Annonce:
Annonce:

Dansk sexshop jubler over potent vækst

Mathilde Mackowski Jubler i Aarhus - Skandinaviens største webshop med sexlegetøj får sin tredje Gazellepris i streg

Sådan fejrer man en 400 procents stigning. Foto: Mikkel Salling
Sådan fejrer man en 400 procents stigning. Foto: Mikkel Salling
Annonce:
Følg Sex & Samliv

På fire år er den Aarhus-baserede dildopusher, Sinful.dk gået fra 12 til 62 medarbejdere og har opnået en omsætningsstigning på over 400 procent.

Det har betydet, at sinful.dk nu er blevet tildelt Børsens Gazellepris for tredje år i rap.

- Vi har arbejdet utrolig målrettet de seneste år, så at modtage vores tredje Gazellepris i streg, er en stor drøm der er gået i opfyldelse for hele teamet, siger Mathilde Mackowski, der for ni år siden startede Sinful med sin forretningspartner og daværende kæreste Tonny Andersen.

Helt fra den spæde begyndelse handlede projektet om at gøre branchens ry mere stueren og mindre tabubelagt. Og Mathilde Mackowski føler, at virksomheden er på rette spor.

Annonce:

- Vi arbejder hver dag for at inspirere folk til et bedre og mere legende sexliv, og vi er drønstolte over at et så stærkt medie som Børsen anerkender vores arbejde. Så vidt vi har fået oplyst, er vi de første i branchen der nogensinde har modtaget Gazellepriser, siger Mathilde Mackowski, der oplyser, de har haft en vækst på 68 procent det sidste år.

Hvad er næste mål?
De næste to dage holder ledelsen vores årlige konference, hvor vi beslutter hvilke mål vi skal jagte næste år. Men kigger vi langt ude i fremtiden, så drømmer vi om at designe og udvikle flere af vores egne produkter samt være online world wide.

Kom med til Danmarks frækkeste by: Her elsker de sexlegetøj

Drømmen
Hvad er det, I kan, som ingen andre åbenbart gør lige så godt?

Annonce:

- Vores drøm bygger på at inspirere folk til et bedre sexliv. Det betyder også, at hele organisationen kender betydningen af vores kunder og deres efterspørgsel. Alle afdelinger i virksomheden arbejder målrettet efter at skabe resultater, som i sidste ende kan hjælpe med at inspirere folk til det bedre sexliv. Det betyder at vores indkøbsafdeling køber de rette produkter, vores produktudviklings-team skaber de bedste nye produkter, vores marketingafdeling synliggør os på de rette platforme, og vores kundeservice hjælper vores kunder med at vælge de rette produkter. Det er kernen i vores forretning, og det har været med til at skabe vores vækst.

Mathilde Mackowski startede Sinful med sin forretningspartner og daværende kæreste Tonny Andersen for ni år siden. Foto: Mikkel Salling
Mathilde Mackowski startede Sinful med sin forretningspartner og daværende kæreste Tonny Andersen for ni år siden. Foto: Mikkel Salling
 

Hvordan ser konkurrencen ud?

- Der er ingen tvivl om, at vi har oparbejdet en flot position på det Skandinaviske marked, det er vi stolte af! Vi er naturligvis spændte på at se, hvordan e-handelsbranchen ser ud om to år i Danmark. Tendensen fra udlandet viser, at de mest dygtigste erotiske webshops vækster, trods Amazons drillerier.

- Vi ser vores egen begrænsning som vores største konkurrent. I Danmark har vi en tendens til at tænke lidt for lokalt og ikke stort nok. Det er noget, vi skal blive bedre til at udfordre os selv på, vi bør se hele verden som en stor legeplads, lyder det fra Mackowski, der som udgangspunkt drømmer om at bevare firmaet som en e-handelsvirksomhed, men hun vil ikke udelukke en fysisk butik i fremtiden.

Er markedet ikke mættet herhjemme?

Annonce:

- Vi ser på sexlegetøjsbranchen som en del af oplevelses- og underholdningsbranchen. Der kommer flere og flere produkter til, som kan tilbyde nye oplevelser, enten alene eller med ens partner. Jeg tror, vil vil komme til at opleve, at markedet vil blive større og større over de næste mange år.

En gazelle er en virksomhed, som i løbet af fire regnskabsår hvert år har haft positiv vækst og samlet set mindst fordoblet omsætningen over de fire år. Læs om Børsens Gazellepris her.

Sinful findes i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Dette par har 150.000 stykker sexlegetøj på hylderne

Åbenhed
Vi spurgte legetøjblogger JoanB, der har beskæftiget sig emd sexlegetøjsbranchen i snart 20 år, hvad der gør sinful.dk så succesfuld:

- Sinful kom på banen i en tid, hvor online sexshops bar præg af dårlige hjemmesider, lavkvalitetsprodukter og ingen eller meget lidt personlig vejledning. Mathilde, stifter og på daværende tidspunkt en ung og smuk kvinde i starten af 20'erne, står fuldstændigt åbent frem og taler om brugen af sexlegetøj, som var det det mest naturlige i verden. Det var og er noget, der rykker.

Annonce:

- Sinfuls tilgang til markedsføring er sober og til tider humoristisk. Og det gør, at vi danskere tør mere. Selve sinful-shoppen er også moderne og stilfuld, du kan altid få fat i en medarbejder og få vejledning til det, du ønsker. Og service er alfa omega i en branche, hvor folk ikke nødvendigvis kender ret meget til tingene.

Har de monopol?

- Selv om Sinful er de største i Danmark, vil jeg ikke mene, at der er tale om monopol, der er andre store spillere på dansk grund, som også gør deres for at udbrede vigtigheden af et sundt og godt sexliv. Jeg tror dog, at en udfordring fremadrettet kan være, at sexlegetøj bliver mere mainstream, og i udlandet kan vi se, at store supermarkedskæder føre mindre udvalg af bla. Kondomer, vibratorer, glidecremer og penisringe, siger JoanB, der mener, at Sinful har været med til at gøre sexlegetøj til noget de fleste af os ejer.

- Så er det heller ikke længere lige så grænseoverskridende at smide en lille vibrator på kassebåndet, som det ville have været for 10 år siden, siger eksperten fra joanb.dk, der tror, at Amazon på sigt blive en udfordring:

Annonce:

- For pakker kan sendes billigere fra andre lande, og kender man det produkt, man ønsker at købe i, forvejen, er penge sparet jo attraktivt. Udvalget vil sandsynligvis også være større og mere varieret, da Amazon jo både sælger selv, men også giver alle mand mulighed for at gøre forretning. Så mindre butikker i fx Tyskland vil kunne komme til kunderne i Danmark.

Herunder kan du se joanb og Mathilde på jagt efter sexlegetøj til kvinder på Europas største sexmesse:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: