten via genetiske fejl eller prægning i opvæksten er helt blottede for både sympati, empati og samvittighed.

'Psykopaternes mangler én facet i deres psyke og det er uskyld og uselviskhed. Uskyld, tillid, omsorg og næstekærlighed er som narkotika for psykopater. Dette er den ene ting, de aldrig selv kan få, aldrig føle og hele tiden mærker manglen af i deres psyke. De tørster efter den, men hader og foragter de mennesker der har den. Så derfor tiltrækkes psykopater af uskyld, med det ene formål at korrumpere, ødelægge og udslette.

 11 tegn på at du dater en sociopat

'Doktoren': Sådan lærer jeg mine slavetøser op

Netop derfor bør man være kritisk over for 'Grey-trilogien' For Christian Grey er psykopat og Annabel er uskyldig, og det er ikke noget der bør romantiseres. Der er uhyggeligt mange historier om kvinder der falder for en charmerende lidt 'farlig' mand.

Er hun heldig slipper hun med forskrækkelsen, i yderste konsekvens mister hun livet. Derimellem er der mange muligheder. Så som forhold med psykisk eller fysisk vold. Systematisk nedbrydelse af ofrets selvtillid er en specialitet psykopater mestrer til perfektion. Der er også eksempler på at ofre er blevet brændemærket eller på anden måde skadet alvorligt fysisk under en sexleg, der løb løbsk.

 

På slaveskolen bliver pigerne lykkelige

Problemet er, at i og med at '50 Shades' har gjort dominans og s/m til et mainstream-fænomen. Så bliver det hurtigt noget, folk vil være med på for at være trendy, uden at kende spillereglerne.

Opsummeret er budskabet; at man ud over at kende sine egne lyster og grænser seksuelt, absolut ikke bør kaste sig ud i dominansrelaterede forhold med mennesker, man dårligt kender.

At gå hjem med og lade sig underkaste af en dominans-partner, man kun har chattet kortvarigt med på nettet, er vanvid. Man skal kende og stole på sine legekammerater, selv om det tager lidt længere tid, end vi har lyst til at vente på.

Sådan styrer jeg mine sexslaver

50 Shades pisker stemningen op i landets sexklubber

 Man er nødt til, på trods af at safterne stiger, at lade hovedet styre. Alt i alt, når det drejer sig om voksne mennesker, er der ikke andet at gøre end at oplyse - hermed gjort, samt at appellere til den sunde fornuft hos alle der overvejer at springe ud i dominansens univers.

Kort sagt: Pas på jer selv og hinanden derude. Leg, nyd elsk og udforsk hele det seksuelle univers fra meditativ tantra-sex til frække dominanslege. Men KUN med en partner i kender og stoler 100 procent på og i sikre og trygge omgivelser.

Jeg får direktøren ned på alle fire

Dorthe er kinky 24 timer i døgnet

 

Læs mere om Ophelia Lind på hendes hjemmeside foxyfeminism.com

John Patrick fremviser det eksotiske varesortiment
TV: Sådan får du 50 Shades i soveværelset

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT