Annonce:
Annonce:

Danskere sætter rekord i usikker sex

På trods af kampagner glemmer mange danskere kondomet. Og hver anden danske kvinde faker...

Video om den store nordiske sexundersøgelse
Annonce:
Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen her tv om sexundersøgelsen --

Unge danskere er de dårligste i Norden til at have kondomet klar.

Det et netop kommet frem i en ny stor nordisk undersøgelse, Sex, kondomer og Sådan 2016, der er lavet af svenske Riksförbundet För Sexuell Upplysning (RFSU).

RFSU er sammenlignelig med Sex & Samfund herhjemme.

Finnerne er bedst til kondomer, idet 29 procent bruger normalt kondom, derefter følger de øvrige lande med omkring 20 procent.

Når det handler om sex med en ny partner, oplyser mange dog, at de bruger kondom. Finland er bedst – her bruger halvdelen kondomer, derefter kommer Danmark med 40 procent, Sverige med 38 procent og Norge med 33 procent.

Annonce:

Antallet af personer, som har brugt kondom ved det seneste samleje med en ny person, er faldet sammenlignet med 2013. I Finland er man bedst til at finde kondomet frem sammen med nye sexpartnere, mens kun hver fjerde dansker har gjort dette de seneste gange, de gik i seng med en ny person. I Danmark er det især de unge under 36 år, der dropper kondomet.

- Antallet af fundne klamydia-tilfælde er steget i Danmark med 12 procent fra 2013 til 2014. I 2014 blev der samlet set fundet 30.881 tilfælde af klamydia. Det er det højeste antal, der hidtil er registreret. Det er overraskende tal, og giver anledning til bekymring, lyder det fra Christina Placht fra RFSU i en presssemeddelelse.

Nej - Tinder er ikke skyld i kønssygdomme

Flere bliver smittet med gonoré

Orgasme
Kun 46 procent af danskerne helt tilfredse med deres sexliv. De vigtigste årsager til, at man er utilfreds med sexlivet, er, at man ikke går tilstrækkeligt ofte i seng med hinanden, eller at man mangler en partner. Tæt på hver femte danske kvinde svarer også, at årsagen er, at de kommer for sjældent, og mere end halvdelen af dem har simuleret en orgasme.

Annonce:

Hele 56 procent af de kvindelige deltagere i undersøgelsen siger, at de har faket en orgasme. Blandt de nordiske lande ligger danske kvinder i toppen, når det kommer til at fake en orgasme hver gang eller ofte.

- Årsagerne til at man faker en orgasme er mange. Både blandt kvinder og mænd faker mange orgasme for at styrke sin partners selvtillid eller fordi man ikke vil såre sin partner, udtaler Christina Placht fra RFSU.

- For at kvinder skal stoppe med at fake orgasmer, kræver det at viden om klitoris tages alvorligt. Kvinder skal kunne opnå orgasme lige så ofte som mænd, men det kræver at man har sex på en måde hvorpå klitoris bliver stimuleret. Det er nøglen til kvinders orgasme, siger Placht.

Nu skal svenske piger 'klitre'

Om undersøgelsen:

Undersøgelsen er gennemført i januar 2016 blandt 4260 personer mellem 15-65 år i Finland, Norge, Sverige og Danmark. Af disse er 1051 fra Danmark. Undersøgelsen er nationalt repræsenteret og repræsenterer et gennemsnit af befolkningen i den aktuelle undersøgelse. Læs hele undersøgelsen her

Annonce:

Test dig selv: Ved du mere om sex end svenskerne?

Test dig selv: Så mange har du knaldet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: