Derfor burde du prøve at tage den i numsen

Pegging: Når manden sætte sin rolle og sin røv i spil

Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv fra det virkelig gamle arkiv: sexologen anbefaler prostatamassage --

Analsex på den traditionelle falloscentriske måde, hvor manden penetrerer kvinden analt, har ikke været et stort tabu i hverken medier eller parforhold det senest årti, og efterhånden ser det ud til, at det er ved at blive lidt det samme med pegging.

Pegging er, når kvinden penetrerer manden med en dildo. Det sker fx i en scene i superheltefilmen Deadpool, hvor den ironiske helt med en vis ambivalens lægger røv til sagerne, ligesom det sker i sit-com’en Broad City, hvor fyren er lidt mere positiv anlagt.

I en længere artikel på playboy.com, som man ellers forestiller sig forholder sig ganske stereotypt til sexroller, ser sexforskeren Justin Lehmiller nærmere på pegging-fænomenet.

Interessen for pegging for pegging afspejler dels vores fantasier og mindre tabu, dels en udvidelse af, hvordan vi ser på køn og seksualitet - hvilket alt sammen er godt for vores sexliv.

Som Lehmiller påpeger med henvisning til sin store undersøgelse af 4000 amerikaneres sexfantasier i bogen ‘Tell Me Shat You Want:’ 60 procent af mænd har fantaseret om at modtage analsex, og 40 procent af kvinder har fantaseret om at give det. Og som man kan se herunder, er danskernes Google-interesse for pegging jævnt stigende i løbet i de seneste ti år:

Sådan styrer jeg manden seksuelt

Mentale
For udøverne af pegging er der både mentale og fysiske lyster på spil. Dels bliver mandens prostata stimuleret ved anal penetration, og det kan for nogle føre til vældigt intense orgasmer. Derfor kaldes prostata da også mandens p-punkt, der tilsvarer kvindens g-punkt.

Det mentale aspekt har flere sider. Dels er der selvfølgelig det at prøve noget nyt, som ofte og sig selv er pirrende, dels er det tiltrækkende at kaste sig ud i noget tabubelagt og forbudt, som i pegging er dobbelt: Anale lege som sådan er uhumske og mænd må ikke nyde noget i numsen.

Og så er der det at være modtagende som mand, hvilket vender de traditionelle sexroller på hovedet. Manden kan få lov til at være submissiv og kvinden dominerende.

Ifølge mandeforsker på University of Winchester er analsex mainstream hos unge voksne:

- Generation Y forstår, at analsex bare sex, som alle uanset køn og seksuel orientering kan prøve. De ser ikke anal stimulation til mænd som udelukkende for homoseksuelle.

Anderson mener således også, at pegging er et symptom på, at synet på manderollen ændrer sig:

- Efterhånden som mænd ikke længere er bange for at blive betragtet som bøsser, fordi de viser visse føler eller deltager i visse seksuelle aktiviteter, har de også mere frihed til netop gøre disse ting. Og det udnytter de.

Danske Mill har pegging-debuteret: Så frækt er det med strap-on

Godt for begge køn
Ifølge forfatter og sexterapeut Charlie Glickman, der har skrevet ‘The Ultimate Guide to Prostate Pleasure,’ er der flere fordele for begge køn ved at udforske deres seksuelle grænser med pegging:

For kvinden kan det være styrkende at være i kontrol, mens manden, ved at lære hvad det vil sige at være modtagende og åben, kan blive en bedre elsker, når han selv er givende og i kontrol. Manden opdager fx, at det kan være en stor fordel i at tage det med ro og give plads til forspil, hvilket er ret vigtigt ved analsex - uanset hvem der er modtager.

Sextrend: Er du klar til pegging?

Dynamik
Vi tog fat i den danske seksualitetsdebattør og forfatter Lucy Vittrup, der blandt andet på disse sider har slået et slag for analsex til mænd. Hun mener, at der er mange måder at dyrke pegging på:

- Som del af en dominansleg, hvor smerte og hårdhed kan indgå. Som del af at give prostataorgasme og give mere intens nydelse. Derudover er der en særlig mental dimension af at vende den klassiske dynamik om: At hun penetrerer og han modtager. Når man som kvinde får følelsen af, at man kan trænge ind i en anden krop, er det meget anderledes end at blive trængt ind i, siger Vittrup.

Et nemt eksempel, alle kan være med på, ifølge forfatteren, er at stikke fire fingre ind i munden:

- Du kan tydeligt mærke forskel på at stikke fingrene ind i en anden og på selv at få din mund fyldt ud af fingre. Jeg har altid været stor fortaler for, at man udforsker at blive taget i røven som mand, fordi det giver ham mulighed for at få indblik i den sårbarhed, der er forbundet til at blive trængt ind i. Overgivelsen og jo også nydelsen. Og hvis man er til at få prostataorgasme, så er det en oplagt måde, hvor manden kan stimulere sig selv nemt samtidig.

Vittrup foreslår, at man eksperimenterer med, at manden rider kvinden:

- Hun har strap-on, og han rider sig selv på hende til orgasme. Det giver igen mulighed for, at parterne kan lege med de psykiske dimensioner af at have ombyttede roller. For mig er sex ikke bare noget, man gør. Det er, med Esther Perels ord, et sted man tager hen. Og det giver pegging i den grad mulighed for: At tage steder hen, som man ellers ikke har adgang til med de klassiske rollefordelinger, når man har sex.

TV: Porno-Lasse i analchok

Stabilt salg

Mathilde Mackowki, medstifter af Skandinavisen største sexhop sinful.dk, fortæller, at salget af strap-on og lignende har været stigende gennem mange år, men da de generelt har oplevet øget salg på alle produktområder, bad vi dem om at se på relative omfang:

- Der er nærmest ingen forskel på, hvor stor en procentdel antallet af strap-ons og pegging-produkter udgør af det samlede antal produkter fra nu og fem år tilbage i tiden. Der er dog en sjov tendens. Kigger vi på data fra 2008 og indtil 2012, så steg tallet med 50 procent og har ligget stabilt der siden.

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind