Danske kvinder demonstrerer for retten til at være en tøjte

SlutWalk Copenhagen vil gøre op med slutshaming og sexisme

Nogle af arrangørerne har angivelig ofret dusken for sagen. (Foto: killjoy.dk)
Nogle af arrangørerne har angivelig ofret dusken for sagen. (Foto: killjoy.dk)

'Vi vil tage ordet “slut” tilbage! Gå med i Slutwalk og giv en glimmerindsmurt finger til victimblaming, slutshaming og sexistisk dobbeltmoral! SlutWalk er en fejring af retten til vores egen krop: Ingen skal fortælle os hvordan vi skal klæde os eller opføre os for at ‘fortjene’ respekt for vores egne grænser!

Sådan lyder det fra arrangørerne af Copenhagen Slutwalk 2016, der foregår 11. juni i København.

Det handler ifølge arrangørerne om flere ting:

'Selvstændighed. Det er vores egne kroppe! Vi bestemmer selv hvordan vi klæder os, om vi har sex, med hvem og med hvor mange.

Skamløshed. Vi nægter at skamme os! Vi forkaster luder-stigmaet og fejrer den skamløse seksualitet.

Lyst. Vi står stolt ved vores seksualitet! Uanset om den er slutty, tarvelig, vanilla, pervers eller aseksuel.'

Sex & samliv Kvindernes kampdag: De slås for retten til at være en tøjte

Og hvad protesterer man så imod, hvis man går med i SlutWalken?

'Voldtægt og seksuelle overgreb. Vores påklædning, alkoholindtag, seksuelle præferencer og adfærd er aldrig en undskyldning!

Victim-blaming. Det er aldrig din skyld. Skammen og ansvaret ligger hos dén, der voldtager eller krænker.

Slut-shaming. Det er undertrykkende, indskrænket og krænkende at udskamme og nedgøre folk for deres udtryk, sexpartnere, identitet eller seksuelle praksis.'

Maia Kahlke-Lorentzen, fra gruppen bag SlutWalk København, udtaler i en pressemeddelelse:

'SlutWalk er en fejring af retten til vores egen krop og dermed et opgør med ideen om, at vores påklædning eller seksuelle præferencer på nogen måde kan undskylde eller retfærdiggøre voldtægt eller andre krænkelser. Vi vil tage ordet “slut” tilbage og gøre op med luder-stigmaet. Og så SlutWalk er også et krav om respekt - et opråb mod den udskamning af kroppe og seksualitet, der er så almindelig i vores samfund, at vi næsten alle medvirker til den uden at tænke over det. En fejring af vores ret til selv at bestemme over vores kroppe, vores udtryk, hvem vi knalder med og hvordan - uden at skulle frygte at blive stemplet eller straffet for vores valg.'

Det begynder på Christiansborg Slutsplads kl 12 og slutter med picnic og musik i Ørstedsparken.

Den første danske slutwalk blev afholdt i 2011.

Læs mere på facebook eller killjoy.dk

Måske fordi du oftest har erfaret, at kvinder typisk bedst kan komme med en mand, de er trygge ved, kan det være voldsomt pirrende at møde et kvinde, der kommer blot en eller anden mænd stikker en pik i hende. (Foto: www.shutterstock.com) Sexperterne Fem grunde til at elske tøjten

SlutWalk er organiseret af en blandet gruppe af aktivister, feminister, queers og sluts fra København.
SlutWalk er organiseret af en blandet gruppe af aktivister, feminister, queers og sluts fra København.

Respekt
Den danske erogi-coach, cuddling-dronning, forfatter og sexdebattør Lucy Vittrup har tænkt sig at deltage i slutwalken:

- I min forståelse er slutshaming, når man skammer kvinder for at have den seksualitet, de nu engang har. Fx hvis en kvinde har meget lyst til sex, bliver hun kaldt en liderlig kælling - ment negativt. Hvis en kvinde har mange partnere, bliver hun kaldt slut - ment negativt. Hvis hun klæder sig såkaldt 'udfordrende', bliver hun kaldt slut. Hvis hun skulle blive overgrebet, samtidig med at hun er klædt 'udfordrende,' så bliver hun omtalt som medskyldig.

- Det hele peger på en forståelse af seksualitet , der frit udtrykt i både tøj, kropssprog, handling og holdning, som noget 'dirty' og noget, der ikke er værd at respektere. Det kan godt være, at holdningen til den promiskuøse kvinde har forandret sig over de sidste 100 år, men der er stadig en stigma over at være lystig, liderlig og seksuel offentligt: 'Hvis du endelig og absolut skal være seksuel så lad i det mindste som om, du ikke er det,' synes at være moralpolitiets generelle tilgang. Men når alkoholen kommer på bordet og sommerfesten er i gang, så er det pludselig okay at give los for liderligheden. Bare den kan gemmes væk under at have været fuld. Det er et eksempel på, hvor helt ekstremt dobbeltmoralske vi er, mener Vittrup.

- Jeg tror på, at vi skal springe ud af skabet alle sammen som seksuelle - eller aseksuelle for den sags skyld - væsener og stoppe med det dobbeltmoralske skuespil, der i virkeligheden afholder os fra at retten til at være dem, vi er.

Tror du man kan få et hurtigt slag fisse til demoen - der er jo nok en masse kvinder, som normalt er gavmilde med den, tilstede?

- Nu ved jeg ikke, hvad du mener med et hurtig slag fisse - men mit gæt er, at muligheden for et hurtig slag pik eller fisse eller fingre eller mund er de samme der som alle andre steder - det handler om tiltrækning: Har du lyst sex med en, der også har lyst til sex med dig? Og kan I blive enige om præmissen? Så er I kommet langt. Det tror jeg sgu ikke, du behøver at tage til SlutWalk for.

Er du en slut?

- Jeg forstår ikke mig selv eller andre som en, der er eller ikke er en slut. Det er ikke en identitet. Men når jeg ind i mellem er blevet kaldt slut enten på grund af mit tøj, min lyst eller min adfærd, så har jeg de senere år taget det som en kompliment, siger Luvy Vittrup, som du kan læse mere om her.

Mandlig seksualitet er BÅDE porno og onani OG stor iver efter at tilfredsstille kvinden. (Foto: shutterstock.com) Sex & samliv Mandens seksualitet bliver også skammet ud

Sex & samliv Analyse af 200.000 kvindehadende beskeder: Halvdelen var fra kvinder

HEUNDER ANBEFALER SEXPERTERNE, AT MAN SLIPPER SIN INDRE TØJTE FRI:
 

 

124 kommentarer
Vis kommentarer