Derfor er grimme kvinder bedst

Smukke kvinder er mest utro, for de har høje krav og flere muligheder end grimme, viser amerikansk undersøgelse. Er de knap så pæne mon bedre i sengen?

En smuk kvinde har færre grunde til at blive hos en partner end en knap så attraktiv kvinde, mener Kristina Durante fra University of Texas.

Sammen med sit team af psykologer fra universitet tog hun spytprøver fra 52 kvindelige studerende i alderen 17 til 30, på to forskellige stadier i deres menstruationscyklus, for at måle kvindernes hormonbalancer.

Samtidig blev kvinderne udspurgt om deres seksuelle historik og præferencer. Desuden blev de bedømt af et andet hold studerende i forhold til deres fysiske tiltrækningkraft.

Det viste sig, at de kvinder, der havde et højt niveau af hormonet østradiol, flirtede, kyssede og havde affærer med andre end deres faste partner. Østradiol kaldes ofte med kvinders testosteron, et lyst- og magthormon.

Undersøgelsen, der er blevet publiceret i Royal Society's journal Biology Letters, viste også, at de samme meget flirtende kvinder også var dem, der blev betragtet som mest attraktive.

Kvalitetskrav
Det får Kristina Durante til at spekulere således, ifølge telegraph.co.uk:

Fordi det er svært at finde en partner, der både en god beskytter (læs: rig) og kan levere gode gener til (læs: ser godt ud), er kvinder ofte nødt til at slække på et af disse parametre, når de skal finde en partner.

Men attraktive kvinder kræver kvalitet på begge områder. Så ikke bare har de flere valgmuligheder end de knap så smukke kvinder, de kan derfor stille højere krav. Og således har de færre grunde til at binde sig til en specifik partner, hvis der er kvalitetspotentiale i nærheden.

Grimme giver sig hen
Fra redaktionens side kunne man så ønske sig, at der blev fulgt op med følgende spørgsmål: Hvad gør de knap så kønne kvinder så for at holde på deres partnere - eller sagt på en anden måde: Er det rigtigt, at grimme kvinde er bedre elskere?

Vi spurgte sexologen Rikke Thuesen, der mener, at dem, der får meget opmærksomhed, ofte får det i kraft af deres udstråling og ikke kun pga deres udseende.

- En kvinde, der stråler indefra, er langt mere attraktiv end en kvinde, der bare har et smukt udseende.

Tilgengæld tror Rikke Thuesen, at knap så attraktive mennesker, både mænd og kvinder, udvikler andre egenskaber, som de får anerkendelse og opmærksomhed på, og som de bruger til at tiltrække det andet køn:

Humor, vid, intellekt, godt humør, empati og opmærksomhed overfor andre mennesker - og måske er de endda også mere opfindsomme i sengen, fordi de ikke som smukke mennesker ier så afhængige af at føle sig lækre og og se godt ud for at føle sig gode nok - eller fordi de ved at udseende bestemt ikke er alt. De behøver ikke at være 'på' hele tiden og kan derfor bedre give sig hen, mener Rikke Thuesen.