Dem hader vi på facebook

Folk, der laver lykkelige paropdateringer, er ikke populære

Lykkelige par på facebook - you gotta hate them! (Foto: shutterstock.com)
Lykkelige par på facebook - you gotta hate them! (Foto: shutterstock.com)
Følg Sex & Samliv

'Jeg elsker bare min kæreste <3 <3 <3' og så et billede af parret i kærlig omfavnelse og store smil.

Det er muligt, at denne facebookopdatering er vigtigt for det tilsyneladende lykkelige par, men for vennerne er den pisse irriterende.

Det fremgår af et studie, der publiceres i tidsskriftet 'Personal Relationships.'

I undersøgelsen 'Do we look happy? Perceptions of romantic relationship quality on Facebook' ser social-psykologer fra Haverford College, USA, blandt andet på, hvordan vi forholder os til relfies (relationship selfies) - billedopdateringer som inkluderer partneren.

Det siger Facebook om dit parforhold

Studiet var to-delt. I den ene del udfyldte mere end 200 personer, som alle havde en kæreste, et spørgeskema om deres parforhold, ligesom forskerne fik adgang til deltagernen facebook-profiler. Mere end 25 procent havde et relfie som profilbillede, og små 70 procent angav på facebook, at de var i forhold.

En anden gruppe så på disse profiler og skulle gætte på, hvor tilfredse personerne var med deres parforhold.

Her fremgik det, at de personer, som i spørgeskemaet angav, at de var lykkelige i forholdet, også var dem, der ifølge gruppe 2 virkede mest tilfredse. Det viste sig altså, man altså udfra facebookprofil alene ret præcist kan afkode, om personer er i et tilfredstillende forhold - hvilket især parbillede og -status ses som udtryk for.

Sletter du eks'en på Facebook?

I den anden del af studiet skulle 100 deltagerne forholde sig til en række falske facebook-profiler, nogle med relfies og andre uden, nogle med kærestestatus og andre uden. Desuden var profilerne udstyret med falske opdateringe, der i faldende grad afslørede parfholdsstatus.

'Savner Jordan - jeg elsker dig så meget, at jeg ikke kan holde det ud.'

'Jeg elsker min kæreste.'

'Er uden mobil, send en mail.'

De 100 deltagere skulle så angive, hvilke profiler der var mest tilfredse med parforholdet, samt hvilke personer/profiler de bedst kunne lide.

Igen kom forskerne frem til, at profiler med parfotos og kæresteopdateringer blev set som værende i bedre parhold. Men i forhold til afslørende kæresteopdateringer kan det blive for meget af det gode: Det var faktisk de mindst likede. Deltagerne angav genrelt, at de mindst kunne lide de personer, som afslørere meget om deres parforhold.

Så nok kan dine venner regne ud, at I som par har det godt, når du laver lykkelige paropdateringer - de kan bare lide dig mindre...

En tysk undersøgelse har vist, at mange bliver misundelige på vennernes facebook-likes.

8 ting du ikke må gøre på Facebook efter et brud

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind