Derfor bør du onanere hver dag året rundt

Maj måned står i masturbationens tegn, men sexeksperterne mener, du skal tage sagen i egen hånd dagligt

Maj er International Masturbationsmåned og denne uge er International Klitorisuge (som godt nok primært handler om at gøre opmærksom på de skrækkelige konsekvenser af kvindelig omskæring i Afrika), så vi hylder med denne artikel især kvinders autoerotiske udfoldelser.

Katrine Berling har i mange år har hjulpet danske kvinder til bedre sexliv og vildere orgasme ved blandt andet at optimere på kvindernes onani. Hun mener, vi gør for lidt ud af onanien:

- Der findes mange fordele ved at elske med sig selv hver dag, og det gælder egentlig både for mænd og for kvinder. Men de fleste af os kan blive meget bedre til det.

- Mange af os starter med at onanere, når vi er helt unge og bor hjemme hos mor og far. Det gør så, at onani bliver noget, der skal gøres hurtigt og gerne lydløst. Dette mønster tager de fleste af os med ind i voksenlivet, så når vi elsker med os selv, så gør vi stort set altid det samme. Vi stimulerer os selv, i den samme stilling og bruger evt. en fantasi eller porno. En to tre, orgasmen er hjemme, siger Berling, der mener, at man ikke udvikler sig seksuelt på den måde.

Sådan onanerer piger - i virkeligheden

Fokus
Ved at ændre fokus kan vi få meget mere ud af onani:

- Vi kan begynde at undersøge og udforske os selv. øge vores egen sensitivitet, så vi lære at nyde mere. Udforske nye erogene punkter på vores krop og lære at få andre orgasmer. Give os selv egenomsorg, berøring og kærlighed. Give os selv orgasmer i andre stillinger, end vi plejer, hvilket så gør, at det bliver lettere for os, når vi er sammen med en partner.

- Selv har jeg lært uendeligt meget af at være sammen med dig selv, jeg har lært mig selv at bruge min vejrtrækning, at bruge mere lyd, jeg har udforsket mine bryster, min klitoris, g-punkt, min livmoderhals og andre erogene zoner. Alt sammen har resulteret i, at jeg kender mig selv rigtig godt seksuelt.

- Og det gode ved det hele er at der er at det blot er super dejligt - det er også sundt. Berøring frigør oxytocin i vores krop, det er det rene lykkehormon, som er stressnedsættende og godt for vores velvære. Samtidig er det dejligt og skønt at være med sig selv, du kan gøre det til det rene selvkærlighed.

Så meget onanerer vi

Kvinder
Berling har dette budskab til kvinder:

- Hvis du er en af de kvinder, der ikke får orgasme og tænker 'jeg får jo alligevel ikke noget ud af det,' så stop lige op en gang, for er det nu også rigtigt? Selv om du ikke får en orgasme, kan du stadig mærke nydelse i din krop, du kan stadig mærke glæde, sanse forskellige fornemmelser, så lad ikke dine frustrationer ødelægge det, siger sexologen, der husker på, at onani og sex ikke skal erstatte hinanden eller udelukke hinanden.

- Det er ganske simpelt to forskellige ting, der bestemt ikke skal sammenlignes. Der er ting, jeg kan nyde og få af en partner, som jeg ikke kan give mig selv, og der er ting, jeg kan give mig selv, som en partner ikke kan. Så min opfordring er, få noget mere ud af din onani, og gør det oftere.

Kvinde - opgrader din onani med disse 7 tricks

Sundt
Den danske sexblogger og legetøjstester JoanB ser det som sin mission at få danskere og især danske kvinder til at onanere mere:

- Nøjagtig som rigtig mange i dag sørger for at træne og spise sundt, så burde man også, og gerne på daglig basis, booste sin fysik og mentale helbred yderligere ved at bruge 5-10 minutter på at onanere. Gerne krydret med en orgasme eller to. Det fungerer som super brændstof for både krop og sjæl - og vel og mærke et brændstof, kroppen helt automatisk af sig selv frigiver. Det kan man da om noget kalde for naturlig og ren energi, siger JoanB.

I den forbindelse ser hun et effektivt stykke sexlegetøj som et must have-produkt for kvinder, der gerne vil lidt nemt, hurtigt og skånsomt ud over stepperne.

- Jeg gør det selv, og som regel på daglig basis, og ikke kun her i maj måned, men året rundt. Ja, sexlegetøj er til at lege med, alene og sammen, men kan søreme også fungere som motorvejen til en hurtig og tiltrængt orgasme eller to - og så ellers videre med dagens dont, lidt mere opløftet og mindre stresset end inden.

Læs også JoanB’s 10 gode grunde og råd til bedre onani til både mænd og kvinder

Hele livet
Du bør onanere hele livet, mener Joan:
- Onani, altså sex med sig selv, har de fleste af os dyrket i årevis, inden vi begynder at have sex med andre. Og selv om man har haft en fast partner i både 10 og 20 år, man kender rigtig godt seksuelt, så vil man aldrig komme til at kende et andet menneske lige så godt seksuelt, som en selv.

- Derfor sparker man også sig selv bagi, hvis ikke man med jævne mellemrum klarer tingene selv, også når man er i såkaldt fast forhold, fortsætter JoanB, der samtidig oplever onanien som en booster af det fælles sexliv.

Lyst og forløsning giver nemlig ofte kun mere lyst - herunder også mere lyst til at være sammen med sin partner.

- Så lige som det anbefales, at man bør træne og spise sundt hele livet igennem, så bør man hele livet igennem også forkæle sig selv og sit eventuelle forhold med at onanere, er min klare opfordring,

TV: Superonanist øver sig 2 timer hver dag

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær