Annonce:
Annonce:

Dansk masochist: Derfor er 50 Shades god

Michelle Corydon, der har egen s/m-skole, forklarer, hvorfor denne bølge er så spændende

www.shutterstock.com
www.shutterstock.com
Annonce:
Følg Sex & Samliv

50 Shades-hysteriet har tilsyneladende gjort s/m mainstream: Alle går åbenbart rundt med en pisk og slavekontrakt i inderlommen.

Men ifølge Michelle Corydon, der via hjemmesiden uniquelady.dk forsøger at guide s/m-nysgerrige gennem den mørke seksualitet, er det ikke lutter smæk og lagkage med den fokus på BDSM.

Dansk domina advarer mod 50 Shades

Det fortæller hun om i denne klumme:

Som aktiv part i det danske BDSM-miljø, både på fora og udenfor skærmen, er jeg blevet overrasket over andres reaktioner på en ellers god bog. En bog, som sætter en tabubelagt seksualitet på dagsordenen og åbner for debat og nye s/m-dyrkere. Jeg er stolt af min seksualitet og af den, jeg er. Jeg synes, det er skønt, at andre også vælger at berige og udvide deres seksuelle repertoire med en dyb og sansefuld dimension. Om det så er let krydderi eller en omlægning af hele ens livsstil.

Annonce:

Kvinde-angreb: Episk busreklame er sexistisk!

Når man læser '50 Shades of Grey,' skal man huske, at det først og fremmest er fiktion. Det magiske forhold, der opstår mellem Mr. Grey og Anastasia Steele er langt fra virkeligheden. I hvert fald, hvis man skal dyrke BDSM med sin partner. Det er meget usandsynligt, at en jomfru vil vælge at miste sin mødom og starte med at dyrke BDSM i et hug. Det er mere normalt, at man starter blidt ud.

Pia Kjærsgaard fascineret af Fifty Shade-filmen

Syg
Christian Grey tolkes som en psykisk syg og magtliderlig person, som ikke gør noget som helst godt for miljøets ansigt udadtil.' Og: 'Det er urealistisk, at en jomfru pludselig skal miste sin mødom og blive slavinde.'

Det er blot nogle af de ting, garvede BDSM’ere siger om bogen, som de føler, giver et forkert billede af den danske BDSM-scene.

Annonce:

Bogen har gjort, at flere tør udforske og undersøge hemmelige BDSM-fantasier. Jeg har oplevet en stigning i henvendelser blandt andet fra mænd, hvis koner drømte om at prøve blid BDSM som i bogen. Disse mænd står helt på bar bund.

De drømmer om at opfylde deres koners skjulte seksuelle fantasier, men omvendt er de hunderædde for at miste hende. For hvad nu, hvis de gør noget galt undervejs? Der er derfor langt fra den selvsikkerhed, Mr. Grey udviser, til den usikkerhed, mange mænd oplever, når de vil gå i 50 Shades fodspor.

TV: Sådan bliver du den nye Mr. Grey

Møder man den rette person til at lede en på vej, er man måske også mere modtagelig - og man vil også hurtigere kaste sig ud i det nye, spændende og ukendte. Her har Christian Grey vist sig som Anas inspirator og mentor.

Den kontrollerende og meget dominante mand, der portrætteres i bogen, er både fængende og farlig. Hvad gemmer hans indre på, og hvorfor er han blevet den, han er?

Annonce:

Det kan vi kun gisne om. Gisninger, som danner grund for en frygt i det danske s/m-miljø om nye fordomme. Du kan altid analysere og vælge at tolke det skrevne, men læser man bogen uden at lade tankerne og gisningerne få frit spil, vil man mødes af en fængende fortælling om to mennesker, der møder hinanden og indgår et ellers tabubelagt forhold.

Ungt og vildt par kan ikke vælge: Rollespil eller s/m?

At indgå i et s/m-forhold er ikke altid rosenrødt. Det viser bogen også, hvor Ana undervejs tvivler. En tvivl der ofte opstår hos den underkastede i løbet af forholdets varighed. Er det her okay? Er jeg okay? Behandler han mig ordentligt? Vil jeg det her?

 Tanker som den underkastede i den virkelige verden også af og til står overfor. Den her tvivl vil kunne ødelægge ethvert forhold, hvis ikke begge har tillid, ærlighed og respekt for hinanden. Det er vigtigt at kunne kommunikere, når tvivlen dukker op.

5 tips til dig, der vil udleve dine 50 Shades fantasier:

Annonce:

Snak om lyster, drømme og hvad du har prøvet med din partner. Har du noget med i bagagen,f.eks. en psykisk lidelse, er det en god ide at få sat ord på det også. I kan evt. hente den anmelderroste BDSM begynder e-bog med arbejdsark, der får jer sikkert og godt i gang.

Når I er klar til at eksperimentere og begge føler jer sikre på hinanden og jeres grænser, så husk at få formuleret et stopord. Altså et ord, der kan stoppe legen, hvis en af jer føler, at grænserne er ved at være nået. Et godt og generelt accepteret stopord er 'cirkus.'

Fem frække gaver der redder din Valentinsdag

Nu skal legen i gang. Det er vigtigt, at den der skal dominere har gjort sig nogle tanker om, hvad der skal foregå. Det kan være en god ide at have alternative planer for, hvad der skal ske, for du kan ikke altid forudsige, hvordan din partner reagerer.

Der kan ske uventede ting under legen, og det er tilladt at grine og græde, hvis man føler behov. Bliver du som dominant træt i hovedet, det kan nemlig ske, så tillad dig selv at runde legen af på en anden måde, end du havde planlagt. Hellere succes end en dårlig oplevelse.

Annonce:

Efter legen er det en god ide at følge op. Hvad gik godt og hvad gik mindre godt? Det er også her, der skal masser af fysisk omsorg til. Er du single og har du leget med en partner i f.eks. swingerklub er det en god ide at sørge for at få noget kontaktinformation på den dominante. Det er vigtigt at du kan få besvaret evt. spørgsmål efterfølgende.

TV: Sådan bliver du hendes Christian Grey

John Patrick fremviser det eksotiske varesortiment
TV: Her er det frække s/m-udstyr

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

DAGENS EB+

Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:

Mystisk mordkomplot

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: