Annonce:
Annonce:

Danske kvinder sexfantaserer om …

Læs den store undersøgelse af danskernes frække fantasier

Annonce:
Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv fra arkivet: Sådan fortæller du din sexfantasi til kæresten --

'50 Shades of Grey' har været et megahit blandt kvinder. Filmene og bøgerne har givetvis været med til at gøre fantasier om smæk og dominans stuerene. Og en ting er sikkert:

BDSM-fortællingen har ramt noget i de danske kvinder. For ny stor sexundersøgelse af danskernes sexvaner og sexfantasier viser, at næsten hver tredje kvinde har frække forestillinger i den retning.

Undersøgelsen, der er lavet af analysebureauet bilendi.dk på vegne af sexshoppen Belugi, blandt 2000 repræsentativt udvalgte danskere, er grundig. Deltagerne skulle fx angive, hvilke af 18 forskellige fantasier de har.


Sexolog Marie Oddershede fra belugi.dk mener, at dominans og underkastelse er et gennemgående tema:

Annonce:

- Når Fifty Shades of Grey er blevet en brølende succes, skyldes det, at den taler til rigtig mange menneskers fantasier. Der er mange meninger om seriens litterære og indholdsmæssige niveau, men det er stensikkert, at den har åbnet op for et tabu, de fleste danskere kan forholde sig til.

Hver tredje adspurgte kvinde fantaserer om dominans. De fleste i den blide ende, men også hård dominans er en udbredt fantasi.

- I vores moderne samfund er kvinderne også pressede af alt det, de skal kunne præstere. Personligt har jeg stor respekt for de kvinder, som gennem tiden har kæmpet for kvinders rettigheder og ligeværd i forhold til mændene.

- Og selvfølgelig kan vi klare os selv, passe børn, lave karriere, slå græs og betjene en skruemaskine. Men midt i alt det, vi sagtens kan selv, så fantaserer kvinderne altså om at blive domineret af manden! Så måske er det på tide at erkende, at mænd er mænd, og kvinder er kvinder, og at vi hver især har forskellige urinstinkter og tiltrækkes af hinanden, netop fordi vi er forskellige, siger Oddershede.

Sådan er kvinders frække fantasier

Annonce:

Mænd
Mændene fantaserer generelt meget mere end kvinderne, og især på de mere grænsesøgende fantasier, fører mændene markant.

- Fantasier, hvor mændene dominerer billedet meget markant, i forhold til kvinderne er: Analsex, trekant, Lak og læder, pigesex, gruppesex og kostumer. 25,5 procent af mændene fantaserer om sex med en ven/veninde, mod kun 5,8 procent af kvinderne. Jeg ser en klar tendens til, at mændene virkelig har behov for at 'brøle'. Deres fantasier er meget mere grænsesøgende end kvindernes, mener Marie Oddershede.

Sådan er kvinders uartige fantasier

Skal man sige det
Skal man fortælle sin partner om sine fantasier, som man måske skammer sig over? Det er noget, mange går og funderer over:

Belugi.dk har spurgt panelet om, hvorvidt de har fortalt deres partner om fantasierne, hvordan det blev modtaget, og om fantasierne efterfølgende blev udlevet sammen med partneren. 48 procent svarer, at de ikke har fortalt deres partner om fantasierne:

Annonce:

- Men det interessante er, at hele 77 procent af dem, som har fortalt deres partner om deres seksuelle fantasier, efterfølgende har udlevet dem helt eller delvist med deres partner.


Kun tre procent af kvinderne har oplevet, at afsløringen af fantasierne blev dårligt modtaget af partneren, mens 10 procent af mændene har oplevet en dårlig respons:

- Jeg er overrasket, men glad for, at danskerne generelt er åbne overfor partnerens seksuelle fantasier. Det bør du have i baghovedet, hvis du tøver med at fortælle, hvad du godt kunne tænke dig at prøve seksuelt.

- Ud over at fantasierne kan blive til virkelighed, kan det give en lettelse at dele sine tanker med sin partner, og blive bekræftet i, at man ikke er en freak, fordi man har seksuelle fantasier. Selv om fantasien ikke altid bliver til virkelighed, gør det ofte forholdet stærkere. Alle mennesker bliver stærkere af accept fra omverdenen, og især af sin partner, lyder det fra Oddershede.

Danske Helle kan ikke få udlevet denne farlige sexfantasi

Ældres fantasier
I aldersgrupperne, der spænder fra 18-50 år, er de seksuelle fantasier stort set de samme. Sex i det fri, dominans, sex hvor der indgår sexlegetøj, sex et bestemt sted, sex i en bestemt position og en trekant.

Annonce:

Men i aldersgruppen 50+ år er der markant færre, der har seksuelle fantasier, og faldet i antallet af fantasier, er nogenlunde ens hos kvinder og mænd.

- Jeg mener, at den vigtigste forklaring på de drastiske fald i antallet af seksuelle fantasier, er, at de fleste er faldet mere til ro i sig selv efter 50-års alderen, og der derfor ikke er så meget, der skal 'brøles ud' og prøves af. For rent faktisk har gruppen over 50 år masser af sex og er generelt tilfredse med sexlivet.

Der er dog en enkelt fantasi, som er hyppigere hos den ældre gruppe. Fantasien om sex i det fri har ingen alder. Den er topscorer i absolut alle aldersgrupper, og hos begge køn:

- At danskerne drømmer om at dyrke sex i det fri er et udtryk for, at vi alle sammen gerne vil føle os frie af de faste ramme. Et tilfældigt sted i naturen er altid smukt og betagende uden at være ejet af nogen. Derfor fantaserer rigtig mange om netop sådan en oplevelse. Følelsen af at være 'sluppet fri' sammen med sin partner.

TV: Her skal du (ikke) dyrke sex i det fri

Annonce:

Det siger videnskaben
Kvinder fantaserer meget mere end mænd om at blive domineret seksuelt, mellem 30 og 60 procent gør det. Til gengæld er de ikke lige så opsatte på at udleve dem. De opdeler tingene mellem fantasier (som ikke skal prøves af) og lyster, som gerne må testes.

Det er nogle af resultaterne af et studie publiceret i 'Journal of Sexual, Medicine,' der har fokus på vores seksuelle fantasier: Hvad er almindeligt, og hvad er usædanligt. Og hvilke vil vi udleve.

1517 canadiske mænd og kvinder med en gennemsnitsalder på 30 år deltog.

Fem fantasier går igen hos de fleste (mere end 81,1 procent): Romantiske følelser, sex på offentlige steder, oralsex og har sex med to kvinder (mest mænd).

Undersøgelsen er med at til forklare, hvorfor 50 Shades-bøgerne har fået den gennemslagskraft, de har: Fordi de vækker genklang i kvindernes fantasier. Og til dels også blandt mænd.

I øvrigt viser det sig, at personer, som fantaserer om at være submissiv også har tanker om at være dominerende, så det er ikke nødvendigvis enten/eller.

Annonce:

Og har man fantasier om at blive domineret seksuelt, er der større sandsynlighed for, at man også har mange andre frække fantasier. Det gælder begge køn.

Her er de mest populære sexfantasier

Fem danske kvinders frække fantasier

Marie, 31: Give slip
Har en fantasi om at turde give fuldstændig slip på mine hæmninger! Smide hæmningerne i den forstand, at jeg ikke skal frygte for min krops reaktion. At det er okay at reagere voldsomt. når man synes. det er lækkert. Enten rystende, krampagtigt, højlydt, sprøjtende, eller hvordan man nu lyster at reagere. Give sig hen og skubbe grænser lidt og dermed lade sig rive med og lade sig selv prøve ny nydelse. Eksempvis anal rollespil og meget mere.

Tror uden at vide det, at min partner har en ide om det, for jeg kommer med hints af og til. Tror han ville blive ovenud lykkelig og tænke, det ville være fedt. Vi er godt på vej!

Louisa, 28: Dominans
Generelt vil jeg beskrive min kæreste og mit forhold som værende meget åbent og eksperimenterende. Jeg har de sidste tre-fire år oplevet en udvikling i min egen seksualitet - i form af mere lyst (ofte mere end min kæreste), samt en større lyst til at eksperimentere og prøve nye ting. Man kan på en måde godt sige, at min 'indre gudinde/kvinde' blev vækket.

Efter denne vækkelse har jeg erfaret, at jeg finde det dominerende element meget tiltalende og spændende. Dette gælder både, hvor jeg selv er den dominerende part, og hvor min kæreste er det. Vi har eksperimenteret med flere aspekter af dominans som f.eks. at blive bundet, holdt fast og generelt det her med at være rå under akten.

Men på dette område har jeg en fantasi om at tage det skridtet længere. Ønsker at han engang imellem virkelig ville tage styringen, og bare tage, hvad han ville have - er nok den bedste måde at beskrive.

Min kæreste ved godt, at jeg er til den lidt mere rå stil, men jeg har ikke fortalt ham direkte, hvad jeg egentligt fantaserer om, da jeg er lidt bange for, at han vil blive lidt 'bange' for mig og være nervøs for, at hvis han udlever denne fantasi, så bliver den næste af en værre skuffe.

Hvis jeg fortalte ham åbent om mine fantasier omkring dominans, ville han være lyttende og forstående. Han ville måske sige nej til nogle af dem, da det kunne overskride nogle af hans grænser for, hvad han ville kunne få sig selv til at gøre ved mig. Men jeg ved med sikkerhed, at han gør - stort set alt - for at give mig enten den fulde oplevelse eller del-elementer af min fantasi, som han samtidig befinder sig godt med at gøre.

Anna, 21: Håndværkersex
Min håndværkerkæreste arbejder i et firma, hvor størstedelen af de ansatte er flotte, maskuline, store mænd. Kælderen i firmaet er lavet om til hyggeområde, med sofaer, bar og kæmpe fladskærms-tv. Så de sidder tit dernede efter fyraften og hygger sig sammen. Det er et meget socialt firma. Min fantasi foregår i den kælder, med alle de mænd omkring mig. Tanken om, hvordan de hver især ville være opmærksom på alle mine behov. Og så stadig gå hjem med min egen kæreste. Det er min frækkeste fantasi.

Tina, 42: En fremmed i toget
Jeg sidder i toget på vej mod København. Pludselig sætter der sig en ret flot mand over for mig. Han bliver ved med at kigge på mig, da jeg åbenbart viser det, han gerne vil se. Da vi er alene i stillekupéen, begynder han at lægge an på mig. Først ved at lade sin ene finger glide ned over mit ene bryst, og inden han når at berøre min brystvorte, starter han forfra på det andet bryst. Denne gang strejfer han brystvorten, og det giver et sæt i mig.

Han tager min ene hånd og placerer den på sin hårde bule i bukserne. Jeg klemmer den lidt, og han stønner let og lader sit underliv komme lidt frem. Snart kysser han mig over det hele og lader sin hånd glide op under nederdelen. Han mærker, at jeg er ret våd og nulrer så klitoris. Det varer ikke længe, så kommer jeg. Snart trækker han mig mod toilettet, og vi kan ikke længere styre vores lyster.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: