Denne dag knalder vi mest

Unge europæiske kvinder har oftest sex om lørdagen - hvad med dig?

Det må være lørdag... (Foto: shutterstock.com)
Det må være lørdag... (Foto: shutterstock.com)

Unge kvinder i Europa knalder mest om lørdagen.

Det er en af konklusionerne i en undersøgelse, udgivet af medicinalfirmaet HRA Pharma, som blandt andet laver fortrydelsespillen EllaOne.

Firmaet lancerede resultaterne på kvindernes internationale kampdag 8. marts, fordi de mener, at det er en enhver kvindes ret at have direkte receptfri adgang til dagen derpå-pillen.

Cirka halvdelen af kvinderne i alderen 16-35 år har sex to gange om ugen, men der er store regionale og aldersmæssige forskelle: Finske kvinder mellem 26 og 35 knalder fem gange om ugen.

76 procent af kvinderne har altså sex om lørdagen, og hver fjerde om onsdagen.

Og 77 procent angav, at de ville tage en fortrydelsespille, hvis de stod overfor en uønsket graviditet.

Nødprævention fungerer bedst taget indenfor de første 24 timer efter ubeskyttet sex. De virker ved at udsætte ægløsning så længe, at eventuelle sædceller ikke længere er i stand til at befrugte et æg.

Vi har tidligere spurgt læserne om, hvilken dag de oftest har sex. Og her var lørdag klar vinder - mens tirsdag var den mest triste, seksuel set. Se afstemningerne under artiklen her, hvor vi også har lavet en parallel afstemning, der tegner et mere sigende øjebliksbillede.

Lang lørdag. Mere tid til hinanden. Mere tid til sex. (Foto: colourbox.com) Sex & samliv Lørdag er Store Knaldedag

- Alene det, at vi bryder med vores egne forestillinger om, at sex altid skal foregå på et bestemt tidspunkt, gør, at vi stimulerer hjernen til at åbne sig for nye ting, forklarer Signe V. Bentzen. Sexperterne Få en ny knaldedag

Sex & samliv Her knalder vi mest

18 kommentarer
Vis kommentarer